Ciabatta met geitenkaas

Vandaag heb ik een recept voor jullie. Misschien hebben jullie dit vaker gezien of misschien ook niet. Ik zelf vindt dit heel erg lekker om te eten als ontbijt, lunch en als ik in de avond trek krijg.

Wat heb je nodig:
Honing
Ciabatta broodje
Geitenkaas
Pijnboompitten
Rucola sla of gewone sla
Snoeptomaatjes
Je verwarmt de oven op 220 graden en wacht tot deze is voorverwarmd. Dan doe je de gewenste hoeveelheid ciabatta broodjes in. Deze bak je af binnen 5 of 6 minuten. Als voorbereiding ga ik eerst de tomaten snijden in kleine stukjes. Het zijn snoeptomaten dus ze zijn zo gesneden. Daarna ga ik met mijn handen de geitenkaas in stukjes maken want als je het met een mes doet, blijft het erg plakken. Ook zet ik de honing alvast klaar en pak ik het pakje met pijnboompitten en de sla. Je snijd je broodje open in twee helften, doe dit wel voorzichtig want het kan erg heet zijn. Doe er wat sla op. De hoeveelheid mag je zelf bepalen. Daarna doe je er wat geitenkaas op of eerst de tomaten. Zelf doe ik het verschillende. De ene keer eerst geitenkaas en de andere keer tomaten. Je kan het er zelf opleggen zoals jij dat wil. Daarna kan je er wat pijnboompitten op doen en daarna de honing. En dan is je broodje zo goed als af!

geitenkaas broodje

5 Comments

 1. 17 februari 2015 at 9:33 am

  Beter om die geitenkaas op je broodje te leggen… heel even terug in de oven te zetten en het dan over je broodje te smeren, zit je ook niet met zo een brok geitenkaas in je mond!! Ik hou van broodjes geitenkaas, ik doe alleen altijd zoals bovenstaand, dan honing, walnootjes en rucolasla.

  • Kimberley
   Beantwoorden
   17 februari 2015 at 5:22 pm

   Ik doe de geitenkaas heel fijntjes brokkelen 😉 dan heb je geen brok in je mond. Vind ik zelf ook niet lekker. Ze zijn heel fijntjes. En erover smeren vind ik weer niet lekker. Ieder zijn ding natuurlijk. Walnoten zijn er ook heerlijk op inderdaad. Hmmmm!

 2. 17 februari 2015 at 7:43 pm

  Heerlijk! Ik ben echt gek op broodjes met geitenkaas.

 3. 17 februari 2015 at 9:14 pm

  Ziet er lekker uit met die honing! 🙂 Maar met brie lijkt het me nog lekkerder, helaas gelijk een stuk minder gezond haha

  • Kimberley
   Beantwoorden
   18 februari 2015 at 1:27 pm

   Ik was altijd heel gek op brie. Ik at dat inderdaad toen ook voor mijn zwangerschap nog. Nu ben ik er totaal niet meer gek op, dus wel op geitenkaas. Maar je kan ze inderdaad allebei eten. En hoezo ongezond? Het is een kaassoort. Is dat zo slecht? Hihi. Liefs Kimberley.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *