Koude pasta salade met kip voor 4 personen

Hey, een receptje? Ja vandaag ga ik jullie vertellen wat ik heb gemaakt de afgelopen week. Als jullie mijn volgen in mijn VLOGS, moeten jullie gezien hebben dat ik een pasta salade heb gemaakt. Deze had ik ingevroren in een bak zodat ik hem wat langer kon bewaren. Inmiddels is het natuurlijk al op. Vandaag ga ik jullie mijn stappen vertellen zodat jullie dit thuis ook kunnen maken! Veel kook plezier! 

Benodigd-HedenZoals je ziet zijn hier alle benodigdheden die nodig zijn om dit recept tot een smaakje te brengen. Je hebt nodig: 300 gram penne pasta, klein potje mais en het liefst echt een mini potje, rode ui. Hiervan heb je er 1 nodig, maar ze verkochten natuurlijk niet 1 ui. Je hebt erbij nodig: magere yoghurt, citroen sap en dat kan van een citroen zelf zijn zoals op de afbeelding of een flesje, komkommer, paprika, mosterd (wat niet op de afbeelding staat), zout, peper en honing. Als je deze dingen hebt kan je beginnen met het maken van de pasta salade. Wat ga je als eerste doen? Juist, de pasta koken ja!

Als aller eerst ga je de pasta koken. Je hebt 300 gram nodig, weeg dit af. Het kan natuurlijk meer, maar dit is al voor 4 personen. Doe voor je gaat koken even een scheutje olie in het water zodat de pasta straks niet gaat plakken. Kook de pasta tot ie gaar is. Ondertussen kan je de kip gaan snijden want die moet je straks gaan bakken. De kip snijd je in reepjes en deze bak je tot ze gaar zijn. Licht of bruin maakt niet uit, jij moet het eten. Ik heb ze licht gebakken, maar wel gaar. Ondertussen snijd je de paprika in kleine blokjes, de ui snipper je en de komkommer snijd je ook in kleine blokjes. Gooi de mais in een vergiet en laat deze uitlekken. Nu gooi je de mais, ui, komkommer en de gesneden paprika in één grote kom bij elkaar. Ondertussen kan je de kip bakken. Als de kip klaar is laat je deze ook even goed uitlekken in een vergiet want je moet natuurlijk niet die vettige zooi mee nemen in je pasta salade.

Om de dressing te maken heb je de producten ook al klaar staan: yoghurt, honing, citroen, mosterd, peper en zout. je doet 125 ML yoghurt in een bakje, doet er een scheutje citroen doorheen, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel honing en wat peper en zout om op smaak te brengen. Alles kan je natuurlijk herhalen voor meer smaak. Ik heb het gewoon puur op gevoel gedaan qua peper en zout.

Is pasta is afgekoeld en het vlees ook? Gooi dit in de bak met de komkommer, mais, ui en paprika. Mix dit door elkaar. Daarna gooi je de dressing erdoorheen en ga je nog een keer goed mixen! Aan tafel!

TIP: wil je het invriezen? Doe dat dan in porties en doe er een scheutje olie doorheen en roer het even zodat het niet aan elkaar blijft plakken als het ontdooit. Want dat heb ik zelf dus wel gehad. Wacht ook echt tot het goed ontdooit is anders zit je echt hele koude pasta te eten en dat is niet lekker met ijs erop!DSC_0149 Zoals je op het plaatje ziet, ziet het er ook lekker en gezond uit. Dit is heerlijk te eten met de zomerdagen, al moet je wel van koude pasta houden natuurlijk! Ik hoop dat jullie dit een leuk en lekker receptje vonden! Zo ja, druk dan even op de like knop, dat zou ik heel erg leuk vinden. En deel dit bericht natuurlijk zoveel mogelijk zodat andere mensen ook heerlijk kunnen genieten van dit recept. Zijn er nog vragen? Stel ze gerust! Dank je wel! En graag tot de volgende keer bij Lifestylekimberley.nl.

Ik ben te volgen op de volgende social media site’s:
Twitter, Instagram, Facebook, YouTube
Follow my blog with Bloglovin

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *