Omelet met fetakaas

Omelet met fetakaas. Dat is een lekker recept hé? Vandaag wil ik iets lekkers met jullie delen. Super simpel, maar toch heerlijk om te maken. Wie houdt er nou niet van fetakaas? Ik in ieder geval wel. Wil je weten hoe ik dit omeletje maak? Dan moet je zeker even mee lezen en doe meteen lekker mee. Zo heb je een lekkere lunch. Oh ja voor meer recepten kun je kijken bij de categorie ” recepten “, daar vind je nog veel meer. Lees je mee?

Wat heb je nodig?
– Koekenpan
– 3/4 eieren (voor 1 á 2 personen)
– Fetakaas
– Paprika (rode) maar mag ook zonder
– Olie
– Kommetje
– Vork
– Deksel voor op de koekenpan

Hoe gaan we beginnen met het recept? Als eerste pak ik de eieren. Die breek ik door het midden in een kommetje. Daarna ga je met een vork alle ei door elkaar hutselen tot er een geheel ontstaan, dus gewoon roeren tot alles geel is. Als dat klaar is zet ik de koekenpan op het laagste pitje. Niet op de hoge pit, dan kan het te snel gaan en aanbranden. Doe er wat olie in en zet het vuur hoog aan voor een paar seconden….. Doe daarna de eieren erin en doe de deksel op de koekenpan. Let wel op: pak er 1 die erop past. Als je ondertussen aan het wachten bent kun je alvast de fetakaas gaan snijden in kleine blokjes/plakjes, wat jij wilt. Ik zelf doe ze altijd in een soort dunnen schijfjes. Oh en je hoeft niet het hele pakje te gebruiken, dat is teveel! Gewoon een kwart.

Of zoveel jij lekker vind. Als het smelt trekt de smaak er ook in. Als je de feta hebt gesneden kan je ook een paar stukje paprika snijden. Deze wel in kleine blokjes, zo fijn mogelijk. Als je dit er niet bij wilt, laat je dit stuk zitten.

Als je klaar bent met alles gesneden te hebben kan je in de pan gooien over het ei. Als je dit hebt gedaan en alles hebt verdeeld kan de deksel er weer op en kan je wachten tot het ei klaar is. Ik denk dat dit zo’n 3 minuten duurt, in totaal dan. Ik hou zelf de tijd nooit bij om eerlijk te zijn want ik kijk gewoon of ie al klaar is of niet.

Je hoeft het ei niet om te draaien, maar kijk soms even aan de onderkant met een spaan of vork of ie goed gekleurd is aan de onderkant. want te licht moet hij ook niet zijn. Als ie goed is voor JOU kan je aan tafel! Hoe ik het eet? Ik pak er 2 sneetjes brood bij, smeer er boter op en laat zo mijn ei erop glijden. Eetsmakkelijk mensen!

TIP voor een recept: Groenteveloute met mozzarella

Dit artikel is NIET gesponsord!

Wil je meer weten? Of wil je weten wat er op mijn planning staat? Hou dan mijn website in de gaten, want rechts in het vakje kun je zien wat ik allemaal nog ga doen en waar ik heen ga. Wil je een samenwerking met Lifestyle Kimberley? Dan kun je mailen naar lifestylekimberley@gmail.com. Liefs Kimberley. Tot snel weer.

 

6 Comments

 1. 6 november 2014 at 11:15 am

  Lekker! Zo’n omelet at ik vorig jaar bijna iedere ochtend in de diner tegenover ons hotel toen ik een weekje in Florida zat voor m’n werk! Daar deden ze er ipv paprika wat tomaat tussen, ook erg lekker. 🙂

  • Kimberley
   Beantwoorden
   6 november 2014 at 11:17 am

   Ohh wat lekker. Zat je in Florida, zo gaaf! Ja tomaat heb ik er ook vaak tussen gedaan in plaats van paprika. Je kan eigenlijk alles comibneren. Het is ook erg voedzaam.

  • 6 november 2014 at 4:48 pm

   Oeh tomaat nog lekkerder

 2. 6 november 2014 at 11:23 am

  Klinkt erg lekker, ga ik eens proberen 🙂

  • Kimberley
   Beantwoorden
   6 november 2014 at 11:29 am

   Heel veel succes Manon 😀

 3. 6 november 2014 at 4:49 pm

  Hmmmmm te lekker, het water loopt mij in de mond

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *