Stop jij je kinderen in dikke winterjassen?

Je wilt je kinderen natuurlijk graag warm én veilig houden. Maar door ze winterjassen aan te trekken en ze in een autozitjes te stoppen, bereik je helaas juist het tegenovergestelde. Ga je de aankomende dagen een eindje rijden met jonge kinderen? Dan is er een hoop om op te letten. Allereerst moet je zorgen dat ze geen kou vatten, dus een dikke winterjas maar aan. En ten tweede wil je dat ze in de auto geen gevaar lopen. Dus gesp je ze goed in een kinderzitje. Allebei goedbedoeld, maar de combinatie van die twee maatregelen kan dodelijke gevolgen hebben. Lees gewoon even mee.

Een kindje in een dikke winterjas zit namelijk helemaal niet goed vast. Mocht je dus hard moet remmen, dan zit je kind niet goed op de plaats. Kijk maar:

lifestylekimberley.nl

Als je je kind in zo’n zitje doet met een jas, lijkt hij of zij misschien goed vast te zitten. Maar zo’n winterjas bestaat uit een hoop lucht, en op het moment dat je remt, dan drukt die jas in elkaar. Het meisje rechts op de foto laat zien hoeveel ruimte er dan ineens overblijft tussen je kind en de riemen. In de paar seconden dat het het meeste uithaalt, is je kind dus zo het minst beveiligd.

Het lijkt maar een klein gat wat dan ontstaat, maar het kan hele ernstige gevolgen hebben. Maar hoe doe je dat dan? Je kind warmhouden in de auto als je geen winterjas mag gebruiken? Eenvoudig: je stopt het zonder jas in de auto. En in plaats van een winterjas onder de riemen, geef je het een dekentje mee voor boven de riemen:

Lifestylekimberley.nl

Je kind is op die manier vele malen veiliger. Niet alleen omdat een dekentje je kind niet in gevaar brengt op het moment dat je bij een ongeluk betrokken zou raken, maar ook omdat zoon- of dochterlief het dekentje zelf kan verstellen of helemaal weg kan leggen als het nodig is. Zo sla je maar liefst drie vliegen in één klap: veiliger in het verkeer, je voorkomt dat je kinderen oververhit raken in een dikke winterjas in de auto én je voorkomt gezeur de hele rit lang over dat het zo heet is in die jas in de auto. Dat is dus nog eens een flinke verbetering!

BRON: www.dagelijksestandaard.nl

 

2 Comments

 1. 16 december 2015 at 11:48 am

  Dit wist ik niet! Wat een goed artikel. Goed dat je hier aandacht aan besteed!

  • Kimberley
   Beantwoorden
   16 december 2015 at 8:04 pm

   Eerlijk gezegd wist ik dit zelf ook niet. Altijd goed om te delen! Dank je wel. Groetjes Kimberley.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *