Chelsey’s kraamfeest, hoe ging dat nou?

Hi mama’s! Heel veel mensen zouden zich wel afvragen of ik een babyshower heb gegeven of een kraamfeest. Dat laatste heb ik gedaan al noemde ik het gewoon een babyshower. Vandaag wil ik jullie dus vertellen hoe ik mijn kraamfeest voor Chelsey heb geregeld en wat er allemaal als voorbereiding vooraf ging. Vind je dit leuk om te lezen? (inclusief foto) blijf dan zeker kijken! Liefs Kimberley.

Chelsey is 15 februari geboren, 1 dag naar Valentijnsdag. Had Diego effe geluk, want hij wilde echt niet dat zij op 14 februari geboren zou worden, maar hij had weinig keus want je weet niet hoe het loopt. Maar nee ze kwam toch de 15e ter wereld. Aangezien ik alles geheim heb gehouden tot aan de geboorte van Chelsey, wist dus niemand dat ik een meisje zou krijgen, behalve mijn moeder en Diego dan. Ik kon dus geen babyshower geven of niemand kon het organiseren want niemand wist hoe of wat. Ik dacht er dus sowieso al aan om een groot kraamfeest te geven als ik eraan toe zou zijn. Deze datum had ik al wel in mijn hoofd en dat zou 8 maart 2014 moeten zijn. Chelsey zou dus nog geen maand oud zijn. Ik vond dit wel oké. En nu op naar het kraamfeest. Ik heb er zin in, maar het is best spannend. Het is immers mijn allereerste kindje én dan nog een allereerste kraamfeest die ik ga geven. Whoooooop, whooooooop! 😀

Voorbereidingen treffen voor het kraamfeest. Het is altijd leuk om voorbereidingen te treffen voor iets, maar we moesten dit wel echt zelf doen natuurlijk, ondanks ik nog thuis woon. Ik hoor dit ook zelf te doen. Toch kreeg ik van mijn ouders vragen: hoeveel mensen komen er? Waar ga je boodschappen doen? Wanneer ga je dat halen etc etc. Wij gingen dus 1 dag van te voren boodschappen halen samen met mijn moeder erbij aangezien wij geen auto hebben, kijk dat is dat wel weer netjes toch? Wij deden boodschappen bij de Lidl in Nieuwegein. We hebben hier alleen de dingen gekocht die hier goedkoper waren dan in een andere supermarkt, maar wat we nog nodig hadden kochten we dan bij een andere supermarkt, Plus. We hadden een hele grote kar vol met andere boodschappen, aangezien we nog veel moesten hebben wat de Lidl weer niet had. Hup karretje mee naar huis en de koelkast inladen. Zo de boodschappen zijn binnen! De volgende dag gingen we alles klaarzetten en de kaas en worsten snijden. De tafel hadden we mooi met roze lint versierd en alles in het roze natuurlijk. De hapjes stonden klaar in de koelkast! Alles hadden we na gechecked, alles was aanwezig, genoeg drinken en genoeg eten. Go!

Wie hadden we eigenlijk allemaal uitgenodigd? Wie wij hebben uitgenodigd waren natuurlijk familieleden van Diego en mezelf. Diego’s familie is erg groot dus daarvan waren de meeste mensen, aangezien ik toch ook best veel mensen (vrienden) had uitnodigt. Al vond ik het wel jammer of eigenlijk lullig dat de mensen die niet gekomen zijn, niet even hebben afgebeld. Maar zo zijn sommige mensen nou eenmaal. Mijn ouders hebben een groot huis, dus alles paste gelukkig in huis, maar toen we merkte dat de één na de ander binnen liep, dacht ik wel: wauw! Zoveel mensen voor Chelsey. Ja, ze willen haar allemaal zien natuurlijk. Helaas lag Chelsey de hele avond te slapen in de box. Wel gewoon bij ons hoor in de woonkamer. Ze werd nergens van wakker. En aan de ene kant vond ik het prima, zo hoefde ze niemand rond de hele avond. Dat ze lekker in haar box lag te slapen vond ik veel prettiger! Herken jij dit gevoel?

Cadeautjes voor Chelsey. Chelsey kreeg super veel cadeautjes zeg! Ze is erg verwend en kreeg natuurlijk veel roze. Veel kleertjes, pyjama’s (zelfs in maat 92 al), laarzen, schoentjes, speelgoed en cadeaukaarten etc. Het meeste waren toch wel kleren en dat vind ik alleen maar erg fijn, want ze groeien er echt zo uit.

kraamfeest!

Ik sta hier ook gezellig en vrolijk in mijn badjas, want deze foto is de volgende dag gemaakt. Ik had totaal geen energie om het dezelfde avond nog allemaal zo mooi te leggen of op te ruimen. We lieten de boel de boel en gingen allemaal naar ons bed. Ik moet zeggen, de volgende dag was ik wel erg moe! Alles wat hier ligt is ook daadwerkelijk echt gebruikt. Dat setje achterin met dat tijger broekje is van Winnie The Pooh (tijgertje staat erop), die past ze nu pas. Dit is maat 92. Het is nog iets te groot, maar ze kan het wel aan. De cadeaubonnen links van Jola bij dat roze doek, zijn ook allemaal gebruikt toen we zomer kleding gingen uitzoeken. Hiervan heb ik toen ook een shoplog gemaakt. We waren erg blij met alles!

Was het kraamfeest geslaagd? En wat zou ik de volgende keer anders doen? Het was een zeer geslaagd kraamfeestje! Ik had nog nooit zoiets kunnen organiseren natuurlijk. En een verjaardag is toch altijd anders, dan hou je het echt persoonlijk voor jezelf en nodig je echt mensen uit die jij wilt en niet die van je vriend. Dat was wel effe wennen, maar ja het is ook Chelsey haar familie en zij willen ook weten wie onze dochter is. Toch zou ik de volgende keer minder mensen uitnodigen, mocht ik ooit een tweede kindje mogen krijgen. Het huis was té vol en wij waren zowat aan het rennen voor iedereen. We konden eigenlijk met niemand echt een gesprek aangaan omdat wij te druk waren met dingen pakken zoals: drinken, frituur bakken enzovoort. Erg jammer, maar gelukkig konden de mensen met elkaar overweg! De volgende keer zou ik het dus kleiner houden en echt mensen uitnodigen die we vaak zien en geen mensen die we twee keer per jaar zien of alleen op verjaardagen, want dat was nu ook. Jammer ja!

Hoe hebben jullie je kraamfeest gegeven en/of babyshower? Ik zou het graag willen horen van jullie!

Vergeet me niet te volgen op sociale media: Instagram Youtube Twitter Snapchat: KimberleyKirby

1 Comment

  1. 27 oktober 2015 at 2:56 pm

    Leuk dat je dit hebt gedeeld! En echt leuk dat jullie het op deze manier hebben gedaan, om het te doen toen Chelsey al geboren was… Normaal vinden ze het leuk om een babyshower te houden! Heel toevallig ik ben 10 dagen na chelsey jarig, 25 februari! Haha Diego geluksvogel. ?

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *