De Loedermoeder TAG | Lifestylekimberley.nl

Hi lieverds. Vandaag heb ik de Loedermoeder TAG voor jullie. Ik denk dat vele mensen deze TAG wel voorbij hebben zien komen. Vandaag ga ik jullie vertellen dat het cliché ding, van een goede moeder zijn, soms anders is dan het is. Een goede moeder kan je zijn, maar sommige dingen lopen toch net even anders dan je wilt. Vandaag in de Loedermoeder TAG beantwoord ik een paar vragen voor jullie. Lees je lekker met me mee?

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?
Ik verschoon de luier van Chelsey vrij veel. Soms zelfs als ik denk dat ze een plas luier heeft en dit helemaal niet heeft. Als ik haar dan verschoon zit er bar weinig in. Toch verschoon ik de luier dan want ik vindt het vies om de luier weer om te doen natuurlijk. Om wat preciezer te zijn: als chelsey wakker word verschoon ik haar luier, in de ochtend, middagdutje en mocht ze in de avond nog wakker worden. Voor we ergens heen gaan, tenzij het net is gedaan, als we ergens zijn 1 of twee keer, dat ligt weer aan de tijd hoelang je blijft en dan nog de extra luiers, mocht ze veel drinken of hebben gepoept. Je kindje moet natuurlijk niet met een hang luier lopen haha, dan lijkt het net zo’n bijtje.

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?
Chelsey eet altijd netjes in haar kinderstoel. We eten regelmatig boven in de woonkamer, maar vaker in mijn kamer. Wij twee zitten dan op de bank en Chelsey naast/voor ons in de kinderstoel. We kijken hierbij wel vaak TV want dit ben ik zelf ook erg gewend van vroeger en nu en Diego trouwens ook. Ze eet op eigen houtje, dus wij kunnen vaak zelf rustig eten. Ze weet al precies wanneer ze erin moet en probeert ook regelmatig in haar stoel te klimmen, maar de stoel is veel te hoog natuurlijk.

Hoeveel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?
Als Chelsey aan het eten is zoals ik net al aangaf bij de vorige vraag, kijken wij allemaal tv. Als Chelsey ontbijt kijkt ze ook tv, want zo krijgt ze alles in één keer op en is ze afgeleid. Ze eet het sneller op dan als wij erop gaan letten, dus als het op is, gaat de tv meteen uit. Diego en ik zijn het erover eens dat het een uur per dag is. Ik vindt zelf ook dat het niet hoort om je kind de hele dag achter een laptop, iPad of telefoon te zetten. Mocht je druk bezig zijn en je kind is wakker, dan is het soms wel eens handig, al doen wij dat niet vaak. Chelsey speelt uit zichzelf super goed alleen en gaat dan kleuren of andere dingen.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?
Ja zeker wel! Dit hebben we vanaf het begin al gedaan. Ik wist uit ervaring van andere moeders en verhalen dat je hiermee heel erg moet uitkijken. Met middag dutjes vroeger, legde ik haar soms wel eens bij me zodat ze lekker bij me kon slapen. Tegenwoordig ligt Chelsey ook heel af en toe bij me, maar niet om in slaap te vallen, maar omdat ik dat fijner en leuker vind. Ze slaapt beter in haar eigen bedje hebben wij gemerkt. Ligt ze toch bij ons, gaat ze andere dingen doen, zoals klieren en spelen. Leg je haar in haar eigen bedje, slaapt ze binnen no time! Dus om het kort te houden: JA.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?
Ja. Diego en ik zijn daar beide heel erg op. Ik heb echt een hekel aan natte kleding bij kinderen of iets anders. Als er etensvlekken op zitten, oké. Mochten het er teveel zijn of ze is echt helemaal vies, dan trek ik ook wat anders aan. Dit geld ook voor poepvlekken en spuug (kots, wat ze nooit heeft gehad). Heeft ze zitten kwijlen, ga ik haar niks anders aan trekken want dit hoort erbij.

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?
Ja, Chelsey krijgt gewoon dezelfde soort en kleur sokken aan!

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?
Nee die periode hebben wij nog niet. Al is Chelsey anderhalf jaar…. Wie weet komt dit nog haha.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?
Opgeruimd wil ik niet meteen zeggen. Vaak wel rommelig hoor. Ik probeer ook elke dag alles weer netjes te houden, wat soms gewoon niet te doen is! Ik ben wel echt een opruim mens en ik hou van netjes zijn, maar met een kind lukt dat niet meer haha.

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?
Nou, als ik eerlijk ben, heeft ze dat al lang niet gehad. Terwijl ik er altijd aan dacht toen ze klein was. Nu gek genoeg niet meer, terwijl het wel echt moet. En het goed voor haar is.

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.
– We zijn al een poos bezig met Chelsey zindelijk maken, al wil dat niet echt lukken. Als je haar op het potje zet en je motiveert haar, gaat ze eraf en plast ze ergens anders haha.
– Chelsey krijgt tegenwoordig straf. Ze moet dan tegen de muur staan in de hoek en daar blijft ze even staan tot ze is afgekoeld en dan praten we met haar en dan denk je: 1,5 jaar en nu al zo straffen? JA! Chelsey weet alles heel erg goed en daagt je vaak uit. Zij moet hier de consequenties van weten/leren.
–  Chelsey kan al met lepen en vork eten. Wauw wij zijn zo trots op haar!

Heb jij de Loedermoeder TAG al gedaan? Zo niet, neem hem gerust over! Veel succes!

Vergeet me niet te volgen op sociale media: Instagram Youtube Twitter Facebook

4 Comments

 1. 18 augustus 2015 at 2:34 pm

  Leuk om te lezen. Even een tip; let op je zinnen en vooral je spelling. Ik zie regelmatig; ik vindt. En als er ergens geen t bij hoort, is het bij ik vind.

  • Kimberley
   Beantwoorden
   18 augustus 2015 at 2:35 pm

   Ja Nederlands is moeilijk haha. Het zijn zulke lastige dingen met DT of T.

 2. 19 augustus 2015 at 1:47 pm

  Ah leuk dat je onze tag hebt ingevuld Kimberley 😀

 3. 20 augustus 2015 at 9:29 am

  Volgens mij is het feit dat Chels met lepel en vork kan eten juist helemaal niet loedermoeder. Dat is juist hartstikke goed… Je moet daar neerzetten wat je af en toe wel eens doet wat niet kan. Bijvoorbeeld… IK lever mijn kind wel eens bij oma en opa af met een poepbroek terwijl ik weet dat ze al eerder gepoept had (doe ik niet, is maar en voorbeeld ;)…) Snap je? Je moet dus juist beetje foute dingen over jezelf zetten. En ik geloof dat je Little Wonder World wel moet taggen als je hun tag gebruikt ;). Maar in ieder geval leuk om te lezen weer Kim!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *