Duisburgzoo in Duitsland

Vandaag wil ik jullie vertellen over Duisburgzoo in Duitsland. Twee weken geleden gingen wij voor het eerst naar deze buitenlandse dierentuin. En ik moet zeggen dat ik echter niet echt gek ben op buitenlandse dierentuinen, want ja, je weet nooit hoe het er daar aan toe gaat. In Nederland kunnen er ook gekke dingen gebeuren, maar in het buiteland kan het er nog een tikkeltje erger aan toe gaan. Lees je vandaag mee?

Wij waren op de camping en bedachten dat we eens even een dagje weg wilde gaan. We zitten vanaf de camping maar liefst 20 minuten van Duitsland verwijderd en dat vraagt erom om een dagje naar Duitsland te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Waar wij heen moesten was wel een stukje rijden. Zo’n anderhalf uur hebben we erover gedaan met de auto. We zaten namelijk in de plaats Duisburg.  En toen kwamen we aan. Wat mooi zeg.

DUISBURGZOO IN DUITSLAND

De entree was al heel groot en mooi. De entree kosten voor kinderen €7.00 Dat is echt niets vergeleken met hier in Nederland. In Nederland betaal je gewoon bijna €20,00. De entree voor volwassen was €14,50 en voor senioren €12,00. Allemaal nette prijsjes. Daar kunnen we nog een leuk dagje van maken toch? Toen we het park kwamen binnen lopen moest ik als eerst naar de wc. Wat mij opviel was dat er van die kluisjes stonden bij de wc’s. Gewoon van die geldkluisjes. Daar kon je dan zoveel geld in stoppen als je zelf wilde. Gewoon, omdat het kan. Ik moet wel zeggen: de wc’s zijn picobello in orde! Wat een schone wc’s. Als de ene eraf is word de wc voor je schoongemaakt, luchtje gespoten en je kan gaan plassen. SUPER! Daar kan ook Nederland nog wat van leren.

Zoals de foto hierboven zie je dat Chelsey en ik voor de giraffen staan. Chelsey vind giraffen helemaal leuk en lief. Daarom staan we er samen mee op de foto. Cute hé?! De giraffen staan eigenlijk vlakbij de entree, net als de olifantjes. Chelsey word echt helemaal vrolijk van deze mooie diertjes. En wat hebben ze een lekkere ruimte!

DUISBURGZOO IN DUITSLAND

Dit schattige jurkje komt trouwens van de Primark. Hier staan lieve Eenhoors op aan de onderkant. Die vindt ze uiteraard ook SUPER leuk, maar ja, wie niet? Chelsey had het erg naar haar zin. Wat was ze aan het genieten.

Ben jij wel eens naar deze dierentuin geweest?

Het park is wel zes voetbalvelden groot. Je kan er aardige routes wandelen en dat is ook wat wij hebben gedaan. Het waren zoveel paden dat je eigenlijk niet wist waar je zou uitkomen, dus bleven we een beetje in de buurt. Je had ook twee verschillende uitgangen. Heel apart. Dat moet je ook maar net weten. Het is een leuk park, maar je moet er wel de hele dag voor uittrekken, wat wij dus niet hebben gedaan. We moesten nog zoveel zien! Wij waren erg moe na een aantal uren. We hadden er al een druk weekendje opzitten, dus het is nogal logisch dat je super snel moe wordt na zo’n dag. Iedereen, behalve Chelsey wilde naar huis. We hebben het wel erg leuk hoor.

Ze hebben in Duisburgzoo ook een super mooie dolfijnen show. Niet zo eentje als in Dolfinarium. Die vind ik zelf geen REET aan. Het is meer een show van muziek en licht dan van dolfijnen. NU horen dolfijnen ook geen kunstjes te doen, maar je snapt wat ik bedoel. Sommige mensen gaan helemaal niet naar zulk soort show’s toe. Snap ik! Je weet niet wat er van te voren is gebeurt. Deze dolfijnen show was zó liefdevol en zo mooi. Geen muziek, geen licht, geen poespas. Die meneer vertelde over de dolfijnen liet ze een aantal dingen doen en het half uurtje was om. Hij was zo lief voor ze. Het is het echt waard om hierheen te gaan, dus mocht je in de buurt zijn, neem een kijkje in deze dierentuin. Maar neem wel de hele de tijd hiervoor. Dan kun je echt heel veel zien!

DUISBURGZOO IN DUITSLAND

Dank je wel voor je bezoek op Lifestyle Kimberley. Ik hoop je snel weer terug te zien op mijn blog of YouTube kanaal. Ben je nog niet geabonneerd op mijn kanaal, doe dit dan. Dit zou ik echt super lief  vinden! Liefs mij.

 

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *