Een Nieuw Upload Schema

Een Nieuw Upload Schema

Een Nieuw Upload Schema. Jippie! Ja of niet… Ik heb regelmatig mijn schema omgegooid betreft mijn blog en YouTube kanaal. De ene keer vlogde ik iedere dag. De ene keer kwam er iedere dag een artikel online en de andere keer deed ik weer wat minder. Het is 2018 en dus tijd voor een NIEUW schema wat ik wil proberen de komende tijd. Mocht het niet leuk zijn of te weinig zijn, kan dit uiteraard terug gaan naar mijn oude schema.

Welkom in 2018 en ik wens je een heel gelukkig, fijn en liefdevol nieuwjaar! 

Mijn schema gaat er iets anders uitzien. Niet heel veel verschil, maar toch nét wat anders. Zoals jullie dit afgelopen jaar gewend zijn, kwamen er op maandag, woensdag én vrijdag een artikel online. Op mijn YouTube kanaal kwamen er op dinsdag en donderdag een video online. Zo zat er afwisseling in op beide platforms.

Wat er nu gaat veranderen is dat ik minder ga bloggen en minder video’s ga maken. Dit heeft een echte reden: mijn video’s en artikelen worden niet bepaald kei goed gelezen en gezien, waardoor het niet leuk is om meer te plaatsen dan eigenlijk nodig is. Want waarom zou ik meer gaan plaatsen als het niet goed bekeken wordt? Dat vind ik zonder van mijn tijd! Hierin neem ik dus gas terug en ik kijk hoe het gaat als ik minder upload/blog.

Voor de één zou het een shock zijn en de ander zal vast denken: YES! Eindelijk niet meer zoveel reclame haha. Maar nu ik wat minder ga doen krijg ik wel weer leukere ideeën om video’s en artikelen te gaan maken. Daar gaat ‘t om. Ik wil geen artikelen meer afraggelen of video’s te laat uploaden omdat het te druk is allemaal. Nee, ik wil goede content leveren aan jullie. En dat wil ik NU gaan veranderen. Mijn voornemens voor 2018! Hihi.

We hebben nu vlogidays achter de rug en dat was SUPER leuk om te doen. Wel zwaar, maar leuk. Zo hebben jullie wel een kijkje in mijn dagelijks leven gekregen (niet heel spannend). Ik hoop dat jullie de video’s leuk vonden en uitkijken naar mijn nieuwe schema. Ben je nog niet geabonneerd, doe dat dan snel. Zo mis je niks!

Wat gaat mijn nieuwe schema inhouden dan?

– Dinsdag = artikel om 16:00
– Woensdag = video om 16:00
– Donderdag = artikel om 16:00

Zoals je ziet zal ik dus drie dagen in de week actief zijn betreft mijn YouTube kanaal en blog. Maandag en vrijdag ben ik zelf altijd vrij, dus het komt eigenlijk ook best goed uit deze dagen niet mee te tellen in mijn schema. De artikelen zijn van zes uur in de ochtend naar vier uur in de middag gegaan. Dit omdat soms mijn video of artikel niet af is en ik de avond ervoor bijvoorbeeld weg ben geweest en niet tot midden in de nacht kan editen of schrijven. Vandaar dus mijn keuze om dit om vier uur te doen. Een hele nieuwe tijd voor mij.

Ik hoop dat jullie het een prettig schema vinden en ik ben benieuwd naar jullie reacties hierop! Liefs, mij X.

13 Comments

 1. 2 januari 2018 at 10:53 pm

  Wat goed dat je een minder druk schema kiest. Ik geloof echt dat kwaliteit veel belangrijker is dan kwantiteit.
  Ik heb zelf niet eens een schema, maar het is wel een doel van me om wat meer structuur te vinden in het bloggen.

  • Kimberley
   Beantwoorden
   2 januari 2018 at 11:08 pm

   Wat leuk dat je reageert. Ja ik vind het best pittig drie keer in de week. Zeker omdat ik een kleine van 3,5 jaar heb rondlopen en op den duur ook niet meer veel kan doen. Ik moet ook gewoon werken en mijn vrije tijds dingen doen. Ik hoop dat dit beter werkt en ik ook veel meer vooruit kan werken op deze manier! Ga zeker een schema maken, structuur is niet alleen voor jezelf fijn, maar ook voor je lezers.

   Liefs Kimberley

 2. 3 januari 2018 at 11:04 am

  Respect voor het feit dat je het drie keer in de week red! Vooral het editen is volgens mij best veel werk. Leuk, ik ga je volgen.

  • Kimberley
   Beantwoorden
   3 januari 2018 at 1:33 pm

   Ja het ediiten is al een dingetje inderdaad. En zoals er staat plaatsten ik 2 keer in de week een video en als je niet vooruit werkt is het heel zwaar, vooral als je nog een gezinsleven hebt en andere dingen daarnaast. Ik heb wel een goede keus gemaakt denk ik nu hoor. Nu kan ik aardig vooruit plannen met video’s. En artikelen schrijven is niet super veel werk, wel als je helemaal niks weet haha.

 3. 3 januari 2018 at 11:21 am

  Ha Kimberly, goed dat je die knoop hebt doorgehakt. En het blijft een druk schema hoor 🙂 Ik hoop dat je het plezier in het bloggen/vloggen terugkrijgt! Misschien ook wat meer tijd steken in promotie? Sommigen zeggen dat ook hier de 80-20 regel geldt. Dus 4x zoveel tijd steken in promotie dan in productie. Succes!

  • Kimberley
   Beantwoorden
   3 januari 2018 at 1:35 pm

   Ja vind ik ook! Denk dat dit de beste keuze is en meer vrije tijd. Het is indd waar, meer werk in promotie dan in productie. Ik heb er onwijs veel plezier in, maar hoeveel ik promoot of doe, het gaat niet heel makkelijk. De ene video word beter bekeken als de ander. Maar veel mensen gooien en clickbait op en ik doe dat niet. Doe je dat wel, worden ze veel meer bekeken. Ik heb een video erop staan met de titel: misschien ben ik wel zwanger en HUP die word mega veel gezien. Doe ik een tekst: pony’s kijken, kijkt niemand heb ik door. Dus ook die titel weer aangepast. Maar met dat zwanger zijn is geen clickbait. Ik heb het er serieus over en ik gebruik werkelijk DIE woorden…

 4. 3 januari 2018 at 11:36 am

  Wat goed dat je met een schema werkt. Ik post wanneer het me uitkomt, tussen alle drukke bezigheden door. Reizen, werken, gezin, bloggen, FB, insta…tijd en handen te kort. En dan gaat het wel eens fout…. Ik zou misschien eens wat meer organisatie mogen aanbrengen. Maar zoals ze zeggen ‘A passionate life is worth the chaos’. 😉

 5. 3 januari 2018 at 8:12 pm

  Het is altijd heel verstandig om kwaliteit boven kwantiteit te stellen! Ik ben niet zo van de schema’s, ik schrijf dagelijks. maar soms dus even niet. Vanwege de kwaliteit,. Even afstand kan wonderen doen!

 6. 4 januari 2018 at 11:05 am

  Goed voornemen, je hart volgen en dingen schrijven die je liggen en goed gelezen zullen worden. Quality driven en niet op output Fijn en zal voor zen zorgen 😀

 7. 4 januari 2018 at 12:05 pm

  Wauw, dat is een heel duidelijk en concreet schema! Vind je dat niet vervelend dat het zo stipt moet zijn?

  • Kimberley
   Beantwoorden
   5 januari 2018 at 1:26 pm

   Nee juist niet. Ik hou van regelmaat en iets waarvan ik vanuit kan gaan. Ik ben echt zo’n precieseling hierin haha.

 8. 4 januari 2018 at 12:38 pm

  Ik heb ook een schema. Ergens.
  De tijd dat ik me daaraan hield ligt een maand of 7 achter me, toen kwamen er veel opdrachten van de bijbanen die ik heb… Dat is nu ook weer rustig. Daarnaast heb ik zoveel leuke dingen in mijn Trello staan die wachten het daglicht te zien, dus ik denk dat ik hem maar even opzoek en afstof. Werkte toch wel heel prettig.
  Succes met de jouwe!

 9. 4 januari 2018 at 5:00 pm

  Goed dat je kiest voor kwaliteit! Een mooi doel voor 2018! Ik hoop dat het nu ook beter bekeken en gelezen wordt! Ga zo door!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *