Hoe ben ik op de naam Chelsey gekomen?

Ik krijg wel eens de vraag hoe ik aan de naam Chelsey ben gekomen. Vonden Diego en ik het meteen een leuke naam toen wij het bedachten tijdens de zwangerschap? Dat ga ik je vandaag vertellen. Wat betekend Chelsey nou eigenlijk? Betekenis en herkomst van Chelsey. Chelsey is een Engelse meisjesnaam. De betekenis van de naam is `landingsplaats`. Waar wordt het gebruikt? De naam Chelsey wordt voornamelijk gebruikt in Engelstalige landen. Wat zegt men in andere landen? Chelsie (In Engelstalige landen) Chelsea (In Engelstalige landen) Extra informatie: Uit Oud Engels.

Vroeger, in mijn jongere tijd, keek ik elke dag naar MTV teenmom. Ik denk dat vele dat wel kennen. Vooral de mama’s. Iemand in die serie heet Chelsey, alleen schrijf je dat als Chelsea. Persoonlijk vond ik dat niet echt leuk geschreven. Maar wel vond ik dat een hele toffe en stoere naam. Ik heb deze naam altijd in mijn hoofd gehouden en gezegd dat als ik een meisje zou krijgen, ooit, ik haar Chelsey zou noemen. Toen ik een jaar of 18 was heb ik voor de grap een roze ‘baby’ muts laten maken. Deze wilde ik eigenlijk voor een vriendin laten maken omdat zij zwanger was. Dit kon je gewoon gratis doen op internet. Ik bedacht me en maakte er voor mezelf één. Niet wetende dat ik deze ook echt zou bewaren.Hoe ben ik op de naam Chelsey gekomen?

Zoals je op de foto ziet is dit een roze muts met de naam Elin. Ik heb precies dit zelfde mutsje gehad, maar dan met de naam Chelsey. Kennen jullie dit soort mutsjes? En hebben jullie dit soort mutsjes ook gehad bij jullie kinderen? Of hebben jullie totaal andere gehad? Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was begon ik eigenlijk al meteen te denken aan namen. Toen wij 8 weken zwanger waren lagen we op bed en begon ik ineens over namen voor een jongen of meisje. Ik vroeg aan Diego of hij Chelsey een mooie naam vond. Hij zei meteen JA. Ik zei wil je niet denken over een andere naam dan? Hij zei dat dit niet nodig was, want hij vond Chelsey mooi. Voor een jongen hebben/hadden we ook al een naam, ook die bedachten we samen en waren we het hier meteen over eens. Gelukkig maar. Want je kan er ook heftige discussies over hebben hé.

We hebben de naam en geslacht van Chelsey 9 maanden lang geheim gehouden. De enige die het geslacht wist was mijn moeder en Diego zelf. De naam wist mijn moeder geloof ik niet. Ik durf eigenlijk niet meer te zeggen of dat zo was. Toen Chelsey geboren was vroegen ze ons hoe ze zou gaan heten. Ik zei vol met trots: CHELSEY! We zijn enorm blij met deze mooie naam. Chelsey heeft trouwens ook een bijnaam en dat is chickie. Vele mensen weten dat wel, maar nieuwe lezers niet. Deze bijnaam gebruiken we al sinds ze geboren is. En waarom? Ik heb echt geen idee, maar we noemen haar nog steeds zo haha. En ze luistert er ook nog naar. Maar ze weet donders goed dat ze Chelsey heet hoor haha!

Vergeet mij niet te volgen op: YouTube, Twitter en Facebook.

2 Comments

 1. 20 juli 2016 at 9:30 am

  ik vind idd ook n mooie naam. Maar het verhaal achter de naamskeuze vind ik ook wel heel byzonder.

  • Kimberley
   Beantwoorden
   20 juli 2016 at 10:00 am

   Hey Jos.

   Ja ik vindt het zelf ook erg bijzonder. Vooral omdat ik al altijd een roze mutsje had met haar naam. Alsof het zo moest zijn.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *