Ik Spaar Doppen Voor Het KNGF, jij ook?

Beste lezers, het is deze week echt een soort van nieuwtjes week of zo. Eerst over Buba de olifant en daarna over mijn Pepsi verslaving haha. Vandaag wil ik graag jullie aandacht vragen voor iets belangrijks. ik spaar doppen voor het KNGF, jij ook? Vandaag wil ik jullie wat meer informatie geven over het verzamelen/sparen van doppen. Dit is namelijk erg belangrijk! Sparen jullie ze eigenlijk al? Lees mee voor meer informatie!

Zoals jullie misschien al een keer voorbij hebben zien komen, werk ik als PGB begeleidster bij Tamara. Tamara is een zelfstandige vrouw met twee kinderen en een hond genaamd Ewald. Toen ik daar kwam te werken vertelde ze me heel veel over het KNGF. Dat betekend eigenlijk: Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie. Zoals jullie vast wel veel voorbij hebben zien komen, als je met de bus reist of trein, dat er van die borden hangen met adopteer een pup. Dit zijn honden die in opleiding zijn of worden gezet. Het KNGF heeft het geld hard nodig om zo’n hondje te bieden wat het nodig heeft. Hieronder zal ik de stappen met jullie doornemen zodat jullie nóg meer informatie hebben. Kijk mee..

Alle plastic doppen en deksels mogen ingezameld worden.
Denk dan bijvoorbeeld aan de doppen van deze producten:
– Mineraal- of spuitwater
– Frisdrankflessen
– Melk- of yoghurtpakken
– Fruitsappakken
– Sportdrank
– Wasmiddelen (zowel de doppen van de flessen als het doseerdopje)
– Zepen en shampooflessen
– Deo-en spuitbussen
– Slagroombussen
– Pindakaas- en chocoladepastapotten

De doppen dienen schoon en droog ingeleverd te worden bij de inzamelpunten. Tevens wordt dringend verzocht om de doppen in één zak aan te leveren en niet in kleine losse zakjes. Dit bespaart het inzamelpunt en onze chauffeurs heel veel tijd. In sommige dopjes zitten kartonnen- of metalen lipjes, deze moeten ook verwijderd worden.

Hofgids_Nieuws_20150323085131_1

Meest gestelde vragen:

Hoeveel doppen zijn er nodig om een hond op te leiden?
De basisopleiding van onze honden kost 5.000 euro. Zo krijgt het hondje in zijn eerste levensjaar een goede basis die onmisbaar is om geleidehond te worden. Alle kosten zijn hierin inbegrepen; te denken aan voer, medische onkosten en professionele begeleiding van het pleeggezin en KNGF-instructeurs. Voor deze basisopvoeding zijn ongeveer 8 miljoen doppen nodig.

Wat is de opbrengst tot nu toe?
Inmiddels is er 17.580 kilo (25 juni 2015) aan doppen ingezameld. Dat zijn ruim 7 miljoen doppen!

Is er een einddatum voor de actie?
Wegens het grote landelijke succes zit er geen einddatum aan de actie en gaan wij graag, samen met u, gestaag verder!

Waarom mogen er alleen plastic doppen worden gespaard?
De reden hiervoor is dat doppen met 100% zekerheid bestaan uit bepaalde grondstoffen die het recyclebedrijf van ons aanneemt en waar KNGF Geleidehonden vergoeding voor krijgt. Andere plastic voorwerpen vervuilen de lading en brengen hierdoor extra kosten met zich mee.

Wat wordt er na recycling van de doppen gemaakt?
Van de doppen worden plastic pallets gemaakt. Niet alleen het plastic recyclen is dus milieubewust. Het spaart ook bomen die anders voor de pallets waren gebruikt.

Wie kan doppen sparen?
Iedereen kan doppen sparen. Elk huishouden heeft doppen die veel mensen vaak weggooien. Uiteraard kunnen ook scholen, verenigingen, bedrijven en buurthuizen in actie komen voor KNGF Geleidehonden.

Wanneer worden de zakken bij inzamelpunten opgehaald?
Vanaf 10 volle vuilniszakken kunt u contact met ons opnemen voor een afspraak om de zakken op te laten halen. Dit kan 3 tot 4 weken duren. Er wordt namelijk eerst een efficiënte route gepland voor de chauffeur, de gemiddelde wachttijd is dus afhankelijk van het aantal ophaalverzoeken dat wordt gedaan.

Laten zien dat u geleidehonden steunt?
Natuurlijk zijn we ontzettend blij dat je doppen spaart voor KNGF Geleidehonden! Wil je laten zien dat je deze bijzondere honden steunt of andere mensen enthousiast maken? Bestel dan een t-shirt of origineel cadeau in de webshop. Met jouw aankoop steun je ook de geleidehonden. Neem snel een kijkje op shop.geleidehond.nl

Ook inzamelpunt worden?
Aanmelden als inzamelpunt. Will je zelf inzamelpunt worden en ons meehelpen om deze actie nóg groter en bekender te maken? En heb je een opslagruimte voor minimaal 10 vuilniszakken? Meld je dan aan en stuur een e-mail naar actie@geleidehond.nl. Vermeld hierbij dan je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Je naam en e-mailadres wordt dan ook op deze pagina gezet, waardoor mensen je kunnen mailen en af kunnen stemmen wanneer zij eventueel de doppen bij je langs brengen.

Vanaf 10 vuilniszakken is het ook mogelijk om deze op te laten halen. Ben je woonachtig in de provincies Groningen, Friesland of Drenthe en wil je10 vuilniszakken of meer laten ophalen, neem dan contact op met onze contactpersoon Erik-Jan Zuidberg. De overige provincies kunnen verzoek tot ophalen indienen via actie@geleidehond.nl.

Als laatste wil ik er persoonlijk nog wat aan toevoegen. Voor er reacties komen of dit gesponserd is: NEE! Dit heb ik uit vrije wil geschreven en ik doe dit recht uit mijn hart. Ik wil het KNGF hierbij een beetje meer aandacht geven! Ik zie jullie graag zo snel mogelijk weer terug op LifestyleKimberley.nl. DOE JE BEST!

Vergeet me niet te volgen op sociale media: Instagram Youtube Twitter Facebook

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *