La Cubanita Restaurant Review + Favorieten

Hou je van eten? Wat? Wat is dit? Een restaurant review? Hoezo dat? Waarom? Nou, gewoon omdat het kan en omdat ik het een keer leuk vind omdat dat te doen. Ik kan nu goed een review schrijven aangezien ik er al een aantal keer ben geweest in korte tijd! Lijkt het je leuk om meer te weten te komen over een goedkoop restaurantje waar iedereen het steeds over heeft? Lees dan lekker met me mee! Geniet ze! xOxO.

Zoals ik al zei leek het me wel leuk om een review artikel te schrijven over het restaurantje waar steeds meer mensen het over hebben, La Cubanita. La Cubanita is een goedkoop, maar o zo lekker restaurantje. Ik zeg restaurantje omdat het een klein pand is waar je in zit. Helaas staat er op de website niet hoe groot het pand is, anders hadden jullie een idee, maar het is klein. De tafels staan vrij dicht op elkaar, maar dat maakt het wel gezellig. Ik moest er zeker wel aan wennen toen ik er voor het eerst kwam. Maar wanneer was nou mijn allereerste bezoek aan La Cubanita en wat vond ik er in eerste instantie van?

Mijn allereerste keer in La Cubanita was in Voorburg met Diego’s familie. We gingen daar uiteten wegens zijn moeders verjaardag. Chelsey was nog een stukje kleiner om precies te zijn 1 jaar en 2 maanden. We zaten aan een een hele lange tafel met alle familieleden van Diego. Ik dacht als eerste: wat is het warm binnen, hoe ga ik dit volhouden? Eenmaal zittend viel het wel mee en wen je er snel aan. We kregen als welkoms drankje Sangria, dat is een Spaans drankje met of zonder alcohol na keuze. Als eerste vielen mij de muren op. Die waren helemaal onder geschreven door mensen die daar zijn geweest. Wel erg leuk, want je ziet het eigenlijk nergens. Restaurants willen hun zaak altijd schoon en netjes houden. Het is er schoon alleen zijn de muren gewoon vol geschreven. Je aandacht gaat er wel naar toe, want je wilt weten wat erop staat geschreven. Zelfs op de toiletten staan de muren vol geschreven! Erg gaaf!

Als je het eten wilt bestellen dan heb je van die bierfilters op tafel liggen en die zien er zo uit:bestelvilt Via dit filtertje kan je eten bestellen. Drinken schrijf je hier niet op, want die kan je gewoon bij de ober of serveerster bestellen. Je mag per persoon twee dingen opschrijven die jij wilt hebben. Zo ga je je tafel af en laat je het iedereen invullen. Als je daar mee klaar bent leg je dit filter aan het einde van je tafel en komen ze het van zelf bij je tafel op halen. Binnen een paar minuten, hooguit 10 a 15 minuten heb jij je eten, soms nog sneller ook. Het ligt er net aan wat je hebt, denk ik hoor. En zo gaat dit de hele avond in principe door. Als jij je eten op hebt, kan je weer opnieuw een filtertje invullen. Makkelijker kan niet. Maar dit word je natuurlijk uitgelegd als je hier voor het eerst komt. Er word ook gevraagd of je er voor het eerst bent.

De tweede keer ging ik samen met Diego toen wij 2,5 jaar samen waren in juli 2015. Daarna ben ik nog met Jan, Jessie en Diego geweest dat was 4 oktober en 8 november gaan Manouk en ik samen gezellig eten bij La Cubanita en 24 december gaan Diego en ik weer lekker samen onze kerstavond daar vieren. Alsof ik La Cubanita geld heb haha. Het is echt heel gezellig om hier te eten en je kan zoveel eten als je wilt. Ik vind het ook echt ontzettend lekker en ze hebben echt eten dat ik achter elkaar kan op eten en steeds meer van wil en dat moet je hebben toch? Van zondag tot donderdag is het per persoon €17,50 en dat is dan exclusief drinken. Vrijdag en zaterdag is het €22,50 per persoon. Eet smakkelijk allemaal.

cuba_onbeperkt_spelregels

Tapas zijn kleine hapjes die je krijgt op een klein rond schaaltje of bordje. Het is heerlijk eten want je krijg eigenlijk nooit teveel. Er zijn vele soorten tapas waar je uit kan kiezen. Zo kan je op internet al de menu kaart zien en kijken wat ze zoal hebben voor je erheen gaat. Misschien lusten sommige mensen niet heel veel en kan je even rustig kijken. Ze hebben voorgerechten, hoofdgerechten, toetje en als afsluiter koffie. Ook daaruit kan je nog veel kiezen. Ik raad echt iedereen dit restaurantje aan, want het is echt super eten. Hieronder in mijn VLOG zie je ook dat ik hier met Jan, Jessie en Diego was op 4 oktober. We hebben deze avond ongeveer 8 á 9 rondes gegeten en dat is echt veel haha. Het was echt heel gezellig.

Wat zijn mijn favorieten hapjes/drankjes in La Cubanita? Voor de mensen die mij echt kennen is dit simpel te raden. Ik zal de favorieten even opnoemen: Carpaccio, geitenkaas met honing, Cocktail Cheesecake, Fristi, Cheesecake als toetje, olijven, pasta salade met gegrilde kip, Spaanse aardappel tortilla en als koffie latte machiatto natuurlijk! Niet veel, maar dit kan ik dus constant eten! Wauwie!

Ik heb ook nadelen aan dit restaurant: het is vaak warm, maar je went er snel aan. In het begin denk je echt: zit ik in een sauna? Het is altijd druk. De tafels staan echt dicht naast elkaar. Soms word je eten vergeten. Dan bestel je wat en dan komt er bijvoorbeeld één ding niet aan bij jou. Hiervan kan je melding maken natuurlijk, maar het hoeft niet, er zijn nog genoeg rondes! Ik heb hier trouwens 4 oktober wel last van gehad samen met Diego. Hij werd 1 ronde helemaal overgeslagen en ik daarna. Daar zit je dan. Ach, wij dachten zo: zolang het bij 1 blijft is het prima. Zijn jullie wel eens naar La Cubanita geweest? En raad jij het mensen aan? Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden. Nog andere vragen over La Cubanita? Ga even naar de website van La Cubanita. Dank jullie wel voor jullie aandacht en tot de volgende keer!

Vergeet me niet te volgen op sociale media: Instagram Youtube Twitter Facebook

1 Comment

  1. 22 oktober 2015 at 1:38 pm

    I love La Cubanita! K kom daar zeker al bijna 10 jaar, eerst altijd met vrienden in Gouda, maar ze komen in steeds meer steden ! Laatste keer ben ik in juni gegaan met een vriendin in Zoetermeer!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *