Laatste Flesvoeding!

Een hele speciale en leuke blog vandaag. Chelsey had gister haar laatste flesvoeding gedronken, die ze niet eens helemaal opdronk. Ja, kleine meisjes worden groot! Zo is het leven. Ben je benieuwd wat er verder in deze blog staat? Lees dan lekker verder! En laat op het einde wat leuks achter!

groeie-startZoals ik al zei heeft Chelsey gister haar laatste flesvoeding gehad. Ze mag vanaf 1 jaar gewone melk drinken die wij ook drinken. Maar ze is nog geen 1 jaar. Dat word ze 15 februari. Wij zijn gewoon al begonnen met gewone melk. Het is nog maar zo kort voor haar verjaardag en waarom zou je je er zo PRECIES aan houden? Dus dat… Het is een hele grote stap in haar leven, maar ook in die van ons. Je bent zo gewend opvolg melk te bereiden en dat hoeft nu niet meer. Nu is het gewoon een pak melk kopen, halfvol of volle melk en dan schenk je in een beker en klaar. Zo makkelijk is het! Toen wij het gingen proberen gaf Diego haar eerst koude melk, maar dat dronk ze niet zo heel goed van. Toen bedacht ik me: warme melk vind ze vast lekkerder. En ja hoor, dat dronk ze zo weg. Al maak je het een klein beetje warmer dan normaal, dan is het goed. Ik hou ervan het lekker op te warmen voor het slapen gaan, maar ook dat vertikt ze de laatste dagen. In de ochtend vertikt ze ook om warme melk te drinken.

melk

Dus zijn we lekker begonnen met een ontbijtje, ze word inmiddels ook groot en haar buikje natuurlijk ook. Tussendoor krijgt ze zoals we ook begonnen zijn, gewoon melk, water, thee of sinaasappelsap. Die dingen vind ze allemaal zó lekker! Het is natuurlijk een beetje testen hoe en wat zij lekker vind, nu ze geen opvolg melk meer krijgt. Ook moet ik m’n hele ritueel afslaan en beginnen met ontbijt maken. Wel erg leuk, want daarin kan je erg variëren. Vanochtend kreeg ze bijvoorbeeld: siroop (voor kinderen), yoghurt met perzik stukje en rozijnen. Wauw, wat heeft ze zitten smullen en alles heeft ze operdepop. Het is niet dat ze dit elke ochtend standaard krijgt. We gaan ook even wat andere dingen uitproberen. Wat nog wel hetzelfde is, is dat ze na het eten een dutje gaat doen zoals we altijd hebben gedaan. Dat doet ze nog zo’n 1 of 2 keer per dag. Prima! Oh, ff heel wat anders. Chelsey zegt elke keer papa en mama, zo cute om te horen en we zijn zo verliefd op haar! Zoooooooooooo leuk! Maar, om terug te gaan naar het onderwerp. De grote stap is gezet ze word groot en word alsmaar groter, nieuwe dingen blijven komen en soms moet je eraan wennen en soms glip je er zo in, but i love it!

Hoe oud was jou kindje toen je ging stoppen met opvolgmelk? En wat gaf je daar in de plaats van?

Dank je wel voor het lezen en ik zou het leuk vinden als de mama’s iets achterlaten! Maar ook JIJ als ‘niet’ moeder mag natuurlijk wat achter laten. Je kan bijvoorbeeld laten weten wat jij zou doen als je een kindje zou hebben. Laat het me weten, dat lijkt me erg leuk! Vergeet me niet te volgen!

Ik ben te volgen op de volgende social media site’s:
Twitter, Instagram, Facebook, YouTube
Follow my blog with Bloglovin

2 Comments

 1. 21 januari 2015 at 3:24 pm

  Wat goed zeg!! Mijn dochtertje is 5 januari 1 geworden maar ze vind haar flesje (vooral in de avond) erg lekker. Ook krijgt ze ‘s ochtends nog steeds een flesje, Eerder voor het gemak omdat wij veel werken. Ik wil dat wel gaan afbouwen dus ik ga dit weekend beginnen met in de ochtend iets anders geven! Knap van Chelsey dat ze dat al kan, Loïs vind gewone melk nog maar vies. Maar wie weet kan ze het opgewarmd wel waarderen haha!

  • Kimberley
   Beantwoorden
   21 januari 2015 at 5:46 pm

   Ja veel blijven het ok indd in de avond of ochtend geven. In de ochtend taalt ze helemaal niet naar de fles. In de avond soms. Rustig afbouwen indd. Het heeft geen haast. Ja warme melk doet wonderen haha. Heel veel succes! Liefs Kimberley

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *