Let’s Go To Work TAG | LifestyleKimberley.nl

Heeeey! Vandaag een leuke TAG al zeg ik het zelf. Een Let’s Go To Work TAG. Ik vind dit eigenlijk wel een hele interessante TAG, omdat mensen je weer beter leren kennen op deze manier. En ik denk dat veel mensen ook nog niet weten wat ik voor werk doe. Daarom leek het mij leuk om deze TAG van Elize over te nemen. Kijken/lezen jullie mee naar de Let’s Go To Work TAG? Heel veel plezier. Liefs Kimberley en heel graag tot snel!

Wat voor werk doe je op dit moment?
Om te beginnen heb ik twee banen, maar daar vertel jullie alles over. Ik werk bij een thuiszorginstelling en daar werk ik twee dagen in de week. Om precies te zijn op de dinsdag en donderdag. Hierbij ben ik interieurverzorgster. Ik help dus in het huishouden bij oudere of jonge mensen die lichamelijk weinig tot niets meer kunnen. Bij mijn tweede baan werk ik op de maandag en woensdag. Hierbij werk ik bij Tamara. Tamara is een slechtziende/blinde vrouw van bijna 50 met geleidehond. Zij heeft hulp nodig met bepaalde taken in huis. Dit is onwijs dankbaar werk en ik vind het ook hartstikke leuk om te doen.

Hoe ben je bij je huidige baan terecht gekomen?
Bij de thuiszorginstelling ben ik komen te werken doordat Diego daar een soort van stage liep. Deze periode was van korte duur omdat school hem niet toe liet omdat de klas te weinig mensen had voor de opleiding. Ik daarin tegen dacht: hey, laat ik daar eens solliciteren, want ik zat nog zonder werk vanwege mijn zwangerschapsverlof. Het was meteen raak. Ik mocht op gesprek en bij het eerste gesprek was ik al aangenomen, maar moest nog op tweede gesprek voor mijn gegevens. Ik begon hier in februari.

Bij mijn tweede baan ging dat totaal anders. Op internet stond een advertentie over Tamara. Ik reageerde vrij snel en mocht op gesprek komen bij haar thuis. Ik was direct aangenomen (hoe kan het ook anders) en in april ben ik hier met plezier begonnen met werken.

Is dit het werk wat je als klein kind al voor ogen had?
Nou, eigenlijk wel. Ik wilde sowieso iets met kinderen doen of met oudere. Ik deed ook de opleiding zorg en welzijn en daarna pedagogisch medewerkster. Ik moest dus iets doen met deze twee richtingen, maar koos toch voor de oudere. Ik heb er geen spijt van!

Welke banen heb je voor je huidige baan gehad?
Zoveel! Vanaf mijn zestiende werk ik al, dus kan je nagaan dat ik veel baantjes heb gehad. Ik heb bij de AH gewerkt en dat zelfs twee keer. Een keer in Utrecht (wat mijn eerste baan was) en hier in IJsselstein toen ik 18 was (tussen school door). Daarna heb ik nog gewerkt bij de Jumbo in Overvecht, C1000 in IJsselstein, de Hema in de stad Utrecht, Thuiszorg in Holland en nu hier bij mijn twee huidige banen. Ik weet niet of ik iets vergeten ben, maar volgens mij niet haha.

Ga je nog naar school naast je werk?
Nee. Ik kan niet naar school met dit werk wat ik doe. Dat zou één grote chaos worden. En je moet ook in de ochtenden naar school en dan werk ik. Ook blog en vlog ik, wat ik erg leuk vind en dat gaat zeker niet passen in mijn hele systeem nu. Misschien dat ik nog wel naar school ga, maar dan zou ik alles moet opzeggen en ik weet niet of ik dat wel zou willen, aangezien ik nu gewoon twee leuke banen heb waar ik met plezier naar toe ga. En ik mag trouwens blij zijn met deze banen, want zo snel vind je geen nieuwe.

Hoeveel werk je per week?
Omdat bij de thuiszorginstelling nog wel eens iets kan veranderen verschilt dat heel erg per week. Op de dinsdag en donderdag werk ik vaak 12 uur per week dus 6 uur per dag. Op de maandag en woensdag werk ik vaak wel vaste tijden en die uren bij elkaar opgeteld is 8,5 uur. Dus kom je totaal op zo’n 20,5 uur uit per week. Niet veel, maar geloof me. Dit werk is zwaar! 40 uur mag je helaas niet werken in dit vak vanwege lichamelijke klachten die kunnen ontstaan. En aangezien ik zelf rugklachten heb, kom ik ook heel vaak thuis met rugklachten en dat is niet fijn. Dit is vrijwel genoeg voor me. Ook kunnen soms de uren van de thuiszorginstelling veranderen aangezien ik nu bijvoorbeeld eventjes niets op de dinsdag heb. Ja dat heb ik wel, maar dan voor maar drie uurtjes (vaste cliënt). En ja, dan werk ik weer 3 uur minder als er geen tweede cliënt is die dag. Snappen jullie het nog?

Werk je doordeweeks of in het weekend?
Gelukkig doordeweeks! Vrijdag + het weekend is echt voor mijn gezin!

Moet je ver reizen voor je werk?
Voor de zorginstelling werk ik in Utrecht op de dinsdag en donderdag. Dan reis ik zo’n 1,5 uur. Als ik naar Tamara moet reis doe ik er 30 minuten over want zij woont in Nieuwegein.

Hoe ga je naar je werk? Lopend, auto, OV?
OV. Alles met het openbaar vervoer haha!

Werk je vooral alleen of in een team?
Ik werk altijd alleen. Dat is ook het fijne aan dit werk vind ik zelf. Ik vind het prettig om alleen te werken en geen pottenkijkers te hebben. Tuurlijk ben je met mensen om je heen in de ouderenzorg, maar je doet toch echt alleen je taken. Dat is heel erg fijn, je kan je helemaal uitleven.

Wat vind jij nou het allerleukste aan je werk?
Dat het werk echt gewaardeerd word door de mensen en ze je altijd weer bedanken voor wat je hebt gedaan voor ze! Zelf ben ik ook een poetser, dus ik vind het leuk om te doen! Dan is het altijd leuk om naar je werk te gaan als je het zelf ook leuk vind toch?

Kleed jij je op je werk anders dan in je vrije tijd?
Mhua, niet echt. Ik weet in wat voor huizen ik kom en met wat voor schoonmaakmiddelen ik werk, dus kan gewoon mijn kleding aan die ik in het weekend ook draag, maar ik ga niet het nieuwste van het nieuwste dragen!

Je haar en make-up: doe je dat anders als je gaat werken?
Gewoon zoals ik het altijd heb. Bijvoorbeeld zoals in mijn video’s (VLOG’S)

Neem jij je eigen eten mee naar het werk?
Ja ik neem mijn eigen eten mee. Ik neem vaak 6 tot 8 sneetjes brood mee. Alles gaat ook echt op!

Hoe ziet jouw werkdag er in grote lijnen uit?
Rustig, maar ook vaak druk. Veel reizen, maar dat is best leuk. Als je het eenmaal doet wen je er natuurlijk zo aan hé. Ik ga wel van hier naar daar. En weer naar huis. Je bent maximaal 2 a 3 uurtjes bij 1 persoon. Dan ga je weer door naar de volgende en vanaf daar weer naar huis.

Dit was dan de Let’s Go To Work TAG. Ik geef deze TAG door aan twee mensen: Kelly en IJlien. Ik hoop dat ze het lezen haha. Heel veel succes meiden! Groetjes Kimberley.

Vergeet me niet te volgen op sociale media: Instagram Youtube Twitter Facebook

3 Comments

 1. 14 oktober 2015 at 9:40 am

  Als je mij bedoelt dan heb ik t gezien hahaa 😉 Leuk om te lezen! K kende deze tag helemaal niet! K ga hem binnenkort ff invullen. Alleen kijken hoe ik dat ga doen want ik denk niet dat ik echt de bedrijfsnaam online op mijn blog wil gooien.

  • Kimberley
   Beantwoorden
   14 oktober 2015 at 9:50 am

   Ik heb de bedrijfsnaam er ook niet in. Ja ik bedoel jou hahaha! Liefs!

 2. 24 oktober 2015 at 7:00 pm

  Wat leuk! Ik zie mijn tag op steeds meer plekken opduiken. Heel leuk om te lezen wat jouw antwoorden zijn op de vragen.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *