Maak kennis met Ilse | Dutchdesignonabudget.nl

Vandaag stel ik jullie voor aan Ilse. Ilse blogt op Dutchdesignonabudget.nl. Ze is helemaal weg van interieur. Het liefst wil ze dat haar eigen huis een keertje af komt. Ze is het liefst bezig met DIY knutsel dingen/decoratie maken. Erg leuk natuurlijk inderdaad! Vandaag vertelt Ilse meer over zichzelf en haar blog. Zijn jullie al benieuwd? Kijk dan lekker mee! Veel lees plezier! Tot snel allemaal.

Stel jezelf eens voor:
Ik ben Ilse, 24 en ik woon in Den Haag samen met mijn vriend en onze ontzettend lieve maar erg dikke jeweetwelkater, Binkie. Ik hou ontzettend veel van wonen en interieur! Als kind heb ik mijn kamer ontelbare keren verbouwd en opnieuw geschilderd en vanaf een bepaalde leeftijd vroeg mijn moeder mij zelfs om advies wanneer ze iets in huis wilde veranderen of verbouwen. Dat laatste gebeurde overigens behoorlijk vaak, want ik heb het woon-gen van geen vreemde.

Verder lees ik heel graag en heel veel. Ik hou van knutselen en zelf dingen maken. Ik ga graag wandelen in de natuur omdat ik daar lekker rustig van wordt (soms nodig met mijn ADHD hoofd). En zou ik willen dat er honden-knuffel-café’s bestonden waar je een dagelijkse portie hondenliefde kunt halen. Of dat ons huis gewoon geschikt was voor en hondje, dat zou ook goed zijn.

Heb je een eigen website? Zo ja, hoe heet deze?
Yes! Ik blog op dutchdesignonabudget.nl sinds mijn vriend en ik in de zomer van 2013 gingen samenwonen in een behoorlijk verouderd jaren ’30 appartementje. Ik volgde al langer veel woonblogs en dit leek mij, na jaren twijfelen, hét moment om er zelf één te beginnen.

In het begin ging het vooral over het klussen aan ons huis maar inmiddels deel ik graag ook andere dingen die met wonen te maken hebben. Inspiratiefoto’s, moodboards, DIY’s voor in huis die ik gemaakt heb… Ook deel ik elke maand rond de 15e een zelfgemaakte kalender voor de maand erop als free-printable. En af en toe een wat persoonlijker artikel of iets leuks wat je kan doen in Den Haag, mijn favoriete stad!

DSC_9476

Heb je een eigen YouTube channel? Zo ja, hoe heet deze?
 Ik heb een YouTube channel maar die gebruik ik eigenlijk alleen om filmpjes op te zetten zodat ik die vervolgens in een blogpost kan embedden. Bijvoorbeeld een overzichtsfilmpje van het afgelopen jaar die ik steeds in december deel. Los is hij dus niet zo interessant om te volgen 😉

Waarom heb je gekozen voor deze naam?
 Voor ik zelf begon met bloggen las ik veel Amerikaanse blogs en ik vond het jammer dat ik maar weinig Nederlandse woonblogs kon vinden. Ik las bijvoorbeeld vaak over producten waar ik enthousiast over werd maar die in Nederland helemaal niet te krijgen zijn. Toen ik na ging denken over een naam probeerde ik te bedenken wat er speciaal aan mijn blog zou zijn. Daar kwam al snel uit dat ik in het Nederlands zou bloggen én dat ik het klussen en inrichten wilde doen ‘on a budget’. Niet alleen zodat het te betalen zou zijn voor mij en mijn vriend aangezien we destijds nog studeerden maar ook zodat de dingen waarover ik schrijf op mijn blog voor zoveel mogelijk lezers ook bereikbaar zouden zijn. Ik wil eigenlijk zeggen: je hóeft niet rijk te zijn en veel geld uit te geven aan je interieur om een mooi huis te hebben en blij te zijn met de plek waar je woont. Daardoor is het dus Dutch design On A Budget geworden!

Wat wil je bereiken met je website?
 Ik wil mensen inspireren om aan de slag te gaan met hun eigen huis en inrichting zodat ze blij met en trots zijn op de plaats waar ze wonen. Dat is namelijk zó’n fijn gevoel! Dat je rondkijkt in je woonkamer terwijl je een kopje thee drinkt op de bank en vanzelf moet glimlachen!

Ilse

Hoeveel artikelen schrijf je ongeveer per week?
 Ongeveer twee per week maar het kan ietwat fluctueren, soms heb ik meer inspiratie / tijd / energie en soms minder. Voor mij is het erg belangrijk dat ik het bloggen leuk blijf vinden, ik denk dat je het anders ook merkt aan de artikelen die online komen. Ik ga mezelf dan ook niet forceren en als het even wat minder is dan is dat zo. Op die manier hou ik het nu al ruim twee jaar vol.

Hoe laat gaan jou artikelen meestal online?
Ik deel ze altijd in de ochtend om negen uur.

Heb je vaste dagen dat je blogt of video’s maakt?
 Nee, ik plaats iets wanneer het zo uitkomt. Ik zorg er wel altijd voor dat nieuwe posts een beetje verspreid worden over de week, dus niet dat er drie online komen op maandag en dinsdag en dan de rest van de week niets meer.

DSC_0219

Waar schrijf je het meest over? Waar ligt jou ziel?
 Ik schrijf over alles wat met wonen te maken heeft!

Hoeveel bezoekers heb je ongeveer per maand?
Zo’n tweeduizend unieke bezoekers per maand. Dat is overigens de laatste paar maanden enorm gegroeid. Ik weet niet waarom! 😉

Is het druk om alles te kunnen combineren?
Ik werk naast mijn blog parttime dus dat valt best mee. Ook leg ik mijzelf qua bloggen niets op, dat geeft veel rust en ademruimte. Wel kost het klussen aan ons huis soms veel tijd. Ik ben op het moment al het afbladderende houtwerk in onze gang aan het kaal schuren. Die gang heeft negen paneeldeuren!

Hoe combineer je dit met je kinderen? (als je die hebt)
Binkie slaapt gelukkig veel en is ook erg tolerant ten aanzien van de troep in huis moet ik zeggen.

Ilse en Binkie

Werk je samen met andere bloggers en/of YouTubers?
 Ik heb laatst andere bloggers getagd in een ‘interieur tag’ die ik vond op de blog van Milou van ‘Thuis Bij Milou’. Echt zo leuk om te lezen wat anderen invullen bij dezelfde vragen. Het lijkt me heel erg leuk om vaker iets met andere bloggers samen te doen dus dat is zeker iets om aan te gaan werken!

Heb je voor jezelf nog een doel wat je wilt behalen? Bijvoorbeeld dingen die nog echt wil doen in combinatie met je website/YouTube kanaal en/of samenwerkingen?
Ten eerste wil ik graag dat mijn huis ooit af komt. Het lijkt me ook erg leuk om ooit met mijn huis in een woonblad te staan. Bij beide helpt het hebben van mijn blog me mee, het motiveert me en inspireert me om door te gaan en met mijn huis bezig te blijven. Het lijkt me ook echt ontzettend leuk om mensen advies te geven bij hun inrichting, of om ooit een etalage te stylen voor een woonmerk.

Voor nu wil ik graag de huizen van vrienden en bekenden, en als ik heel veel lef heb, van onbekenden, gaan fotograferen om op mijn blog te delen als binnenkijker. Moet het alleen nog durven vragen!

Waar kunnen mensen jou allemaal volgen?
Blog: http://dutchdesignonabudget.nl/
Bloglovin’: https://www.bloglovin.com/blogs/dutch-design-on-a-budget-9259201
Facebook: https://www.facebook.com/DutchDesignOnABudget
Pinterest: https://www.pinterest.com/ilsedenbesten/

Super leuk om deze vragenlijst in te mogen vullen! Ik wordt er zelf altijd erg blij van om weer een nieuwe blog te vinden die goed bij mij past dus erg leuk dat je op deze manier verschillende blogs in het zonnetje zet!

Heel erg leuk Ilse, dat jij wilde deelnemen aan mijn gastblog! Ik vond het erg leuk om je vragen te mogen lezen en te mogen publiceren op mijn eigen website/blog. Dank je wel!. Liefs Kimberley.

Vergeet me niet te volgen op sociale media: Instagram Youtube Twitter Facebook

2 Comments

 1. 3 november 2015 at 10:57 am

  Oh yes! Ik heb alle antwoorden natuurlijk zelf getypt maar toch zó leuk om die post nu uiteindelijk ook echt op jou blog te zien. Dankjewel!

  • Kimberley
   Beantwoorden
   3 november 2015 at 8:18 pm

   Het is zeker altijd leuk om te zien hoe het staat op de blog. Nogmaals: super bedankt.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *