Zwangerschap van Cherèl | Onverwachte reactie?

Sinds ik de positieve test in handen heb gehad ben ik direct gestopt met roken. Ik heb een tijdje geleden aan iedereen die dicht bij me staat aangegeven dat ik na de vakantie wilde stoppen met roken, zodat het niet op zou vallen dat ik ineens gestopt zou zijn met roken en anderen dus zouden kunnen raden dat ik zwanger zou kunnen zijn. Vandaag is mijn moeder bij ons op bezoek. Nadat ze gezegd heeft  dat ze het zo knap vind dat ik ben gestopt met roken  vraagt ze ineens of ik zwanger ben. EUHH wat zeg je dan? Normaal zou ik gelijk nee zeggen maar ik sta echt met een mond vol tanden. Ik krijg er gewoon niks uit, geen ja en geen nee. “NEE ECHT?” vraagt ze. Stilletjes krijg ik er een ja uit. Ik ben eigenlijk teleurgesteld.

Zwangerschap CherelDit is waarschijnlijk ons laatste kindje en ik had het heel anders willen vertellen. Mijn moeder vraagt wanneer ik ongeveer uitgerekend ben. Ik vertel dat het ongeveer 23 juni zal zijn. Ze is stil… Ik vraag haar of ze mij misschien niet zou moeten feliciteren en ze zegt “oh ja natuurlijk, gefeliciteerd!” En ze geeft me 3 kussen. Verder is het een beetje stil en gaat haar aandacht vooral uit naar Vàlery. Even later gaat ze naar huis. Ik vind het echt heel jammer dat ze het op deze manier heeft geraden, vooral de stilte er na snap ik niet. Even later krijg ik een appje, ze heeft spijt dat ze het heeft gevraagd, ze zegt “ik ook altijd met mijn nieuwsgierige gedoe, sorry vind het echt heel erg”. Ik vraag of dat de reden is dat ze zo stil was. Ze zegt dat dat inderdaad de reden is, maar ook omdat ze dacht dat ik een grapje maakte en ze niet goed wist hoe ze moest reageren. Ik vind het echt heel jammer dat het zo is gegaan, we hadden zulke leuke ideeën om het iedereen te vertellen. Ze zegt dat het nog steeds op die manieren kan en dat ze haar mond houd tegen mijn vader en broertje. Ik vind het jammer, het was een aparte middag maar ik ben ook zo stom geweest om niet gelijk ‘nee’ te zeggen. Weten hoe dit verder afloopt?

Volgende keer vertellen we het mijn schoonouders en m’n vader en broertje. We wilde het nog niet vertellen maar konden het niet meer voor ons houden. Zie jullie dan weer! Liefs Cherèl.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *