Recept Indiase Mango lassi met Dirty Chai

Ik was twee weken geleden op het Dirty Chai event in Amsterdam. Dit was mijn eerste bloggers event. Ik vond het erg leerzaam en natuurlijk erg spannend. Er waren niet super veel mensen, dus je kon eigenlijk met iedereen wel een praatje maken. Ik heb weer heel wat geleerd op het gebied van thee en met name de Dirty Chai coftea. Vandaag wil ik een recept met jullie delen. In dit recept is ook het wel bekende Dirty Chai Coftea gemixt. Dit recept is afkomstig van MARIËLLA ERKENS de theesommelier. Zij heeft dit recept bedacht en ook klaar gemaakt op het event. Wij mochten daar van smullen. Vandaag mag ik haar recept met jullie delen. En geloof me, je gaat dit lekker vinden. Vooral met de warme zomerdagen binnenkort!

Recept Indiase Mango lassi met Dirty Chai

Ingrediënten
1/2 sappige mango
2 zakjes Celestial Seasonings Dirty Chai
100 gram dikke Turkse yoghurt 10%
1/2 tl. limoensap
1/2 tl. geraspte geschilde gember
1 tl. basterdsuiker
1 tl. vanillesuiker

Recept Indiase Mango lassi met Dirty Chai

Verwarm eerst een dik glas voor. Breng zacht water aan de kook en giet hiervan een flinke scheut in het glas. Laat even staan en gooi het water weg. Doe 2 zakjes Dirty Chai in het warme glas en giet op met 1 dl kokendheet zacht water. Laat 3 minuten trekken zonder te hengelen. Schil de halve mango en snij in stukjes. Doe die in een hoge kom of blender. Doe er de gember, suikers, limoensap en yoghurt bij. Voeg het Dirty Chai extract toe en wat ijsblokjes. Pureer met staafmixer of blender. Garneer met munt. Ook lekker: ipv ijsblokjes het mengsel een uur of 2 in de vriezer zetten. Af en toe doorroeren met een vork.

Ik hoop dat jullie dit een lekker recept vinden en zelf ook gaan maken. Het is echt onwijs lekker. En ik kan het weten! Laat wel even weten als je dit gemaakt hebt! Liefs Kimberley. Tot snel!

BRON: MARIËLLA ERKENS

1 Comment

  1. 23 maart 2016 at 10:32 am

    Dit klinkt zo geweldig he, door de mango alleen al 😀

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *