Review | Sony Xperia Z3

Vandaag weer eens een review. En dit keer van mijn telefoon die ik vorig jaar in december heb gekregen bij mijn nieuwe abonnement. Ik mocht een nieuwe uitzoeken en zoals jullie weten ben ik voor de Sony gegaan. Ik wilde een keer wat anders. Als je niet weet wat er allemaal mee kan, hoe deze werkt, of sowieso meer wilt weten. Lees dan eerst deze blog –> SONYVeel plezier met lezen!

De reden dat ik voor de Sony heb gekozen was duidelijk te lezen in de vorige blog die ik net hierboven heb vermeld. Ik wilde wat anders dan een iPhone. Toen ik de telefoon kreeg ben ik van alles uit gaan zoeken. Als eerste wilde ik alle social media’s erop hebben zoals: Twitter, Instagram, Facebook, Messenger, Snapchat (voor de mensen die mij daar niet volgen: kimberleykirby), Whatsapp, Afterlight en Paginabeheer. En paginabeheer is een app voor je persoonlijke like Facebook pagina. Toen ik dat allemaal had was de rest een beetje uitvogelen. Hoe werkt dit en hoe werkt dat. Alles gaat anders dan op een iPhone. Tot nu toe werkte het wel simpel en kon ik ermee overweg. Het was wel wennen. De Sony iets iets langer en breder dan de iPhone. Valt aan te wennen dacht ik. En dat is ook echt zo.

WP_20141001_10_58_52_Pro

In het begin wist ik ook niet wat voor vergrendel scherm ik wilde. Gewoon schuiven en klaar, wachtwoord? Of juist zo’n toetsenbord waarbij je met streepjes werkt. Nee, ik koos alleen voor het schuiven en je was op het begin scherm. Straks vergeet ik de codes. Dan heb ik altijd mijn pukcode nog, maar alsnog! Toen ik alles een beetje had ingesteld merkte ik dat het zo’n ander toestel was dan ik verwachtte. Ik kon geen vierkante foto’s maken zoals bij de iPhone. Dat vond ik best jammer. Nu moest ik alles op groter afstand fotograferen zodat ik het met een bewerkingsprogramma vierkant kon maken en de foto nog heel/goed was. Wat vervelend zeg! Ik baalde hier echt enorm van. En dat van zo’n klein iets. Ach, het is een telefoon, kom op! Ik wende er aan. En het lukt prima zo! Geen probleem meer!

24_Xperia_ZR

Toen ik eenmaal doorhad hoe alles werkte vond ik de telefoon alleen maar leuker worden. Ook begreep ik dat deze onder water kon. Dus ik ging dat proberen. Ik testte deze telefoon onder het douchen. Ik wilde foto’s van mezelf maken onder de douche. En ja niet zulke foto’s maar gewoon van mijn hoofd onder de douche met stromend water. De fotoapp klapte er telkens uit. Ik dacht: oke, zo goed kan ie niet tegen water blijkt wel. In een emmer gooien en dan foto’s maken lukte gek genoeg wel. Ook ben ik gaan zwemmen een tijdje later en toen heb ik onderwaterbeelden gemaakt en gefilmd. Dit was super goed gelukt. Wat was het nou? Je moet de telefoon geen op taater geven. Dus eerst onderwater, rustig aan en niet meteen erin gooien, ook geen water laten druppelen op het scherm, dan klapt ie eruit. Dat was dus wat NIET moest. Weten we dat ook weer. Ik heb hier trouwens beelden van. Kijk even naar deze VIDEO.

Verder is de telefoon gewoon helemaal top hoor en ik heb er geen problemen mee. Met stille stand gaat je wekker gewoon af, Je kan via je wekker instellingen wijzigen hoe hard je wekker afgaat en het deuntje beslissen en weet ik veel. Foto’s maken doet ie super, super, super mooi. Daar ben ik het meest blije over. Video’s maken doet ie goed. Mooi beeld. Mag ook wel met 21 megapixels. De apps zijn goed, genoeg gratis apps ook. Wel anders hoor als je geen Android gewend bent, maar oke. Ik heb verder geen klachten. En alles doet het zoals het hoort te doen. Ik ben er tevreden mee, kan nu niet meer zonder.

Ik heb niet alles in details verteld. Het meeste wel maar niet echt alles. De telefoon is goed zoals ie is en voor de mensen die hem zelf hebben weten dat denk ik ook wel? Ik moet wel zeggen dat ik hem echt honderd keer heb laten vallen en mijn scherm gewoon nog niet kapot is. Wel is hij aan de achterkant sinds kort beschadigd en zitten er krassen op die je echt goed voelt. In het licht zijn deze krassen blauw. Voor de rest zie je ze niet. Ik heb geen hoesje, achterkantje of case, anders kan ie niet in mijn broekzak.

sony-xperia-z-kopen-achterkant

Ik hoop dat jullie het een leuke blog vonden voor vandaag. En mijn vraag is aan jullie. Als jij een iPhone hebt. Zou je die ooit weg doen voor een andere telefoon? Of zou je je iPhone houden? En welke telefoon heb je nu? Of wat voor telefoon heb je überhaupt? Vertel het me hier beneden in een reactie.

Dank je wel voor het lezen en vergeet me niet te volgen op de onderstaande social media’s!

Ik ben te volgen op de volgende social media site’s:
Twitter, Instagram, Facebook, YouTube
Follow my blog with Bloglovin

4 Comments

 1. 12 maart 2015 at 9:56 am

  fijne review alleen snap dat met onderwater niet zo goed. dan kan je echt nooit meer je telefoon ergens niet mee naartoe nemen. zelf heb ik een iphone 🙂

  • Kimberley
   Beantwoorden
   12 maart 2015 at 2:38 pm

   Hoi Alexa, ik weet niet precies wat je bedoelt? Deze telefoon kan gewoon onder water en je kan hem gewoon bij je houden als je zwemt.

   Groetjes Kimberley

   • 12 maart 2015 at 5:03 pm

    Ze bedoeld dat er straks niks meer is wat je zonder telefoon doet. Als hij nu ook al mee het zwembad in moet…

   • Kimberley
    12 maart 2015 at 5:07 pm

    Nee maar ja, als je onder water beelden wilt maken met een normale camera, daar kan ook niemand meer zonder mee lijkt het wel! Dus of je een camera mee hebt of een telefoon? Maakt niet uit. Als je sowieso onderwater beelden wilt heb je een GoPro of onderwater camera. Alsof je elke keer je telefoon gaat meenemen haha. Ikke niet in ieder geval. Was voor 1 keer. Maar dat moet iedereen verder zelf weten vind ik. bedankt voor je uitleg.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *