Review Winter Efteling 2017

Review Winter Efteling 2017

Het is zo ver. Mijn Review Winter Efteling 2017. Maandag twintig november zijn wij voor het eerst van dit jaar naar de winter Efteling geweest en ik kan je zeggen: WAUW! Als je er nog nooit eerder bent geweest, ga dan! Wij hebben zelf een abonnement en gaan sowieso iedere maand wel een keertje, maar de wintertijd is toch echt mijn favoriet! Lees je mee wat ik ervan vond  en wat er allemaal te doen is in deze mooie magische wereld?

De winter Efteling is altijd de mooiste tijd van het jaar. Althans, dat vind ik zelf. Ik geniet van ieder moment in de Efteling (of het nu zomer of winter is). Het is met de winter Efteling extra gezellig, er zijn optredens, er is muziek, dans en er zijn dingen te doen. Wij beleefde onze mooie momentjes. En ik heb ze natuurlijk vastgelegd.

Wij zijn deze dag gewoon in attracties geweest die we konden doen. Omdat het regende hebben we eigenlijk alleen maar binnen attracties gehad zoals: Symbolica, Carnaval Festival, Villa Volta en Droomvlucht. Maar ook een aantal buiten attracties hebben we gehad: Monsieur Cannibale en Ravelijn. We zijn in Carnaval Festival één keer blijven zitten want er waren verder geen mensen. Zo rustig was het. Ook in de Droomvlucht zijn we een ronde blijven zitten. De wachttijden waren 0 tot 10 minuten bij alle attracties. Verder hebben we shows gezien.


Er kwam om 16 uur een show in het ijspaleis. Daar kun je ook schaatsen, warme chocomel drinken waarbij je de mok mag houden, eten, drinken en van een ijsbaan afglijden met een band. Je mag van deze glijbaan af wanneer je 1 meter lang bent en niet langer bent als 2 meter. Chelsey mocht er net niet in. Zij is net geen meter. Ik ben twee keer van de banden glijbaan af geweest. Die dingen gaat loeihard, dus wees gewaarschuwd als je je kind laat glijden. Je mag de kinderen niet op schoot! Ook stond daar een gigantisch paleis. Tegen Chelsey zei ik dat dat het kasteel van Elsa was. Ze vond het prachtig want woow, Elsa haar kasteel staat gewoon in de Efteling.

Even een foto boven op het ijspaleis, want je kan daar ook echt naar boven lopen. Daarna hebben we de show van 16:00 bijgewoond. Wat een leuke en gezellige show. Ze betrekken er iedereen bij, jong of oud. Echt gezellig.

Na de show zijn we een lekker warme chocolade melk gaan drinken. Ik nam voor de tweede keer deze dag een verse chocomel. Dit kraampje staat op het plein bij de Droomvlucht, mocht je deze willen proberen. De chocomel kost €3,50, wat dus best prijzig is. Het verschil met een normale mok chocomel is, is dat deze met verse chocolade word bereid en je kan kiezen welke smaak je wilt hebben. Ik had Sneeuwitje chocomel. Ik dronk eigenlijk gewoon witte chocolade gemixt met melk. Heel apart, maar zeer lekker! Wil je een kop normale chocomel waarbij je de mok mag houden voor €4,00? Ga dan naar het Witte Paard of naar het ijspaleis toe.

Mijn heerlijke, grote, warme, verse, witte chocomel met geraspt chocola!!! Ik heb er echt oprecht van genoten.

En tot slot heb ik nog een prachtige foto kunnen maken van de Symbolica in de avond. Is hij niet prachtig? We zijn trouwens maar liefst vier keer in de Symbolica geweest. We hebben de schattentour twee keer gehad en de rest één keer. Chelsey vond het echt super leuk. We hebben regen gehad, miezer regen, droog weer, gezelligheid en heel veel sfeer in de winter Efteling. Ik heb zielsveel genoten van deze dag ondanks het weer. Thank you!

Heb jij de winter Efteling al beleefd? En wat vond je ervan?

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij fotokopieën, bewerkingen of andere manieren, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur. Wij hopen u hiermee op de hoogte te hebben gesteld. Dank!

1 Comment

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *