Voor het eerst kamperen met ‘t gezin

Vandaag heb ik een leuk artikel voor jullie: voor het eerst kamperen met ‘t gezin! Wanneer deed jij dat eigenlijk voor het eerst of kun je je dat niet meer herinneren omdat dat zo lang geleden is? Fris je geheugen even op, want ik wil jouw kant van het kamperen wel eens horen. Vandaag vertel ik dus aan jullie hoe onze eerste kampeer sessie eraan toe ging! Hou je hart vast! We zijn in ieder geval een paar dingen vergeten mee te nemen. 

Het is donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag 2017. We hebben besloten om te gaan kamperen. Maar voor je dat doet moet je eerst een tent kopen. Dit hebben wij uiteraard ook gedaan, maar dat was een weekje eerder. Uiteraard heb ik dit ook gefilmd, maar dat komt later pas online. Toen we de tent hadden gekocht, wat we trouwens met DIKKE korting kochten, gingen we een weekendje plannen om te gaan kamperen. Onze eerste keus was eigenlijk in Renswoude. Uiteindelijk was daar toch geen plek en kwamen we terecht in Ruurlo. WTF, Ruurlo! Ja zo zat ik ook. Dat is effe anderhalf uur rijden. Toch gingen we er naar toe, maar wat MOET je nou allemaal meenemen dan alleen maar een tent? Ik schrijf hieronder een lijstje wat we zoal bij ons hadden.

 • Ondergoed en extra ondergoed
 • Kleding + extra setje kleding
 • Douche spullen + tandenborstel
 • Pyjama + dikke sokken
 • Bikini + grote badlakens
 • Drinken + eten
 • Zonnebrand crème en aftersun
 • Bekers voor de thee of koffie
 • Voor mij oordoppen
 • Luiers voor Chelsey
 • Beddengoed (lakens en overtrek)
 • Kussens en een deken
 • Slaapzak voor Chelsey
 • De pomp voor de tent + tent
 • Tafeltje en twee stoeltjes
 • ID kaart Chelsey en van mij
 • Knuffel voor Chelsey
 • Oplader telefoon
 • Scheermesje en scheerschuim
 • Elastiekjes en anti-klit spray
 • Camera om te filmen
 • Tasje voor de vuile was
 • Lotion doekjes voor in de tas
 • Make- up + zonnebril
 • Wattenstaafjes
 • Rugtas
 • Pet of hoedje
 • Washandjes
 • Normale handdoeken
 • Een euro stekker
 • Waterkoker (als dat nodig is)
 • Verlengsnoer
 • Thee of koffie zakjes
 • Kaarsen
 • WC papier

Poeh wat een lijst hé? Jeetje! Toen ik het allemaal aan het opschrijven was, schrok ik mij helemaal dood. Je hebt heel wat nodig om eventjes een weekendje te kamperen en wij gingen nog wel van donderdag tot zondag.

Voor het eerst kamperen met 't gezin

Heerlijk hoor, maar wat ging er enorm veel mee. Je moest overal aan denken en dat is soms best vervelend want je vergeet altijd wel IETS. Aan sommige dingen hebben we totaal niks gehad, maar hadden het gelukkig wel.

Toen we aankwamen op de camping waren wij, met nog iemand anders, als enige die een echte tent hadden. Het eerste ging al mis: stroom. Gelukkig kregen we hulp van mensen die bij ons op het veldje stonden. We waren trouwens wezen kamperen in Ruurlo bij het Kampeerboerderij boter kaas en eieren. En we stonden op een klein veldje met acht andere kampeerders. Het was een mini camping, dus er was niet echt veel te doen.

In de avond gingen we lekker uiteten en later die avond wilde ik water koken, maar ineens viel onze stroom uit. Ja mijn waterkoker gaf teveel stroom, dus alles viel uit bij ons haha. Tweede probleem. De buren hielpen ons en we mochten op hun stroom verder voor eventueel de telefoon lader. De buren waren zo aardig geweest om voor ons water te koken op hun gasstelletje. GOD, daar heb ik ook niet eens aan gedacht. Een gasstelletje voor op de camping. Nu gingen wij toch uiteten en langs vrienden elke dag, maar alsnog! We hadden ‘t gewoon niet. Pfff.

Voor het eerst kamperen met 't gezin

We waren eigenlijk vanaf dag twee al naar vrienden van ons die negentien minuten verder op op de camping zaten. Daar gingen we elke dag naar toe en nog effe een dagje zwemmen met z’n drieën. Heerlijk genoten joh!

We zijn we elke dag op pad geweest, nog even naar een pretparkje in Hengelo en we hebben een eerste echte koude nacht gehad én we hebben onweer en een enorme regenbui midden in de nacht meegemaakt op een bijna leeg veldje in een tent. LEUK! Nee, Chelsey vond dat niet zo leuk. Weer een ervaring rijker en leuker. Iets om op terug te kijken. Hou jij van kamperen of heb je dit nooit gedaan? Ik ben heel benieuwd naar je verhaal.

Liefs Kimberley

 

4 Comments

 1. 13 juni 2017 at 10:04 am

  Ik ben groot geworden met kamperen.. Ik hou ervan.
  Al moet ik eerlijk zeggen dat mijn ouders een caravan hadden en ik dan in een tentje ernaast sliep..
  Ik zal zelf nooit voor een tent kiezen.
  Ook dit jaar gaan wij weer kamperen ; ik hou van het campingleven!
  Maar wij kiezen voor Italië 🙂

  • Kimberley
   Beantwoorden
   13 juni 2017 at 10:09 am

   O wat leuk om dat te horen zeg! Ja inderdaad het campingleven is erg leuk! Ik kampeerde vroeger altijd met mijn opa en oma in de carvan. Soms in een tent ernaast sliep ik. Wij moeten beide eerlijk opbiechten dat in die tent slapen ook niet heel erg ideaal was, ik bedoel… we zullen er niet weer voor kiezen. We hebben de afgelopen twee weken in een bungalow geslapen op de andere camping waar we telkens heen gingen naar onze vrienden. Die camping is ZO leuk en ook voor Chelsey. Daar blijven we een beetje hangen eigenlijk. Veel leuker dan in een tent en meer te doen als op de andere camping.

   Maar ook in Italtie kies je niet voor een tent? Diego zei wel van als we nog eens kamperen met de tent, dan in het buitenland.

   • 13 juni 2017 at 10:20 am

    Nee ook in Italië verblijven we niet in een tent, maar in een stacaravan.
    Mijn man is er namelijk niet groot mee geworden, dus hij wil graag wat ‘eigen ruimte’ en dan met name het badkamer gedeelte.
    Ook ik vind dat met twee jongere kinderen prima, toch wel een camping gevoel maar net wat meer luxe!

 2. 13 juni 2017 at 6:26 pm

  Ook ik ben gek op kamperen! Ik ben er mee opgegroeid en vind het met de kinderen heerlijk om te doen ! Dit jaar gaan we 3 weken met de caravan naar Frankrijk 🙂

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *