We zitten in het vliegtuig

13:19. We zitten in het vliegtuig. Iedereen loopt nog naar binnen en doet zijn of haar bagage in de bakken en zodra dat klaar is en alle mensen binnen zijn kunnen we gaan! We waren als een van de eerst binnen, omdat we met Chelsey waren. Alle mensen met kleine kinderen krijgen voorrang. Toch nog een beetje business class vliegen. We hadden lekker de ruimte om de spullen te pakken die nodig waren en we konden rustig ons bagage weer terug te leggen in de daarvoor bestemde bakken boven je hoofd. Nou daar gingen we hoor. Kom mee.

13.23. Om 13:30 beginnen met taxiën. Dat betekend dat het vliegtuig gaat rijden naar de goede baan. Als het vliegtuig op de goede baan staat kan die de lucht in. Spannend. Het is super warm in het  vliegtuig, maar gelukkig hebben ze wat airco aangezet. We gaan bijna de lucht in en in knijp hem. Waarom? Ik blijf tegenwoordig nerveus om te vliegen. Dit heb ik al verteld in het vorige artikel, maar om het even kort uit te leggen: door alle berichten op tv dat vliegtuigen neerstorten ben ik echt bang geworden. Ik was nooit bang, maar tegenwoordig. Hou op! Toch ga ik nog steeds vliegen anders kom je gewoon nergens op de wereld.

Ja je kan per auto, maar dat hoeft van mij niet. Met de auto ben je drie á vier dagen onderweg en met het vliegtuig naar Ibiza duurt het tweeenhalf uur. Wat kies je dan? Toch blijft die angst wel een beetje knagen. Maar goed, we gaan ervoor. Het is nu 13:28 en het lijkt erop dat iedereen nu zit en klaar is. De stuwardes heeft net alle bakken dicht gedaan en loopt nu alle stoelen langs. We kunnen elk moment de lucht in gaan na het taxiën.

Wij zitten trouwens op stoelnummer 23 en dan D E F van stoel. Lekker naast elkaar. Links van mij zit een gezinnetje met een baby van vijtien weken!!! Wauw. Respect. Het babytje ligt heerlijk te slapen en het is zo relax om daar naar te kijken. De ouders vliegen voor het eerst samen met hun babytje. Ze hopen natuurlijk dat het kindje het goed gaat doen, maar je weet het nooit. Mocht het huilen dan huilt het maar. Het zijn toch baby’s.

Heb jij wel eens gevlogen met je baby?

WE ZITTEN IN HET VLIEGTUIG

Op deze foto was Chelsey aan het zingen, vandaar dat ze zo gek kijkt haha. Het is 13:32 en we zijn nog niet vertrokken. Een paar minuutjes vertraging, maar die paar minuten doen het hem al. Ik hoop zo te kunnen schrijven dat we aan het rijden zijn. Het lijkt er op alsof ik een boek aan het schrijven ben. Dat gevoel heb ik. Het is een blog. Een blog over mijn persoonlijke ervaring. Ben benieuwd wat jullie ervan van vinden. Ik schrijf op wat ik zie, hoor en doe. Als het goed is zit het vliegtuig wel helemaal vol en vliegt iedereen gezellig met ons mee naar Ibiza. Alsof we met heel de familie vliegen haha. Samen één! Het vliegtuig zelf is niet heel groot. Je hebt hele grote KLM’s, maar ook kleine. Wij zitten, voor zover ik nu weet, in een kleinere KLM toestel. Lekker!

Het is 13:35 en we rijden! Eindelijk. Ik ben benieuwd hoe lang het rijden duurt. De vorige keer toen wij vlogen duurde het echt 20 minuten voor we uiteindelijk op de goeie baan stonden. Wat een groot platform hebben zij hé? En we zijn weer gestopt op 13:36. We hebben één minuut gereden. We hebben net te horen gekregen van de piloot dat we op tijd zijn en het een vlucht van twee uur en vijftien minuten is. Heerlijk kort dus. Het kortste wat wij hebben gevlogen is drie kwartier. Kort hé? Heb jij wel eens zo kort gevlogen? En wat vond je ervan?

De piloot gaf net aan dat het enorm druk is op Schiphol en dat we over ongeveer vijftien minuten kunnen gaan.

Ik ben benieuwd hoe laat we uiteindelijk echt de lucht in gaan en hoe alles verloopt. Jij ook? Lees dan morgen op Lifestyle Kimberley een nieuw blogje van mij. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en graag tot ziens.

Dit artikel is NIET gesponsord!

Wil je meer weten? Of wil je weten wat er op mijn planning staat? Hou dan mijn website in de gaten, want rechts in het vakje kun je zien wat ik allemaal nog ga doen en waar ik heen ga. Wil je graag samenwerken met Lifestyle Kimberley? Dan kun je mailen naar lifestylekimberley@gmail.com. Liefs Kimberley. Tot snel weer.

6 Comments

 1. 26 juli 2017 at 10:15 am

  Heel veel plezier in Ibiza! Leuk om te lezen hoe jij zo’n vlucht ervaart. Jammer dat je vliegangst hebt, maar laat je er zeker niet door gek maken!

  • Kimberley
   Beantwoorden
   26 juli 2017 at 10:55 am

   Wij zijn allang terug. Dit is van toen ik de reis mee maakte.is nu 2 weken geleden. Um nee het is NIET echt vliegangst, anders ging ik niet. Het is meer mn hersenen die mij gek maken dat ik ga neerstorten, die na aanleiding van al die vliegtuig problemen de laatste periode.

 2. Angela
  Beantwoorden
  26 juli 2017 at 10:21 am

  Wat heerlijk voor jullie! En een vlucht van maar 45 minuten? Waar ging de reis toen naar toe?
  Mijn kortste vlucht was naar Londen zo’n 1,5 uur en mijn langste naar Thailand ongeveer 14 uur

  • Kimberley
   Beantwoorden
   26 juli 2017 at 10:57 am

   Ja het was leuk! Toen wij vorig jaar december naar Parijs gingen was de vlucht zo kort. Lekker he? Haha. Mijn langste was naar Indonesië. Volgens mij ruim 19 a 20 uur. Niet normaal. Ik was toen 11. Vond het geweldig daar.

 3. 16 augustus 2017 at 5:40 pm

  Prima werk.

 4. 14 september 2017 at 7:55 pm

  Proficiat aan de auteur van deze pagina, Ik hou echt van het lezen van deze website. 🙂

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *