Wil ik nog steeds in Malta wonen?

Wil ik nog steeds in Malta wonen? Haha. Ja ik lach er meteen bij. Ik ga het jullie vandaag vertellen in een nieuwe blog. Laatst reisde ik met mijn gezin af naar Malta, een klein eilandje zo groot als Tessel. Wat was het spannend om met z’n drieën op vakantie te gaan. Voor het eerst als gezin, samen, alleen en zonder andere mensen erbij. De reden van ons reis was ook een klein beetje om te kijken of we misschien naar Malta zouden

willen verhuizen. What?! Verhuizen? Ja, of emigreren. Hoe je het zelf wilt noemen. Diego zijn zakenpartner was hier recent nog geweest met zijn vriendin en raden het erg aan! Ook voor kinderen is het leuk. Nou… daar gingen we. Toen we aankwamen hadden wij beide zoiets van: “woow, wat een bouwvallen allemaal. Wat een ellende qua huizen, bedrading etc. Ach, je zit in een ander land en daar zijn altijd alle dingen anders dan in

WIL IK NOG STEEDS IN MALTA WONEN?

Nederland. Maar wat een grotten, serieus. Zo lelijk allemaal. En allemaal een kleur. Beige. Alles is beige. Ze kennen er geen “kleurtjes” zoals in Nederland. Dat is best jammer. Het zou de boel opfleuren. De mensen die we tegenkwamen waren het meest Britten. De Britten overwinteren hier. Dus veel oude mensen die samen overwinteren in Malta. Heel leuk en zo, want je hebt natuurlijk geen last van die “hang jongeren en jeugd”.

Dat is fijn als je als gezin op vakantie bent, dat je daar de rust dan hebt. Maar om er even op terug te komen of het echt een eilandje is waar wij op zouden kunnen wonen? NEE, voor mij sowieso niet. De huizen staan mij totaal niet aan. Al kan je dat in eigen smaak invullen of een huis laten bouwen, maar ja of dat zo’n goed idee is. Ook is het een klein eilandje en als je andere dingen wilt zien of bijvoorbeeld ergens heen wilt, zou je per boot moeten. Nou dat is voor mij dus niet weggelegd! Je kan ‘t in deze VLOG terug zien, mocht je die gemist hebben.

hotel 200

Het eten daarin tegen is overal wel heel goed geweest en ze hebben natuurlijk ook een MAC Donalds, maar daar gaan we niet voor haha. Het is echt puur de omgeving. Daar is niks mis mee, maar wonen is wel een te groot woord voor dit eilandje. Nee ik zou hier niet kunnen wonen. Het kan ook een kwestie van wennen zijn. Maar alsnog zie ik mezelf lekker in Ibiza wonen of sowieso ergens in Spanje. Oh ja… de mensen zijn in Malta ook niet echt heeeeel vriendelijk of zo. Vaak waren de mensen te beroerd om iets te zeggen als je een winkel binnen liep

of ze gingen als eendjes achter je aan hobbelen omdat ze denken dat je iets gaat stelen… goh laat me gewoon rustig kijken joh! Ik knap dan meteen af op zulke winkels hé. Ook als je voor iemand zijn of haar neus staat en je zegt ” hello ” krijg je gewoon NIKS terug gezegd. Diep onbeschoft, zo wil ik liever niet in JOUW winkel lopen hoor om iets te kopen. Jij verdient dat geld van mij niet! Dus wonen in Malta? Nee ik zie het ons helaas niet doen, terwijl het verder wel een leuk eilandje is om te komen voor even! Er is genoeg te doen en genoeg te zien.

Ben jij wel eens op Malta geweest en wat vond je hier dan van? Of heb je plannen om op vakantie te gaan?

4 Comments

 1. 18 januari 2017 at 11:09 am

  Haha, zo leuk als je het omschrijft en herkenbaar ook. Ik ben afgelopen zomaar op Malta geweest en inderdaad, wat een spuuglelijke huizen. Je kan geen crème kleur meer zien als je daar geweest bent.. De temperatuur is dan wel weer heel fijn maar die is in meer landen te vinden, ik zou zelf ook absoluut niet op Malta willen wonen..

  • Kimberley
   Beantwoorden
   18 januari 2017 at 11:15 am

   Wat een leuke reactie zeg! Fijn dat je het met mij eens bent! Je kan inderdaad heen creme meer zien hahahaha. Het is leuk voor vakantie, meer niet.

   Liefs Kimberley.

 2. Annemarie
  Beantwoorden
  19 januari 2017 at 8:33 am

  Hoi. Ik heb bijna 5 jaar met mijn gezin op Malta gewoond. Ik vond het fantastisch en zou zo terug gaan. Je hebt gelijk van de winkels. Tegen toeristen kunnen verkoopsters onbeschoft zijn. Het is wennen voor de kinderen. Een totaal ander schoolsysteem. Als je eenmaal tussen de Maltese bevolking komt gaar er een wereld open. Zo vriendelijk en gastvrij. Je kids groeien op met mensen die meer internationaal denken. Er zijn zoveel nationaliteiten en culturen op een klein eiland. Een vakantie is echt niet voldoende. Sommige plekken zijn vies maar je went er aan. Er zijn zoveel prachtige locaties op Malta en Gozo. Nederland heeft ook slechte buurten. Voor emigratie moet je verder kijken dan een vakantiegevoel. Maar dat is in ieder land dat je bezoekt.

  • Kimberley
   Beantwoorden
   19 januari 2017 at 9:53 am

   Goedemorgen Annemarie,

   Wat leuk zeg! Ja weet je. Gozo is inderdaad mooi, maar ik kan echt niet meer op boten zitten dus houdt het al snel op. Wij zouden wel in een wat groter gebied willen wonen denk ik. Maar dit is een toekomst plan en je moet inderdaad verder kijken dan t vakantie gevoel, al was t een fantastische vakantie verder. Alleen een weekje is erg kort. Kwam helemaal gesloopt terug. Waarom ben je weer terug naar Nederland?

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *