Wil ik ooit nog kinderen? En wanneer verhuis ik?

Wil ik ooit nog meer kinderen. Dat is een vraag wat ik mezelf de laatste tijd echt heel vaak stel. Zeker hoe de wereld er tegenwoordig aan toe gaat, ga je hier toch veel over na denken. Natuurlijk heb ik Chelsey, mijn dochter. Maar vaak denk ik eraan dat ze in deze k*t wereld moet opgroeien wat tegenwoordig vaak uit angst bestaat. Hoe wil ik mijn kind hiertegen beschermen en wil ik later nog kinderen?

De vraag wordt mij nog niet echt vaak gesteld, maar echt heel soms hoor ik de vraag wel eens: ‘wil je geen broertje of zusje voor Chelsey?’ Uh ja, ik zou het graag willen, maar ten eerste zou dit niet echt kunnen omdat ik nog thuis woon. Ik sta ook pas drie jaar ingeschreven en heb niet echt veel kans op een woning (iemand misschien tips daarvoor?). Ik moet dus echt nog best lang wachten denk ik? Of ik moet buiten Utrecht gaan wonen. Daar heb je eerder kans op een woning en blijkt het allemaal niet zo gigantisch duur te zijn. Maar hey, we doen ons best hé! Ik reageer zoveel ik kan en zo vaak ik kan. Meer kan ik niet doen. Particulier kan ook, maar dat is vaak te duur of iets. Maar we proberen echt van alles! En kopen? Ja daar moeten we nog maar eens rustig naar gaan kijken of dat gaat lukken en zo.

Wil ik ooit nog meer kinderen. Dat is een vraag wat ik mezelf de laatste tijd echt heel vaak stel. Zeker hoe de wereld er tegenwoordig aan toe gaat, ga je hier toch veel over na denken. Natuurlijk heb ik Chelsey, mijn dochter. Maar vaak denk ik eraan dat ze in deze k*t wereld moet opgroeien wat tegenwoordig vaak uit angst bestaat. Hoe zie ik dit voor me? Hoe wil ik mijn kind hiertegen beschermen en wil ik later nog meer kinderen?

De vraag of ik nog kinderen wil… Ja dat is een goede vraag. Ik zou het eigenlijk echt niet weten. Soms zie ik mensen met kinderen rondlopen. Met meerdere kinderen dus en dan denk ik echt: ‘dit is niet aan mij besteed’. Ik heb altijd geroepen twee kinderen te willen, maar als ik het zo zie en zie hoe Chelsey is, wil ik het nog voorlopig niet. Misschien later als Chelsey ouder is. Natuurlijk moet ze geen 6 of 7 zijn. Dan is er teveel leeftijdsverschil. Ik en mijn broer schelen ook 7 jaar, maar toch is dat best veel. Soms botsten wij erg omdat de leeftijd het dan niet toe liet. En ja, jongens zijn anders dan meisjes. Ik wilde met zijn vrienden omgaan terwijl ik daar eigenlijk nog te klein voor was. Dat soort dingen merk je dan weer wel als er zo’n verschil tussen zit. Maar om even terug te gaan op waarom ik het dan niet zie zitten om een tweede kind te hebben… Chelsey is soms best heftig of nou ja, ze kan heftig doen/zijn. Het wil natuurlijk niet zeggen dat je tweede kindje ook zo word. Toch zou ik het nu echt gewoon niet willen! Ik zou het, van hoe ik er nu over denk, niet aankunnen. En dan beoordeel ik mezelf negatief, maar zo voelt het wel. Ik kan nu met Chelsey nog overal naar toe en hou centjes voor mezelf over. Met twee kindjes is dat ook weer totaal anders. Misschien dat ik hier natuurlijk over een paar jaar heel anders over denk. De wereld is ook bepaald niet echt VEILIG EN GOED.

Wil ik ooit nog kinderen? En wanneer verhuis ik?

Er gebeurt zoveel in de wereld en laatst nog in Nice en Turkije. Dat is niet niks. Wil ik mijn tweede kindje wel in deze wereld laten opgroeien? Wie weet wat er nog meer gaat komen. Ik weet dat je je niet moet tegen laten houden door dit soort dingen. Vroeger was er ook oorlog, maar hoe kan je je kind nog beschermen? Zoveel mogelijk van de tv weg houden en niks vertellen? Of juist wel? Overal kan wat gebeuren natuurlijk. En ik hou ontzettend veel van Chelsey en ik ben blij dat ze er is. Ik zou haar voor geen goud willen missen. Maar om een twee kindje te hebben…. ik weet het echt niet! Vele dingen houden het tegen. Dit is misschien negatief, maar ik probeer hier mijn gevoelens uit te leggen. Chelsey is mijn prinsesje en ik hou ontzettend veel van haar en ik zal haar beschermen zoveel ik maar kan doen!

Vergeet mij niet te volgen op: YouTube, Twitter en Facebook.

3 Comments

 1. 19 juli 2016 at 10:54 am

  Ik snap het wel. De wereld komt op het moment ook bedreigend over. Maar mijn ervaring is wel dat als je nog een kind krijgt daar automatisch een heel nieuw reservoir van liefde voor komt. Niks aan de hand : )

 2. Manouk
  Beantwoorden
  19 juli 2016 at 11:19 am

  Als je kind(eren) ouder zijn en erom vragen wat er gebeurt is kan je het simpel vertellen. Zonder teveel details. Maar alleen als zij erom vragen.

  • Kimberley
   Beantwoorden
   19 juli 2016 at 12:31 pm

   Ja dat was indd ook m’n eerste bedoeling.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *