Hoera! Chelsey is zindelijk! Hoe nu verder?

Hoeraaaaa! Chelsey is zindelijk! Je leest het al in de titel hé? Wauw wat ben ik trots op haar! (ik praat voor mezelf). Ze heeft het zó onwijs snel geleerd! Vandaag ga ik jullie een update geven over Chelsey. Ik had al gezegd dit niet vaak te willendoen, maar dit is echt wel een update waard. Vandaag lees je over Chelsey en hoe zij zindelijk is geworden. Elk kind doet en beleeft dit natuurlijk op hun eigen manier.

Als aller eerst moet ik bekennen dat ik echt niet exact weet wanneer Chelsey zindelijk is geworden. Het ging ineens zo onwijs snel dat ik het niet heb bijgehouden. Ik weet wel dat ze in mei zindelijk in geworden. Ik denk nu zeker ruim 4, bijna 5 weken al. Natuurlijk doet ieder kind het in zijn eigen tempo en dat is helemaal prima. De een is wat sneller als de ander. Ook dat is helemaal niet erg. Blijf gewoon lekker oefenen en je kindje leert het vanzelf (je moet er wel veel tijd insteken).

Om vanaf het begin te beginnen: vorig jaar zomer begonnen wij al met trainen met zindelijkheid. Toch werkte dit niet voor Chelsey. Ik denk dat het nog veel te vroeg was voor haar. Ze werkte niet mee en weigerde gewoon. Af en toe ging ze erop, maar plaste dan uiteindelijk toch bij het raam (gewoon staand). Oke, nee dit werkt niet. We zijn er even mee opgehouden. Na 2 of 3 maandjes ben ik het toch weer gaan oppakken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging weer oefenen op de pot met Chelsey. Nee weer niet! Op den duur ging ze er ook bij krijsen en at is foute boel. Wilde ik misschien te snel?

Hoera! Chelsey is zindelijk! Hoe nu verder?Wat ik wel weet ik dat ik even moest wachten tot dat Chelsey er echt aan toe zou zijn. En dat heb ik gedaan. Begin dit jaar begon ik weer met het potje. Zo nu en dan ging ze er wel vanzelf op hoor, maar dan ook weer niet. Zo ging dat met pieken en dalen. Op een gegeven moment begonnen mijn ouders Chelsey ook te stimuleren, waarbij ze ineens op het potje ging. Mijn vader beloofde haar een chocolaatje als ze had geplast. En ze deed het hoor! Chocolade is haar alles! Ze ging op het potje plassen en was zo happy! Toen ging ze wel iedere keer plassen. Op den duur vond ze het leuker en leuker worden. En ineens uit het niets…. ging ze elke dag op het potje. Langzaam wilde ze zelf haar luier steeds meer af en af. Zelf deed ik als we thuis waren steeds haar luier af. Paste mijn oma of moeder op, zei ik ook: luier af als ze binnen is. Gelukkig werd dit gedaan. Soms vergaten ze het wel hoor… Zo vervelend grrrrr!!

Nu zijn we 1 maand verder… zo ongeveer begin mei was ze echt helemaal zindelijk. Ze heeft het heel snel geleerd. Ze is overdag helemaal zindelijk en ik neem zolang het kan het potje overal mee naar toe, mocht ze ineens willen plassen. Niet alle winkels laten kinderen bijvoorbeeld plassen (echt bullshit). Vaak als ik naar de winkel ga of iets neem ik hem niet mee. Ze moet ook leren om haar plas op te houden. Vaak vraag ik nog of ze moet plassen voor we gaan en dat is vaak wel zo.

Ik ben super trots op mijn kleine, maar toch grote moppie! Oh ja, ze kan ook al tellen tot 20. Zo super cute en gaaf! Is jouw kindje al zindelijk? Zo nee, hoe train jij je kindje? Hoe beloon jij je kindje? Wij hebben trouwens niet telkens met snoep beloond, maar ook met centjes (bijvoorbeeld 5 of 10 cent). Op den duur ging ze zonder beloning op het potje, zoals tegenwoordig. En oh ja, ze poept en plast ook gewoon op de wc. Super knap! Bedankt voor het bezoeken van mijn blog. Graag tot ziens!

Related Post

Eén gedachte over “Hoera! Chelsey is zindelijk! Hoe nu verder?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *