Rondleiding op het kinderdagverblijf

Door Kimberley feb24,2016

Wij hebben afgelopen vrijdag een rondleiding gehad op het kinderdagverblijf. Ik vertelde in dit artikel dat wij vrijdag 19 februari dus een rondleiding zouden krijgen. Wij hebben besloten Chelsey na twee jaar op de opvang te zetten. Eigenlijk vooral om lekker met de kindjes te spelen, maar ook omdat ik natuurlijk werk en Diego ook niet altijd kan. Het is geen peuterspeelzaal, maar echt een kinderdagverblijf. Wel zit ze echt in een peutergroep van 2 tot 4 jaar. Ik vind dat zelf een hele leuke leeftijd. En ook dat Chelsey met wat oudere kindjes kan spelen is erg leuk voor haar. Ze speelt zo nu en dan ook met haar nichtje Melissa, die jullie vast wel eens voorbij hebben zien komen in mijn video’s. Het leeftijdsverschil merk je natuurlijk wel, maar ze kunnen ook heel erg leuk spelen. Soms zijn ze lekker kattig, ach dat zijn meisjes hé.

We hadden om half 10 in de ochtend (natuurlijk) een afspraak gepland. En wij waren er lekker op tijd. We waren er lopend heen gegaan. Dat kan gewoon. In de winterdagen als het vroeg donker is, is dit zeker niet aan te raden aangezien het weggetje wat je op moet. We hadden er vanochtend dus meteen een wandeling op zitten. Rondleiding op het kinderdagverblijfToen we eenmaal aankwamen werden we meteen hartelijk ontvangen door iedereen. De kinderen stonden al voor het raam te kijken hoe en wat. Leuk om te zien dat dat ook meteen drie jongetjes waren. Chelsey had direct sjans. Toen we binnen kwamen deden we Chelsey haar jasje uit en kon ze even rondkijken. Ze vond het erg interessant. Ook omdat ze dit helemaal niet is gewend. Wij kregen een rondleiding en er werd verteld wat er zoal werd gedaan en hoe alles werd gedaan. Ik was erg onder de indruk. Toen we de baby groep op gingen om gewoon eens te kijken, was Chelsey even op de peutergroep. Ze stond ons ineens te zoeken en draaide zich om. We hoorde ineens: ‘papaaa, papaaaa!’. Ja ze was ons al aan het zoeken. Ze is ook steeds met ons meegelopen en als we even stonden te kletsen ging ze dan even spelen. Ze liep ook naar bepaalde dingen toe wat zij wel veilig vond. Toen zijn we ook even buiten wezen kijken want ze hebben allemaal dieren op het kinderdagverblijf. Dat vond Chelsey ook erg leuk natuurlijk. kdv

Toen we met alles klaar waren qua rondleiding en een leuk gesprekje van wat Chelsey allemaal al kan en doet, gingen we weer naar huis. Chelsey had het ondertussen zo erg naar haar zin dat ze wilde blijven en weer wilde spelen met de kindjes. Wij waren blij dat ze dit zei. En heerlijk dat ze dit ook kan zeggen. Ze praat onwijs goed voor haar tweede jaar en dat horen we ook iedereen zeggen. Je kan lekker communiceren met d’r. Toen we haar jasje weer aan deden vond ze het niet leuk en de leidster moest met ons mee naar huis haha. Ze had een goede indruk gekregen van iedereen en zij hadden een indruk van Chelsey. Ze vonden het natuurlijk hartstikke leuk dat Chelsey binnenkort even komt meedraaien. Vanaf 29 februari gaat zij twee uurtjes wennen. Daarna halen Diego of ik haar op (ik moet even kijken met m’n werk natuurlijk). Woensdag 2 maart blijft ze een hele dag. En haal ik haar naar mijn werk op. En vanaf 7 maart gaat ze voor het eggie! Zitten jullie kindjes op een kdv of peuterspeelzaal? Als dat zo is, mag je dat natuurlijk achter laten in een reactie! Hoe ging jou kindje hier mee om? Liefs Kimberley.

Vergeet me niet te volgen op sociale media: Instagram Youtube Twitter Facebook, Pinterest

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *