Wat is een plog nou precies?

Wat is een plog nou precies?

Je hoort het vaak of je hebt het vast wel eens iemand horen zeggen. Ploggen. Wat is een plog nou precies? Dat wil ik je uitleggen in dit nieuwe artikel van vandaag. Zelf doe ik dit niet op mijn blog, maar ik denk vele wel. Sommige hebben het een ander leven in geblazen en benoemen het totaal anders. Je kunt er zelf alle benamingen aan geven. Dat is het leuke ervan. Lees je met mij mee?

Bloggers posten (ploggen) dagelijks een blogpost met een verzameling foto’s van die dag, als een fotoverslag van wat ze hebben meegemaakt. Foto’s worden zo veel mogelijk ruw (dus niet bewerkt) geplaatst, zodat een plog een zo realistisch mogelijke weergave oplevert. Als jij bijvoorbeeld een dagje in de Efteling bent geweest en je maakt ontzettend veel leuke foto’s, kun je deze in een plog verwerken. Dit maakt het natuurlijk extra leuk voor de kijker, omdat zij kunnen zien hoe jou dag was.

Zoals ik al aangaf, benoemen mensen het soms ook anders. Ze noemen het “mijn fotodagboek, my diary, photo dairy en about last week. Bij bij laatste is een kliklink toegevoegd. Hier kun je een goed voorbeeld zien van een plog. Dit is niet van de dag zelf, maar van een hele week. Leuk om te doen!

Wat is een plog nou precies?

Wees er wel bewust van dat je een plog gaat maken. Als je een lekker dagje op stap bent kun je vaak vergeten je telefoon erbij te pakken. Tegenwoordig loopt iedereen er mee in zijn of haar hand, maar toch denk je soms “oops, vergeten vast te leggen”. Mocht je een bepaalde dag in je hoofd hebben dit te gaan doen, hou je telefoon bij de hand. Zo ben je er wat bewuster mee bezig.

Waar kun je dan zoal over ploggen?

– Je kunt bijvoorbeeld je eet dagboek op deze manier bijhouden.
– Neem je kijkers mee naar een dagje pretpark.
– Heb je een workshop? Pak je telefoon erbij!
– Heb je gewoon een thuisdag en ga je niet veel doen? Leg het vast.
– Ga je op vakantie? Maak lekker veel vakantiekiekjes.

Je kunt ploggen zien als vloggen, maar dan niet in een film. Vloggen is met je camera filmen en dat doe je dan heel de dag. Foto’s maken van heel je dag is toch nét wat anders. Je hoeft hier natuurlijk ook niet de hele tijd zelf op te staan, maar je kunt bijvoorbeeld foto’s maken van je omgeving, je huis, je auto, waar je op dat moment bent, van je koffie…. noem maar op! Beschrijf onder elke foto kort of lang, wat je zelf wil, wat je hebt gedaan en waar deze foto is gemaakt. Zo krijgen je lezers inspiratie!

Ben jij wel eens gaan ploggen of doe je dit nog steeds?

 

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *