Ik draag een implanon

Ik draag een implanon

Ik draag een implanon. Je leest het al. Deze blog gaat over de implanon. Wat is het? Hoe werkt het? Hoeveel kost het? Wat zijn de nadelen en voordelen? Deze dingen ga ik allemaal met jullie bespreken. Ik zelf heb deze dus laten zetten. Ik ga je dus een aantal dingen vertellen hierover, maar of het wat voor jezelf is, is iets persoonlijks denk ik. Ik wilde perse geen prikpil of spiraal of wat anders. Ik vertel je er vandaag alles over.

Je wil niet aan de pil want die ga je vergeten, je wil geen spiraal want dat moeten ze inwendig doen, je wil geen prikpil want dat zou je dik maken. Nou, zo zat ik dus ook te denken. Ik dacht: ‘vroeger had ik de pil’, dan praat ik over vijf jaar geleden. Ik vergat deze iedere keer dat was niet normaal. Ik kon er gewoon niet aan wennen dat ik dat iedere dag moest innemen. Ik stopte met de pil. Het was gewoon echt niets voor mij. Hieronder meer info.

Ik draag een implanon

Wat is het en hoe ziet het eruit? Het is een lang wit dun staafje. Het staafje is ongeveer 5 centimeter groot.

Waarom ben ik eigenlijk tot dat besluit gekomen? Ik had het allemaal wel een beetje gehad vooral vier weken na een bevalling vond ik het nogal snel en ik zat er ook echt niet op te wachten. Toen ik naar de huisarts was geweest om een gesprek te hebben over alle hulpmiddelen, kwam deze er toch wel uit, waar ik ook al aan dacht.

Waarom na 4 weken? Omdat ik borstvoeding gaf (wat ik 6,5 week heb kunnen volhouden) en dan mocht je niet meteen voor de implanon gaan. Je moest ook weer normaal ‘menstrueren’. Maar dat is bij iedereen wel anders.

Hoe hebben ze het geplaatst? Ze hebben eerst mijn boven arm verdoven met een prikje want het moet onder mijn huid worden geplaatst. Waarom gebruiken ze altijd van die grote naalden als het zo’n klein prikje is? Maar goed, toen dat klaar was lieten ze me een paar seconden wachten en toen kwam het hoor: de implanon!!!!

Hiermee schieten ze eigenlijk de implanon in je arm, een fractie van een seconde en je bent klaar. Het doet geen pijn en de prik trouwens ook niet. Tenzij je echt bang bent voor naalden, dan is het een ander verhaal. Als je klaar ben krijg je verband om en een papiertje mee met wanneer je deze hebt laten zetten en die moet je altijd bij je houden als je weg gaat. Stel dat je een ongeluk krijgt kunnen ze zien dat het in je arm zit. Heel erg handig.

Ik draag een implanon

Als je rechtshandig bent, wordt het staafje in de linkerarm geplaatst en andersom.

Hoelang blijft zoiets zitten? Dit blijft 3 jaar zitten en daarna moet je terug komen om hem te verwisselen. Wil je dat niet, dan laat je alleen het staafje eruit halen. En dan duurt het even voor de hormonen eruit zijn.

Hoelang ben je beschermd? Je bent maximaal drie jaar beschermd tegen zwangerschap.

Een aantal nadelen zijn: Je word onregelmatig ongesteld. Dus neem altijd maandverband of tampons mee! Je kan één week ongesteld worden, maar ook twee dagen of zelfs één,. Je kan hevig bloeden maar ook amper iets. Hoofdpijn, duizeligheid, gewichtstoename, ontsteking van de vagina en soms wat opvliegers.

De voordelen zijn: Je bent 3 jaar beschermd en hoeft er niks voor te doen. Je hoeft er niet aan te denken, alles gaat vanzelf Menstruatie is minder pijnlijk, tenminste, als je ongesteld word. Dat hoeft namelijk niet.

Zie je het zitten in je arm en voel je het? Ja je voelt de implanon heel goed zitten. Ook zie je het zitten.

Dit artikel is geheel uit eigen initiatief geschreven en is niet gesponsord. Voor samenwerkingen, vragen of opmerkingen kun je altijd mailen naar info@lifestylekimberley.nl. Dank je wel en graag tot ziens!

6 Comments

 1. 13 november 2014 at 12:44 pm

  Nog een nadeel is inderdaad dat je het voelt, voor mij dan! Zeker in het begin kreeg ik daar echt de kriebels van als ik dat voelde bij jou! Haha

  • Kimberley
   Beantwoorden
   13 november 2014 at 6:21 pm

   Nu toch niet meer?

   Liefs, je schatje!

 2. 13 november 2014 at 3:15 pm

  wauw thnx dit had ik ff nodig! ik wil ook geen spiraal! de pil vergeet ik en daar voel ik me ook niet fijn bij,..de nadelen zijn vlgns mij hetzelfde als je het vergelijkt met de pil en spiraal,.. dus ik ga er toch wel goed over nadenken lijkt me wel het makkelijkst! thnx girl! xx

  • Kimberley
   Beantwoorden
   13 november 2014 at 6:21 pm

   Alsjeblieft meis. Doet me goed dat je er wat aan hebt. Ik dacht dat ik dit wel kon bloggen voor vele meiden en/of moeders. Fijn 🙂

   Liefs, Kimberley

 3. 13 november 2014 at 10:43 pm

  Ik heb hier een jaar geleden ook om gevraagd. De dokter vertelde mij dat ze dit niet meer in Nederland deden omdat veel van die staafjes gaan zwerven in het lichaam. Ik blijf dus gewoon bij mijn pil en elke dag de pil slikken went zeker!

  • Kimberley
   Beantwoorden
   13 november 2014 at 11:03 pm

   Dat kan gebeuren, komt weinig voor zeiden ze. Daarom willen ze ook nog wel eens echo’s uitvoeren om te kijken of het staafje goed zit! Ze zeiden tegen mij ook als ik merk dat ie uit t zicht is ik aan de bel moet trekken maar hij zit er nog netjes. Het kan, maar t hoeft dus niet. Gr Kimberley

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *