Wassen met groene zeep

Door Kimberley okt14,2014
Wassen met groene zeep

Vandaag een blogje over ‘wassen met groene zeep’. Was jij wel eens met groene zeep? Mijn moeder waste haar was wel eens met groene zeep. Ik dacht: huh? Hoe dan? Dat gaat toch enorm schuimen? Maar nee, het is super goed voor je was en ruikt ook nog eens overheerlijk! Ik ben het ook gaan proberen. Wasmiddelkost minimaal €4,99 tot soms wel €10,00. Groene zeep kost geloof ik €1,83 en eigen merk nog goedkoper. Lees je mee?!?

Je moet er wel van houden, maar het is ook echt een wondermiddel. Want als ik bijvoorbeeld Chelsey eten heb gegeven en ze zit onder het eten, trek ik het uit en gooi ik het in de gootsteen met een dopje groene zeep en laat het inweken, daarna in de wasmachine en dan is het echt weg! Ook deed ik dit met dingen wat onder de poep zat of plas. Je moet het natuurlijk wel meteen in de groene zeep zetten, want als je het een paar uur later of een dag later doet, heeft het echt geen zin meer. Gebruik jij het zelf ook al? Of wil je het gaan gebruiken?

Wassen met groene zeep
BRON: /www.huisvlijt.com

Tricel goudzeep (vroeger zeep naam) is een heerlijke schoonmaakmiddel dat vroeger gemaakt werd van hennepolie. Het was toen een goedkoop bijproduct van touwslagerijen. Touwslagerijen zijn er niet meer. Vandaar dat groene zeep tegenwoordig van goedkopere plantaardige (soja)olie wordt gemaakt. De zeep wordt verzeept op dezelfde manier zoals harde zeep wordt verzeept. Alleen het product waarmee dit verzepingsproces wordt gedaan is een andere dan bij harde zeep. Hierdoor blijft de zeep week. Groene zeep is een goede ontvetter en kan daardoor goed worden ingezet bij door olie vervuilde handen. Maar het is ook een prima product ter verwijdering van andere vlekken en vetvlekken. De groene zeep van Tricel heeft een echte zeepgeur. De geur wordt nog wel eens ouderwets genoemd. Maar de geur staat bij veel mensen ook voor ‘ schoon’ en ‘goedkoop’.

Dit artikel is NIET gesponsord!

Wil je meer weten? Of wil je weten wat er op mijn planning staat? Hou dan mijn website in de gaten, want rechts in het vakje kun je zien wat ik allemaal nog ga doen en waar ik heen ga. Wil je een samenwerking met Lifestyle Kimberley? Dan kun je mailen naar lifestylekimberley@gmail.com. Liefs Kimberley. Tot snel weer.

Related Post

4 gedachten aan “Wassen met groene zeep”
    1. Als je het lekker vindt ruiken zou ik het zeker eens proberen. Proberen kan geen kwaad! Ohhhh, nou als je dit lekker vind weet je dat je dit kan kopen hihi.

  1. Ik gebruik een pot groene zeep, die is iets dikker om mn onbehandelde houten tafel schoon te maken, gewoon insmeren met zeep en dan met een hete natte doek poetsen. Tafel weer als nieuw

  2. Vandaag nog de voetbalwas gedaan. Met moddervlekken besmeurde witte broekjes met Tricel groene zeep in de wasmachine. Helemaal schoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *