Wat kun je allemaal met Dreft doen?

Door Kimberley apr19,2019
Wat kun je allemaal met Dreft doen?

Wat kun je allemaal met Dreft doen? Dat is een vraag wat mij de laatste tijd bezig houdt. Dit omdat ik in de huishouding werk, veel schoonmaakspullen gebruik en altijd wel iets nieuws leer van oudere mensen waar ik moet werken. Maar laatst had ik me toch wat! Ik stond er helemaal van versteld. Ik dacht, nu moet ik over Dreft gaan schrijven, want je kunt er meer mee dan alleen maar een afwasje.

Wat kun je allemaal met Dreft doen?

Dreft is een middel wat word gebruikt in alle huishoudens. Het wordt gebruikt voor de afwas, maar wist je dat je er ook andere dingen mee kunt doen? Ik heb een stelling geplaatst op Instagram en daar konden jullie neerzetten waarvoor jullie het gebruiken. Ook heb ik eigen ervaringen met Dreft en zal ik deze vermelden. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet voor je en ik zal ze gaan toelichten.

– Afwassen
– Ramen zemen
– Haren wassen
– Schoonmaken
– Bellenblaas
– HG verwijderen
– Kleding wassen
– Sieraden schoonmaken

Wat kun je allemaal met Dreft doen?

Afwassen: de meeste mensen hebben een flacon Dreft in hun keuken staan. En laten we eerlijk zijn, Dreft schuimt gewoon goed, ruikt lekker en je bespaart, omdat je er niet veel van nodig hebt.

Ramen zemen: Dreft is enorm goed om je ramen mee te zemen. Je hebt geen bergen druppels nodig, maar gewoon 1 of 2 druppeltjes. Dat is echt voldoende voor ramen lappen. Ik gebruik deze techniek trouwens zelf bij een cliënt als ik de ramen moet zemen. Ideaal en streeploos schoon!

Haren wassen: Ja, deze vond ik gek! Maar toen ik de vraag op Instagram had wat je allemaal met Dreft kan, werd er genoemd dat je ook je haren ermee kunt wassen. Zeker als je haren snel vet worden is dit ideaal (blijkt). Het reinigt je hele hoofdhuid. Of je dit vaak moet doen? Ik denk het niet!

Schoonmaken: Dreft is ideaal om mee schoon te maken. Je krijgt er veel mee weg en zeker ook vettig vlekken krijg je hiermee weg. Wil je je bureau schoonmaken, je keukenkastjes, tafel, stoelen, nachtkastjes, wasbak, bestek la, spiegels? Pak gewoon Dreft. Gooi een druppeltje in de emmer met water en je hebt een lekker sopje. Doe er echt niet teveel in mensen, want het schuimt ZO extreem!

Bellenblaas: Je kunt er makkelijk bellenblaas van maken. Simpel toch en leuk voor de kinderen!

HG verwijderen: ik kwam erachter dat je met Dreft ook makkelijk HG kunt verwijderen van stenen. Ik had op mijn werk met HG gespoten op een zwart muurtje en het laten intrekken. Ik spoelde het af en er zaten allemaal witte doffe vlekken op. OEPS! Ik gebruikte Dreft om dit weer weg te krijgen.

Kleding wassen: Net zoals mijn groene zeep artikel kun je met Dreft ook wassen. Je kunt er een handwas mee doen, vlekken uit kleding halen, maar ook een paar drupjes in de wasmachine gooien. Of als je een dop heb voor in de machine, doe het dan daarin. Nogmaals niet teveel. Dreft schuimt!

Sieraden schoonmaken: maak een badje met warm water en een paar druppels Dreft. Leg je zilveren sieraden, LET OP zilver, hierin en wacht vijf tot tien minuten. Droog ze daarna met een stofvrije theedoek of andere droge doek en je sieraden glinsteren weer als nooit te voren! ❤

Wat doe jij allemaal met dit wondermiddel?

Ik hoop dat je dit artikel interessant vond. Zo ja, laat je dan een reactie achter op mijn blog? En onthoud: met Dreft kun je héél veel! Veel plezier met ontdekken wat ’t middel allemaal nog meer kan.

Liefs,

Related Post

21 gedachten aan “Wat kun je allemaal met Dreft doen?”
 1. Nooit aan gedacht dat je met Dreft bellenblaas kunt maken. Wat leuk! Ik altijd maar die flesjes bellenblaas kopen voor mn nichtje. Wat een leuke en goede tips allemaal!

 2. Wat een leuke en handige blog! Iedereen heeft dit inderdaad wel in huis, ik kreeg heel vaak de tip om mijn haar met dreft te wassen omdat ik snel vet haar heb. Maar ik durf het nog niet aan haha!

 3. Ik zit echt verbaasd naar mijn beeldscherm te kijken dat je met Dreft je haren kunt wassen! Om gewoon schoon te maken gebruik ik het product wel regelmatig.

  1. Ja dat snap ik wel haha. Het kan echt. Zeker als je vettig haar hebt elke keer. Maarje moet t niet 1x per week ermee wassen natuurlijk. Anders is t niet goed.

 4. Ik heb het eigenlijk niet in huis omdat ik een vaatwasser heb. Als ik iets moet afwassen doe ik dat met het goedkoopste afwasmiddel dat er is.

 5. Ik doe er de vloer mee. De ene week baking soda in de emmer, de andere week dreft. Ik vind het ideaal. De ramen inderdaad, en ook potjes crème die ik wil hergebruiken: warm water, drupje dreft, een nacht laten staan en de potjes zijn hygiënisch schoon en ontvet.

 6. Ik heb inderdaad ooit gelezen dat als je kind of jijzelf hoofdluis hebt, en je dat hele viezige middel gebruikt om ze weg te halen. Dat je haar heel vettig kan worden. En dat sommigen dan Dreft gebruiken om dat vettige te verwijderen. Toch vind ik Dreft over het algemeen best ‘agressief’ en zou ik het zelf nooit op mijn hoofdhuid willen gebruiken. Grappig om te lezen wat je er allemaal mee kan.

 7. Wow, wat kan je toch veel met dat handige goedje!
  Wij maakten vroeger “smurfensnot” met Dreft.
  Water en dreft in een zakje, knoopje er in en dan lekker knijpen 😉

 8. Hoi Kimberley
  Interessant om te lezen dat je meer kan met Dreft, dan je denkt. Ik had van sommige punten die je noemde, al een vermoeden dat het met Dreft kon, maar de andere genoemde punten niet 😊😉
  Goed om te horen, dat deze Blog op 1 staat, als het gaat om best gelezen blogs van 2020 🏆
  Succes verder met het schrijven, van de blogs 👍🏻
  Groetjes Peter Boon

 9. Onze dierenarts raad ons aan om Dreft te gebruiken om onze honden te wassen en doen dit al een aantal jaren. het zijn Labradors dus gaan niet zo veel in bad maar werkt goed en geen klachten.
  Wel goed spoelen.

  1. Hoi Marynka,

   Dat is echt een hele goede inderdaad! Een cliënt van mij wil altijd dat ik de ramen doe met Dreft en ammoniak. Ook een goede combinatie.

   Liefs,
   Kimberley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *