Ik wil geen tweede kind meer!

Ik wil geen tweede kind meer!

Ik wil geen tweede kind meer! Wow, dat klinkt heftig hé?! Vaak ben ik aan het denken wat ik nu precies wil. Dolgraag zou ik een broertje of zusje willen voor Chelsey. Maar moet dat écht de enige reden zijn waarom ik dat wil? Zou ik alleen al om die reden een kindje willen? Er zijn meerdere redenen waarom iktwijfel, want ja, het is niet niks en dat weet ik uit eigen ervaring. Lees je vandaag mee? Dan leg ik het uit.

Voor je doorgaat met lezen, kun je mij ook op de volgende sociale media accounts volgen! Zo blijf je altijd op de hoogte van alles wat er in mijn leven speelt! Instagram, Facebook, Youtube & Tiktok

Ik wil geen tweede kind meer!

Om mij heen zie ik allemaal ouders die 1 of meer kinderen hebben. Soms denk ik echt: “jeetje, dat ze dat aankunnen”. Soms weet je niet beter en heb je dit onbewust altijd gewild. Ik heb heel veel respect voor mensen meer meerdere kinderen! Ik zelf heb hier een andere gedachte over. Ook vanwege het grote leeftijdsverschil met Chelsey. stel wij zouden nog een kindje krijgen. Mijn broer en ik schelen namelijk zeven jaar. En dat is niet niks! Er zijn voor en nadelen aan zo’n leeftijdsverschil. Altijd leuk was het niet. Soms werd ik buitengesloten als mijn broer met leeftijdsgenootjes speelde, mocht ik niet bij hem zijn of maakte hij mij vaak bang omdat ik natuurlijk het “kleine zusje” was.

De voordelen voor hem waren dat ik als klein zusje nergens bij hoefde te zijn. En dat ik toch niks snapte van dingen die hij deed. Mijn voordelen kan ik mij niet echt herinneren. Ik weet wel dat ik het vaak jammer vond dat ik werd weggestuurd. Ik weet nog goed toen we vroeger een film keken. Volgens mij was het Scream. Ik wilde mee kijken met een vriend van hem erbij. Ik was zo bang en deed mijn handen voor mijn ogen. Hij zei: “of je doet je handen naar beneden en gaat kijken of je gaat weg”. Ik deed natuurlijk dat laatste haha. Achteraf allemaal grappig natuurlijk! 😅

Een echte hechte band heb ik nooit gehad en gevoeld. We zijn beide nu 31 en 38. Je zou zeggen beide volwassen en je gaat dan anders met elkaar om, maar nee. Zo voelt het en is het totaal niet. Helaas!

Mochten wij nu een kindje hebben, ga je eigenlijk dat zelfde creëren als wat ik heb gehad. En dat is iets wat ik voor wil zijn. Ik vind dat persoonlijk geen prettig idee om er zoveel leeftijdsverschil tussen te laten. Chelsey wordt in februari alweer acht jaar! Maar er is nog een reden waarom ik niet meer wil….

11 weken zwanger

Corona houdt mij dus ook erg tegen!

Tegenwoordig hebben we te maken met corona. Het is niet niks wat er nu allemaal gebeurt. Je raad het denk ik al? Door dit hele gedoe ga ik geen tweede kind meer opvoeden. Waarin gaat de baby dan opgroeien? Het nieuwe normaal? Misschien te ver gedacht hoor. Maar dit is mijn persoonlijke intuïtie. Het is dat Chelsey dit al moet meemaken en in deze tijd gaat opgroeien, maar gelukkig weet ze wel hoe het “toen” was. Om die reden zou ik ook al geen tweede kindje meer willen. Ik vind dat gewoon zielig!

Buiten het feit dat er een leeftijdsverschil is én corona, vind ik één kindje genoeg. Momenteel sta ik een beetje stressvol in het leven, kamp ik met een burn-out en moet ik echt mijn rust zien terug te vinden en ik ga de goede kant op. Een tweede kindje zou dus écht niet kunnen in mijn beleving. Ik zou dat echt niet aankunnen. Het kwetsbaar opstellen vind ik een beetje lastig in dit blog, maar ik wil open en eerlijk zijn. Daar draait mijn blog ook om, eerlijkheid! Het feit om na te denken over dat ik geen tweede kindje wil, was erg lastig. Ik zag mezelf namelijk wel moeder worden, maar ik ben wel blij dat er nu geen kind is.

Vind je het niet zielig voor Chelsey?

Nee. Het voordeel van dit alles is, dat ik ALLES met haar kan doen. Zo kan ik lekker weekendjes met haar weg, dagjes weg, knutselen en noem maar op. Soms zat ik zelfs te denken: ” hoe ga ik met twee kinderen in mijn eentje een weekendje weg? En hoe ga ik dat doen met zoveel leeftijdsverschil???

Je hebt altijd gesleep met een kleinere baby”. Misschien te ver gedacht, maar goed. Ik kan mijn aandacht nu helemaal aan haar geven en dat is fijn. We kunnen samen alles ondernemen nu en daar geniet ik intens van. Fijn is het dat zij alleen maar ouder wordt en wij straks onze ‘vrijheid’ weer hebben zonder kleine Chelsey. Natuurlijk zal ik mij altijd zorgen maken over haar en zal ze om ons heen zijn, maar ik bedoel meer dat zij dan op zichzelf woont en een eigen gezin sticht. Haar eigen leven zal ze dus ooit gaan leiden en dan zijn wij met z’n tweeën. Ooit genieten wij dan van onze kleinkinderen (i hope so).

Ik wil geen tweede kind meer!

Zoals jullie ook weten doe ik enorm veel met Chelsey en proberen we overal wel heen te gaan. We hebben zoveel momenten samen op film staan. Mocht je dat leuk vinden kun je deze bekijken via mijn YouTube kanaal. De foto hierboven is een recente foto uit Walibi Holland van afgelopen september 2021. We gaan nog veel mooie momenten maken en dit zullen wij altijd blijven doen! I love her! ❤❤

Wil jij nog een kindje?

Dit artikel is NIET gesponsord!

Op deze foto`s berust copyright. Deze mogen niet gebruikt worden door derde. Mits u toestemming heeft van Lifestyle Kimberley.

Related Post

4 gedachten aan “Ik wil geen tweede kind meer!”
  1. Heel eerlijk? Ik raakte zwanger in april ‘21 en ben nu 34 weken zwanger. Als ik toen wist hoe het leven nu zou zijn dan had ik ook niet voor een 2e zwangerschap gekozen. Want dit is ook zeker mijn wereld niet meer. Dus wat betreft Corona snap ik je zeker! Toch is mijn hartewens ergens 3 kinderen.. we gaan zien wat er van komt. Geniet van je leuke meisje Chelsey! ❤️

  2. Heel verstandig kim ga je gevoel achterna.1 kind is genoeg vooral in deze tijd.en het gaat beter met je. Ik heb alleen maar respect voor je ❤😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *