Welke camera gebruik ik als VLOGGER?

Welke camera gebruik ik als VLOGGER?

Welke camera gebruik ik als vlogger? Dat is een vraag die ik steeds vaker gesteld krijg. Inmiddels ben ik in juni dit jaar alweer acht jaar bezig met vloggen. En acht jaar is écht al een hele lange tijd! Ik vind het nog steeds ge-wel-dig om te doen en leuk om jullie te vermaken! Ik heb verschillende camera’s gehad. Maar voor mij persoonlijk heb ik toch echt een favoriet! Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel mee.

Wat het leuke is aan camera’s, is dat je vroeger wegwerp camera’s had. Om precies te zijn Fujifilm wegwerpcamera. Tegenwoordig bestaan ze nóg steeds, alleen in veel meer soorten. Super leuk, want zo kun je heel snel een fotoboek maken of een foto geven aan iemand. Toch leuker, want normaal verstuur je het via WhatsApp. Het enige wat je hoeft te doen is het rolletje afgeven bij de desbetreffende winkel.

Welke camera gebruik ik als VLOGGER?

Wat was mijn eerste camera toen ik ging vloggen?

De eerste camera die ik heb gehad was een Samsung NX3300 en deze camera heb ik nog steeds in mijn bezit. Chelsey is er soms mee aan het filmen, maar meer ook niet. Deze camera was goed om mee te beginnen en ik heb er best wat video’s mee opgenomen, maar als je dit langer doet wil je toch wel iets ‘beters’. Ik ging over op de Canon G7X mark 2. Deze camera bestelde ik in oktober 2016. Tussendoor kwam er nog een Canon 700D in mijn bezit. Hiermee maak ik alleen foto’s. Filmen is niet echt mijn ding met deze Canon 700D. Hieronder staan twee video’s die ik gemaakt heb met de Samsung NX3300 en de Canon 700D. Op zich prachtige beelden van de Canon 700D, maar vaak een te wazig beeld en veel ruis in de video helaas! Ik zou de instellingen hiervan kunnen aanpassen, maar daar was geen tijd voor.

Per camera heb je natuurlijk ook heel veel verschillende lenzen. En dat is soms ook echt nodig. Voor deze camera, de Canon 700D, heb je Canon lenzen. Zo kan jij de perfecte foto’s maken voor jezelf.

Welke camera gebruik ik als VLOGGER?

Vier maanden geleden ging mijn Canon G7X camera kapot. Hier baalde ik enorm van, want ik moest gewoon filmen. Vier maanden lang kon ik helemaal niets doen. Ik was allemaal leuke dingen aan het doen en ik kon niets vastleggen. Toen heb ik via mijn Instagram account wat video’s en foto’s gemaakt om toch een beeld te geven aan iedereen die mij volgt. Want daar gaat het tenslotte om. Ik was in maart jarig en kreeg een nieuw Canon G7X camera! Ooooo, wat was ik blij zeg! Er kan weer gefilmd worden!

De camera die ik dus gebruik voor het vloggen is de Canon G7X mark 2. Dit is voor mij de beste camera om mee te filmen. Veel vloggers gebruiken deze camera ook. Hij is compact, ligt lekker in de hand, je kan er heel veel mee, hij werkt heel makkelijk en geeft ontzettend mooi beeld! En nu? Vloggen maaaaar!

Wat is jouw favoriete camera?

Dit blog is in samenwerking met Fotodevakman.

Op deze foto`s berust copyright. Deze mogen niet gebruikt worden door derde. Mits u toestemming heeft van Lifestyle Kimberley.

Related Post

Eén gedachte over “Welke camera gebruik ik als VLOGGER?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *