Xaxa restaurant Ibiza

Xaxa restaurant Ibiza. Wat heeft ons doen besluiten om te gaan eten in het restaurant van Yolanthe en Wesley? Ten eerste zijn we op Ibiza, dus moeten we die kans pakken om uit eten te gaan in dit restaurant. Ten tweede, je bent hier niet iedere dag, dus waarom niet. Ik neem je mee op avontuur in het restaurant van de familie. We zijn er voor het eerst geweest en ook meteen voor de laatste keer.

Voordat we naar Ibiza gingen riep ik al dat ik hierheen wilde als we er zouden zijn. Waarom niet toch? Als je er toch bent kun je er net zo goed even langs gaan en wat eten. Zo gezegd zo gedaan. We moesten eerst nog even de weg vinden. Via Google zei die dat het adres niet bestond en het permanent was gesloten. Hmm, dat kan toch niet? Toen we eenmaal een plekje hadden gevonden zei de navigatie dat we naar rechts moesten, maar we konden daar helemaal niet in. Toen ik de navigatie op lopen had gezet deed hij het wel. We moesten nog drie minuten lopen. Spannend!

XAXA RESTAURANT IBIZA

Het restaurant is gelegen in het Playa beach gedeelte. Als eerste moest je een grote trap af naar beneden. Je zou maar dronken geworden zijn na een avondje en terug die trap op moeten. Daar wordt je niet blij van haha. Toen we aankwamen zagen we een grote boog waar je door heen moest voor de ingang. Ik herkende het al meteen want op alle foto’s die ik al had gezien was alles wit. Ik gaf mijn reservatie door en we kregen een plekje. Het was wel een beetje een afgezonderd plekje helemaal achterin! Dat was wat minder, maar er bleken achteraf veel meer mensen te komen in grotere groepen. Wij waren maar met z’n drieën. Laat het eten en ’t gezellige feest maar komen!

XAXA RESTAURANT IBIZA

Alles wat trouwens mooi wit en mooi gedekt. Er stonden glazen tafels, maar ook hele mooie witte hoogglans tafels. Alle stoelen waren wit en de bediening liep ook allemaal in het wit. De bediening sprak Nederlands, maar sommige ook Engels. Wij hadden telkens Nederlandse bediening. Wel erg fijn vond ik zelf. Dit was ons uitzicht vanaf waar we zaten. We zagen op de website dat het Latin avond was, dus er zou Latin muziek moeten worden gedraaid. Ze zouden om 21:30 beginnen, maar ze begonnen om 21:00 al. Het werd ook steeds drukker en gezelliger met iedereen om ons heen.

XAXA RESTAURANT IBIZA

Dit is de menukaart. Wat een joekel hé? Geloof me, als je hier wilt eten zorg er dan voor dat je écht voldoende vakantiegeld hebt gespaard en wat kan missen. Zo goedkoop is het hier niet en dat is te zien op deze grote menukaart. Mocht je dit restaurant nou wel willen bezoeken, wat ik snap, drink hier dan even wat. Dat is ook al duur, maar dan ben je hier toch eventjes geweest. Wij gaan hier in ieder geval niet meer heen. Je kan ergens anders hetzelfde eten, alleen dan een stuk goedkoper en dit hebben we natuurlijk ook gedaan. De kwaliteit was ook minder dan verwacht. Best jammer weer.

XAXA RESTAURANT IBIZA

Stukje van de binnenkant. Ook hier is alles mooi wit gedekt. En staat overal een wijnfles houder bij.

XAXA RESTAURANT IBIZA

Alle rozen die op tafel stonden waren wel echt, maar het was met een soort suiker gedecoreerd.

XAXA RESTAURANT IBIZA

Aan het einde hebben we een lekkere cocktail genomen om het af te sluiten. Deze was SUPER!

XAXA RESTAURANT IBIZA

We hebben de avond leuk en gezellig afgesloten. Maar het is wel de eerste en laatste keer geweest in dit restaurant. Ik vind het een SUPER mooi restaurant, echt waar. Maar de prijzen zijn echt verschrikkelijk en belachelijk. Ben jij hier ooit geweest? Of wil je hier een keer heen? Let me know!

Dit artikel is NIET gesponsord!

Wil je een samenwerking? Dan kun je mailen naar lifestylekimberley@gmail.com

Liefs,

 

Related Post

25 gedachten aan “Xaxa restaurant Ibiza”
  1. Ja ik ook, maar zo duur…….. niet! Maar ja ze moeten ook verdienen, maar dan moet het eten ook wel lekker zijn. Althans, van mij was goed. Dat van Diego was minder volgens hem. Ergens anders was het beter. Nou ja, zo heb je weer ervaring met het eten bij dit restaurant.

 1. Hi Kimberley, leuk om te lezen dit, ik was al heel benieuwd. Ik zie overigens wel gewoon prijzen op de menukaart staan hoor… die cijfertjes achter elk gerecht. Inderdaad belachelijk duur. Heb je er gegeten? daar ben ik namelijk heel benieuwd naar, of ze wel een beetje fatsoenlijk eten hebben =)

  1. De cijfers zijn de nummers. Net zoals ze in NL voor elk gerecht hebben. Helaas zijn dit geen prijzen! (Wat iedereen wel denkt). Diego zijm eten was niet te eten. Mijn eten was prima. Maar ja…. te duur!

  2. Ja klopt. Ik heb de tekst ook aangepast. Had me vergist. De prijzen staan inderdaad op de kaart. Thanks! Ja wij hebben er gegeten en zijn tot in de avond gebleven, maar ja drankjes tikt lekker aan natuurlijk. Het is duur zoals je ziet. Fatsoenlijk… uhm ja mijn eten was heerlijk. Alleen het eten van mijn vriend was gewoon NIET lekker en veel vet aan zijn vlees waardoor er veel NAAST zijn bord lag ipv in zijn mond. Hij vond het echt tegenvallen.

 2. Paar weken terug was ik een week in Cala Tarida. Elke keer liep ik weer langs Xaxa. Op het strand hoorde ik Nederlanders praten over de prijzen, inderdaad érrug duur. Heb er dan ook niet gegeten. Maar ja, is vast een leuke ervaring!

  1. Juist voor de ervaring doe je het en wij wilde er eens graag heen. Althans IK. Mijn vriend had het er niet zo op, want hij mag Yolanthe niet haha. Toch ging hij natuurlijk mee. Hij vond zelf het restaurant helemaal niks. Was zijn smaak ook totaal niet haha. Had niet anders verwacht hoor van hem. Maar ik vond het echt geweldig mooi en gezellig. Alleen om de prijzen al zou ik niet meer gaan. Maar een hele leuke ervaring was het zeker! Heb je het leuk gehad in Cala Tarida?

 3. Als je prijzen reteduur vind is het wel zo leuk om die er even bij te vernoemen. Misschien is het voor jullie duur, maar voor 4 advocaten op vakantie misschien niet zo.. snapje. Elke portemonnee is anders 🙂

  Ibiza is volgens mij ook sowieso een prijzig eiland, dus het zal me niet verbazen dat je voor een salade bij XaXa een eurootje of €25 mag neerleggen lol

  1. Hey Scharmaine,

   Je hebt gelijk betreft iemand zijn of haar portemonnee. Maar net zoals ze zelf op TV zeiden: iedereen is hier welkom en iedereen kan hier eten. Niet dus! Dat is best jammer. Bedoel, wij hebben ervoor gespaard en wilde hier wel eens heen, maar zou het niet weer doen. Alleen maar om de prijs zou ik hier niet heen gaan. Verder is het echt mooi! De prijzen staan op de menukaart in de foto. Ibiza is prijzig, maar er zijn genoeg betere, goedkopere en lekkere andere restaurantjes waarvoor je hetzelfde krijgt en goedkoper. En ja dan zul je zeggen: is het dan ook lekker. Ja. Wij zijn er in een aantal geweest en verschil zit er wel degelijk in.

  1. Oh wat leuk!!! Heb je genoeg gespaard voor dit restaurant? HIHI! De prijzen staan op de menukaart op de foto in mijn blog. Heb je het gezien? Ik wens je ontzettend veel plezier. Ibiza is een mooi eiland.

    1. Hoi Melanie,

     Oh de rest van mijn lezers heeft het aardig kunnen zien (zie commentaar). Ik zou er niet uit gaan eten, maar alleen wat drinken oke.
     Het is wat je natuurlijk zelf wilt. Het is onwijs duur en te overdreven. Derde keer al. Wauw! Jaloers! Wat spreekt je zoal aan?

     Liefs Kimberley

 4. Wat is duur? Of belachelijk duur?
  Betaal je naar maatstaven van een tweesterren restaurant?
  Ik had ook eigenlijk niet anders verwacht dan dat het achterlijk duur zou zijn..

  1. De menukaart die je ziet, dat zijn toch wel de prijzen inderdaad. Ben even op onderzoek uit geweest. Dus wat je daarop ziet, zijn de prijzen. Belachelijk duur. Je kan ergens anders in Ibiza goedkoper eten voor hetzelfde wat je besteld. En net zo lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *