Alweer één maand mijn rijbewijs!

Door Kimberley feb2,2017

Alweer één maand mijn rijbewijs! Ja, want drieëntwintig januari waren we alweer vier weken verder. Woow, het gaat heel snel hoor. En je hebt het niet eens door. Maar wat is een maand nou? Het gaat zo enorm snel dat je gewoon de tijd vergeet. Vandaag wil ik jullie vertellen wat ik in een maand tijd allemaal heb meegemaakt nu ik mijn rijbewijs heb. Gaat het nog goed? Zijn er verbeter punten? Houd ik mijzelf aan de regels? Je lees het nu.

Ik ben nog steeds enorm trots op mijn autootje, of moet ik zeggen AUTO? Het is en aardige spetter! Hij is wel echt heel erg mooi en daarom ben ik er ook zo trots op. De auto heb ik op achtentwintig december 2016 mogen ophalen in Soest bij een autodealer. Sommige mensen zijn niet van de dealers, maar waarom niet? Daar kunnen ze ook goed zijn. En nee, mijn auto is niet nieuw. Hij ziet er wel echt nieuw uit. Ook van de binnenkant is het een spetter. En de kleur. Zeg nou zelf? Wie houdt er niet van rood? Wat voor kleur vind jij mooi voor een auto?

Heb jij zelf een auto? Of ben je voor een auto aan het sparen? Laat het me weten in een reactie.

De eerste keer wegrijden in mijn eigen auto vond ik zo raar, aaar super spannend. Ik had echt het idee dat mijn rijinstructeur er bij zat, maar ook weer niet. We haalden mijn auto in het donker op, dus het was nog spannender. Ook was het een klein rot weggetje, brrr. Toen ik eenmaal reed ging het goed. Meteen had ik mijn eerste minpunt bereikt. Toch was het niet echt fout, maar gewoon even een baal momentje. Jullie horen het nu.

ALWEER ÉÉN MAAND MIJN RIJBEWIJS!

Deze foto maakt trouwens duidelijk hoe mijn auto er van binnen uitziet. Het is niet PRECIES hetzelfde, maar bijna wel. Toen wij terug reden van Soest naar IJsselstein, reed ik zonder navigatie – TomTom. Dat wilde ik, want ik volgde Diego. We reden in de avond, het was spits, dus succes! Ik raakte Diego kwijt. Hup ik ging afslag Almere en Diego afslag IJsselstein. Wat was dit een spannend moment, pff. Ik heb gewoon de weg gevolgd en gewacht tot ik een bordje Utrecht zag of Nieuwegein en hey daar kwam die. Afslag Nieuwegein genomen en zo kwam ik thuis. Ik raakte niet in paniek, maar het was wel spannend! Deze momenten heb ik ook alleen gehad, zonder Diego te volgen als we weg waren. Ja we gaan niet telkens met twee auto’s, mochten we weg gaan.

Als ik ergens heen ga wat ik totaal niet ken, zet ik mijn navigatie wel aan. Zo goed ken ik de snelwegen natuurlijk nog niet, maar dat komt wel. Maak ik fouten? Oh ja, ik heb in het begin erg zitten kloten met de koppeling. De ene keer sloeg die af voor het stoplicht en de ene keer weer niet. Nu, een maand later, slaat

de auto niet meer af. Godzijdank. Ik heb steeds meer mijn eigen auto onder controle. Het gaat steeds beter en beter. Ik begin mijn auto echt mijn tweede huis te vinden waar ik mij goed in voel en zo hoort dat toch ook?

Hoe lang heb jij je rijbewijs al? Rijd je veel auto? En waar rijd je zoal naar toe? Navigatie?

 

Related Post

2 gedachten aan “Alweer één maand mijn rijbewijs!”
 1. Leuk om te lezen hoe het gaat. Ik ben nog aan het lessen en lekker in een automaat. 🙂 Mijn rijexamen is gepland en ik heb er wel vertrouwen in.
  Grappig dat je het idee had dat je instructeur nog naast je zat. Ik kan me zo voorstellen dat ik hem altijd in mijn hoofd zal blijven horen bij het rijden. 😉

  1. Hey Henrieke,

   Fijn dat je het leuk vindt om te lezen. Lessen in een automaat kan ook, maar dan kan je helaas niet auto rijden in een schakel. Dat is minder. Maar het is wat jij zelf wilt. En ja hoor, je blijft een poosje wel je instructeur horen geloof me hahaha. Het is best frappant.

   Heel veel succes gewenst bij je examen en zet hem op! Je kan het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *