Mijn ervaring met de implanon

Ik draag een implanon

Drie jaar geleden schreef ik een artikel over mijn anticonceptie. De implanon. Een staafje van 5 centimeter. Ik had hier mijn eigen redenen voor waarom ik heb gekozen voor een staafje in mijn arm. Hoe bevalt de implanon? Hoe werkt het? Raad ik het je aan? Ja, ik kan het jullie allemaal vertellen, maar het is wel echt vrouwen praat. Dus als man heb je hier niet echt wat te zoeken haha. Lees vandaag snel mee over mijn ervaring met de implanon.

Wat is het precies? De implanon is een staafje in je arm van 5 centimeter. Als je rechtshandig bent word ie links geplaatst en als je linkshandig bent word ie rechts geplaatst. Dit staafje zorgt ervoor dat je 3 jaar beschermd bent tegen zwangerschap. De artsen zeggen dat het, net zoals bij de pil, voor 99% zijn werk doet. Er is dus 1% kans op een zwangerschap. Je moet van “geluk” spreken of misschien van “ongeluk” als je wél zwanger bent.

MIJN ERVARING MET DE IMPLANON

Stemmingen: Ik merk natuurlijk dat ik stemmingswisselingen heb, maar niet op de manier dat je daar hulp voor moet hebben. Het is meer dat ik sneller chagrijnig wordt of zo. Het is ook zo dat ik ineens erg kan omslaan als ik ongesteld word of ben. Ik merk dan heel erg aan mezelf dat ik ongesteld ben geworden. Ik wil dan met rust gelaten worden, ben chagrijnig, alles gaat mis en niemand moet bijdehand gaan doen. Anders is kim boos!

Menstruatie: Zoals ik in het artikel van drie jaar geleden vertelde, word je onregelmatig ongesteld. Het kan één maand uitblijven, twee maanden, maar ook drie maanden. Ik heb nog nooit gehad dat het een half jaar is weggebleven. Je moet dus altijd maandverband of tampons bij je hebben. Het kan gewoon ineens zijn dat je ongesteld word. Het kan ook zo zijn dat je na twee weken weer ongesteld word. Die periode heb ik ook gehad.

Eigenlijk kan je dus niet bijhouden wanneer je het wordt. Na een poos merk je aan je lichaam wanneer je ongeveer ongesteld wordt. Jij kent je eigen lichaam het beste. Tegenwoordig voel ik het wanneer het gebeurt.

Ook merk ik de laatste tijd dat ik wel wat buikkrampen krijg. De laatste keer was dit heftig! Het leek wel alsof ik moest bevallen. Ik had hevige pijn en later op de avond of zelfs s’nachts kwam ik erachter dat ik ongesteld was.

MIJN ERVARING MET DE IMPLANON

Aankomen? Ach, na mijn bevalling ben ik eerst enorm afgevallen en woog ik 58 kilo (mijn oude gewicht). Ik hoefde hier niets voor te doen. Daarna begon ik meer en meer aan te komen. Ineens ging ik richting de 65 kilo. Zelf schrok ik daarvan. Ik ben altijd slank geweest en wilde écht niet dik worden. Ik ben op mijn eetpatroon gaan letten, maar hey, er zit een hormoon in je lichaam. Dat telt ook mee. Toen ben ik letterlijk gaan afvallen. Ik wilde terug naar de 60 á 62 kilo. Dat is een mooi gewicht. Eigenlijk ben ik te licht voor mijn leeftijd en lengte. Ik hoor 75 kilo te wegen.. Uhh, jaa doei! NEVER! Ik vind mezelf prima zo en ik zit lekker in mijn vel! Trots op mezelf.

Raad ik het meiden aan? JA! Mensen die na de bevalling geen gewroet willen bij hun… kunnen hiervoor kiezen. Het is een makkelijke en voor mij pijnloze manier. Iedereen ervaart het natuurlijk weer altijd anders.

Hoe halen ze het weg? Ik heb begrepen dat ze het weg halen door middel van je arm open te snijden. Nee niet helemaal natuurlijk. Ze maken een keepje en dan halen ze het weg. In maart is het aan mij de beurt om het staafje te laten verwijderen. Uiteraard wil ik hierover een video maken en jullie het verwijder proces laten zien.

Wat gebruik jij als anticonceptie? En hoe ervaar je het? Ik ben benieuwd naar jou eigen ervaring.

Related Post

15 gedachten aan “Mijn ervaring met de implanon”
  1. Hier nog 1.. Gebruik het nu een half jaar en ben nog dikker dan tijdens mijn zwangerschap! Ga hem maar eruit laten halen. Dan maar weer elke dag slikken.

 1. Ik ben 2 jaar lang niet ongesteld geweest en het laatste half jaar ineens heel apart hoe ongesteld ik was toen een week wel toen 3 dagen niet toen ineens we en bij mij bleek hij gewoon niet meer te werken ik moet om de 2 jaar een nieuwe maar ik raad het zeker aan. Ik ben er zelf niet van aan gekomen ik heb vandaag een nieuwe geplaatst dus ff kijken hoe dat gaat

 2. Ik ben erg ontregelmatig ongesteld, nog steeds 1,5 jaar na het plaatsen. Verder meer ik t.o.v. de pil grotere (diepere dalen) stemmingswisselingen. Ook ben ik ±10 kg aangekomen, terwijl daarvoor jaren ongeveer op hetzelfde gewicht zat. Het werkt natuurlijk bij iedereen anders maar ik twijfel nog steeds of ik niet terug naar de pil ga..

 3. Hoi hoi ik was net iets aan opzoeken over het staafje in de arm en ik kwam je artikel tegen.
  Ik ben Joyce ik heb sinds 6 maanden dit staafje in de arm en ik ben aan het overwegen om het er terug uit te halen.

  Ik kan niet omgaan met mijn eigen stemwisselingen ik ben heel vaak chagrijnig en als er iemand iets verkeerd zegt of misdoet oei oei ga dan maar aan de kant. Ik vind dit helemaal geen mooi kantje van mezelf. Ik heb zonder staafje al een opvliegend karakter maar nu is het wel heel erg vind ik helemaal niet leuk aan mezelf 😔.

  Plus ben ik 10 kg afgevallen ik woog 55kg weeg er nu nog 45kg sinds ik dit staafje heb en is mijn libido totaal naar beneden. Ik weet me geen raad ik weet echt niet wat ik moet doen.. heb je tips of weet je soms hoe dit komt want . Eten doe ik praktische niet geen eetlust al naar de dokter geweest ze vinden niets dus veronderstel dat het van dit is.
  Ik heb al alles geprobeerd de pil vermager ik van prikpil vermager ik ook van ik wil echt terug op gewicht geraken sorry voor de lange reactie . Maar toen ik je verhaal las erkende ik mezelf in je verhaal.
  Groetjes Joyce hopelijk krijg ik een reactie terug 😘

  1. Hoi Joyce,

   Mijn excuses voor het lange antwoord, maar ik kreeg geen melding van een nieuwe reactie.

   Het afvallen kan ik niet verklaren! Misschien moet je helemaal geen hormonen meer. Ik heb geen hormonen meer. Geen pil, geen prikpil en geen staafje…. Ik wilde dit eruit laten halen. Misschien is deze video iets voor jou om naar te kijken wat mijn mening hierover is geweest. Want ik herken wel dingen die je nu zegt: https://www.youtube.com/watch?v=ZDLbHdYdCJ0&t=111s hierin vertel ik waarom ik de staaf eruit heb laten halen. Ik werd er ook niet bepaald vrolijk van en het leek soms of ik in een depressie zat. Kijk hem maar even. En ik hoor je snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *