Chelsey haar eerste zwemles

CHELSEY HAAR EERSTE ZWEMLES

Chelsey haar eerste zwemles. Oei wat was dat spannend! Het is eigenlijk een proefles geweest, maar ik tel deze les als eerste zwemles. Want hierna is ze eigenlijk direct begonnen. Om precies te zijn begon ze op zestien juni. Wat knap voor een kind van vier jaar. Normaal gesproken beginnen kinderen tussen de vijf en zes jaar. Ik wilde Chelsey zo snel mogelijk kennis laten maken met zwemles. In dit artikel lees je meer over deze eerste keer. ☺

Zestien juni was een belangrijke en heel spannende dag voor Chelsey en mij. Mijn meisje gaat beginnen aan haar eerste zwemles. Deze dag was het een introductiedag. Je moest gewoon betalen en je kon doorlopen. Allemaal papa’s en mama’s met hun kinderen. Chelsey was best nerveus zag ik aan haar, maar heel erg stoer!

Ik gebruik hieronder trouwens de bikini en Sweakers van Ockyz (NIET gesponsord). Ik heb hier toen ook een win actie mee gedaan en de gelukkige winnares heeft het pakketje inmiddels al ontvangen en gebruikt! Super gaaf!

CHELSEY HAAR EERSTE ZWEMLES

Ik ging mee het water in en mijn moeder was mee gegaan om foto’s te maken. Iedereen begon in hetzelfde badje en de badmeester stelde zich aan ons voor. De leeftijden waren echt heel erg verschillend en ik had het idee dat Chelsey wel één van de jongste was. Toen de badmeester klaar was met zichzelf voorstellen moest iedereen het water in. Daar stonden we dan met alle papa’s, mama’s en kinderen in het water. Daar gaan we!

De badmeester vertelde ons wat we allemaal moesten doen zodat hij en zijn collega naar de kinderen konden kijken. Dit om te zien hoe de kinderen met water zouden omgaan. Zo zouden ze beslissen welk kind in welk badje zou moeten beginnen. De badjuffrouw kwam al heel snel naar Chelsey en mij toe. Ze zag dat Chelsey wat angstig was voor water. Vind ik persoonlijk niet heel gek, want ik had vroeger precies hetzelfde! Even kletsen.

CHELSEY HAAR EERSTE ZWEMLES

Al heel snel kwamen we tot de conclusie dat Chelsey zou beginnen in badje 0. Hier leert ze heel langzaam om te gaan met water aangezien ze zo bang is. Ik weet niet waar het vandaan komt, maar omdat ik dit vroeger zelf heb gehad weet ik wel waar ze over praten. Sinds mijn dertiende heb ik geen watervrees meer en kan Chelsey dit nooit van mij weten dat ik die angst vroeger heb gehad, want ik ben als een visje in het water en doe echt alles!

CHELSEY HAAR EERSTE ZWEMLES

Op de foto hierboven zie je dat Chelsey mij mee moest trekken. Ik moest mijn hoofd onder water doen en ze moest mij van kant tot kant trekken. Dit moest natuurlijk ook andersom. Alle oefeningen moesten we samen doen of om de beurt. Uiteraard deed Chelsey haar hoofd niet onderwater en vond ze het een beetje eng. Ook van de rand af springen was voor haar erg eng. Ik moest haar echt telkens vasthouden bij alles wat we deden.

CHELSEY HAAR EERSTE ZWEMLES

inmiddels zijn we een paar maanden verder en zit Chelsey in badje 1. Ze is nooit in badje 0 begonnen. De reden? Er was een miscommunicatie gemaakt en ze bleek voor badje 1 aangemeld te zijn. Prima! Ik moet zeggen dat ik nog geen klachten heb gehoord en ze komt goed mee in de groep en de lessen! Ik hoop van harte dat ‘t zo blijft!

Zit jouw kindje al op zwemles?

2 Comments

  1. 18 september 2018 at 11:38 am

    Ik moest even kijken naar de sokjes die je dochter aanheeft. Wat grappig. Dat hadden ze niet in onze tijd haha.
    Ten tweede: heel goed dat je haar al zo jong kennis laat maken met water. Ik herken de angst die ze heeft. Heb ik tot aan het schoolzwemmen aan toe gehad. Daar gingen ze overigens niet echt lichtzinnig om met angst. Ik werd gewoon dat bad in geflikkerd en kreeg een plankje om mij aan vast te houden haha. Ik hoop dat ze snel over haar angsten heen is en wanneer het bekend en vertrouwd aanvoelt zal het allemaal makkelijker gaan. Op naar badje 2!!

  2. 18 september 2018 at 1:44 pm

    Ons dochtertje is 3 jaar, maar ik wil ook zsm beginnen! 😀

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *