HELP, mijn kind heeft LUIZEN!

HELP, MIJN KIND HEEFT LUIZEN!

Een paar weken geleden bracht ik Chelsey naar school, ze ging zitten en werd ineens gecontroleerd op luizen. Ik dacht: “oh, oke!” En ineens hoorde ik: ” Ja ze heeft neetjes.” Oeps! HELP, mijn kind heeft LUIZEN! Nu moet ik het gaan behandelen. Snel naar de winkel om het zo snel mogelijk eruit te krijgen. Maar hoe en wat heb ik gebruikt en hoe herken je luizen of neten? Vandaag vertel ik je meer over deze rot beestjes op de hoofdhuid van je kind.

Wat zijn neten en wat zijn luizen eigenlijk: 

Een neet is het ei van een parasiterende luis, zoals van de hoofdluis of de schaamluis. Neten zijn zeer klein en met het blote oog nauwelijks te zien. Bij het bestrijden van luizen zijn de neten vaak het lastigst te verwijderen. De eitjes van luizen worden met een kitstof vastgeplakt aan de haarschacht dicht bij de hoofdhuid. Lastig!

HELP, MIJN KIND HEEFT LUIZEN!

Luizen zijn kleine beestjes die vooral voorkomen op (kinder)hoofden. Ze voeden zich met het bloed van het hoofd waar ze op zitten. Meerdere keren per dag zuigen ze een minimale hoeveelheid bloed uit de hoofdhuid. Het speeksel dat ze daarbij produceren, kan voor jeuk zorgen. Vandaar dat hoofdluis dus altijd zo jeukt!

HELP, MIJN KIND HEEFT LUIZEN!

Hoe herken je hoofdluis en neten?

Roos kan redelijk makkelijk uit het haar geveegd worden en neetjes zitten echt aan het haar vast (ze lijken bijna gelijmd). Je krijgt ze er nauwelijks uit, tenzij je je nagels gebruikt. Bij luizen is het als volgt: luizen zien eruit als een fruitvliegje en kun je dus op die manier herkennen. Ook lopen ze over de hoofdhuid heen en zijn erg snel.

HELP, MIJN KIND HEEFT LUIZEN!

Wat kun je aan neten en hoofdluis doen?

Er bestaan drie soorten behandelingen om hoofdluis te verwijderen. De uitkam behandeling. Twee weken lang het haar dagelijks doorkammen met een fijntandige kam. Deze kam kun je kopen bij de drogist. We hebben ook De uitkambehandeling in combinatie met antihoofdsluismiddel. Als u een antihoofdsluismiddel gebruikt, is het belangrijk om ook dan het haar twee weken lang dagelijks te kammen met een fijntandige kam. Behandeling met warme lucht. Een speciaal apparaat, de AirAllé, doodt de luizen en eitjes door ze uit te drogen, niet door verwarming. De AirAllé is ook geschikt voor haar soorten die moeilijk te kammen zijn. Een behandeling met de AirAllé kan alleen door professionals worden gedaan bij kinderen ouder dan 4 jaar. Houd daar rekening mee.

HELP, MIJN KIND HEEFT LUIZEN!

HELP, MIJN KIND HEEFT LUIZEN!

Hoe heb ik het behandeld?

Ik heb bij de Kruidvat luizen shampoo gehaald. Ik heb dit behandeld hoe het op de gebruiksaanwijzing staat. De eerste dag moet je meteen beginnen. Je laat de shampoo 15 minuten inwerken en spoelt het daarna uit. De lotion is voor na het wassen, maar je bent het niet verplicht en je kunt ook alleen de shampoo gebruiken. Na 7 dagen moet je dit herhalen en in de tijd dat je shampoo niet gebruik moet je gewoon blijven kammen met de luizenkam. Na 14 dagen moet je de derde behandeling op het haar uitvoeren en daarna hoort het weg te zijn! Bij Chelsey is het inmiddels al weg en heeft alles prima geholpen! Dit product zou ik zeker aanraden voor ‘t kind.

HELP, MIJN KIND HEEFT LUIZEN!

Dit artikel is geen samenwerking. Voor samenwerkingen, vragen of opmerkingen kun je altijd mailen naar info@lifestylekimberley.nl of Lifestylekimberley@gmail.com. Dank je wel en graag tot ziens.

Reclame maken? Stuurt u een mail naar info@lifestylekimberley.nl en zie hier u logo!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *