Het eerste jaar carrousel rijden zit erop!

Door Kimberley jul10,2023
Chelsey stopt met de carrousel lessen!

Het eerste jaar carrousel rijden zit erop! Het seizoen is officieel geëindigd. Ze zit nu alweer bijna één jaar op carrousel rijden, heeft twee oefenwedstrijden gehad en de officiële wedstrijd heeft ze gehad. Gelukkig gaat ze door met carrousel lessen. Er was een sterke twijfel of Chelsey hiermee wilde doorgaan, want spring lessen is eigenlijk ze hierna wilde gaan doen. Maar alles sloeg in één keer om.


Voor je doorgaat met lezen, kun je mij ook op de volgende sociale media accounts volgen! Zo blijf je altijd op de hoogte van alles wat er in ons leven speelt! InstagramFacebook, Youtube Tiktok


Vorig jaar augustus begon Chelsey met de carrousel lessen. Hoe we hierbij kwamen? We gingen vorig jaar juni op de manege kijken bij een carrousel wedstrijd en dit vonden wij beide zo ontzettend mooi, dat ik Chelsey heb gevraagd of ze dit ook wilde gaan doen. Haar antwoord was: ja! Nou ja, Zo gezegd, zo gedaan. Zo begonnen haar lessen bij de carrousel groep. De carrousel groep bestaat uit meiden vanaf 8 tot 12 jaar. Chelsey is dus de jongste. In principe kan ze het goed vinden in de groep, maar soms merk je het leeftijdsverschil wel. Ik moet zeggen dat Chelsey als meisje van negen het serieuste is in de groep.

Wat houdt carrousel rijden eigenlijk in?

Carrouselrijden is een onderdeel van de paardendressuur. Het wordt door een groep van twaalf of zestien ruiters bedreven. De ruiters rijden op zelf gekozen muziek twee aan twee in colonne aan, en maken diverse figuren en formaties, waarbij een goede dressuur en samenwerking belangrijk zijn.

Chelsey stopt met de carrousel lessen!

Toen Chelsey nét begon met paardrijden heeft ze al aangegeven dat ze springlessen wilde gaan volgen. Op dat moment vond ik dat geen goed idee omdat ze nog te klein was. Tijdens het jaar van carrousel rijden heb ik haar hier meerdere malen weer over gehoord. Ze is nu negen jaar, dus op zich groot en oud genoeg om ermee te beginnen (vind ik). Ze kan niet allebei de lessen volgen. Dat wordt veel te druk voor mij, want ik heb natuurlijk ook nog een drukke werkweek en een leven. Ik gaf haar dus de keuze om te kiezen tussen carrousel of springlessen. Haar keuze was dus snel gemaakt: Spring lessen volgen. Vervolgens heeft ze haar eerste spring les gehad. Hieronder een mooie foto van haar sprong op Spetter.

Het eerste jaar carrousel rijden zit erop!

Chelsey heeft twee oefenwedstrijden gehad. De eerste onderlinge wedstrijd was in Woudenberg en daar zijn ze vierde geworden. De tweede was in Houten en daar zijn ze derde geworden. De officiële wedstrijd was in Blokker (bij Hoorn) en daar zijn ze Nederlands kampien geworden. Wat een kanjers hé? Chelsey heeft gezegd dat ze tóch door wil gaan in de carrousel lessen. Om eerlijk te zijn vind ik dat ook wel fijn.

Chelsey stopt met de carrousel lessen!

Waarom ik dit fijner vind?

Het is toch een iets rustigere sport. Springen is actief en je kan een behoorlijke val maken op de balken of op de grond. Natuurlijk kan dit ook met de carrousel lessen, dat je er vanaf valt, maar nooit zo hard als bij de spring lessen. Daarbij leer je bij carrousel lessen wel meer. Bij springen is het gewoon springen en bij carrousel werk je samen in een team. Wat ten eerste gezellig is, maar je ook erg van elkaar kan leren. Ook leer je mooie figuren rijden, waar carrousel voor bedoelt is. Je zet écht een mooie show neer.

Chelsey stopt met de carrousel lessen!

Dank je wel voor alle leuke lessen en tot volgend seizoen

Op deze foto`s berust copyright. Deze mogen niet gebruikt worden door derde. Mits u toestemming heeft van Lifestyle Kimberley.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *