Dagje Efteling met Corona maatregelen

Dagje Efteling met Corona maatregelen

Dagje Efteling met Corona maatregelen. Hoe gaat het eraan toe in de Efteling nu alles zo op z’n kop staat? Vanaf vandaag mag alles eigenlijk weer, of nou ja, VEEL! De Efteling houdt zich nog steeds aan de 1,5 meter maatregelen want dat moet. Ik wil je graag in dit artikel vertellen hoe het voor mij was om deze maatregelen mee te mogen maken in de Efteling. Lees je gezellig met mij mee? ❤

De laatste keer dat ik in 2020 naar de Efteling geweest was, was eind januari. Toen kwam in maart Corona opdagen. Shit! Nu kunnen we niet meer gaan. We hebben vier maanden moeten wachten totdat we weer konden gaan. De eerste keer na Corona was op 31 mei. Ik heb deze dag voor jullie vastgelegd. De foto’s die ik gebruik in dit blog zijn van 28 juni 2020. Toen gingen we weer naar de Efteling, maar deze keer met mijn schoonzus en neefje erbij. In de video hieronder kun je mijn dag herbeleven en kijken wat er anders is. Veel plezier met kijken en vergeet niet verder te lezen hé?!

Tegenwoordig moet je reserveren als je naar de Efteling wil. Je kan niet meer gaan wanneer je wil. Helaas! Ik baal daar persoonlijk van. Normaal was het: ‘zullen we vandaag eens naar de Efteling gaan?’. Nu is het: ‘laten we reserveren voor we niet meer kunnen’. De eerste keer, dus in deze video hierboven, heb ik acht uur lang in de reservering rij moeten wachten totdat ik een reservering kon plaatsen. Eenmaal in de Efteling op 31 mei, merkte ik wel dat alles hetzelfde was, maar aangepast. De rijen waren anders, de mensen liepen op afstand en de medewerkers mochten je niet meer helpen als dat nodig was. Je merkte wel dat de sfeer ietsjes anders was dan normaal hoor.

Dagje Efteling

We zijn lekker in attracties geweest en hebben gedaan wat we altijd deden. Alleen de attracties lijken nu iets langer te duren omdat iedereen zo uit elkaar staat. Wat wel een voordeel is, is dat ieder huishouden een toilet in gaat en je die voor jezelf hebt. In de rij gaat ieder huishouden samen in een attractie, mits het past. Maar de rijen zijn wel enorm omgegooid en omgeleid nu, waardoor je al snel denkt: ‘laat maar’. Dat hadden wij deze dag in de video ook. Veel hebben we daarom dus gelaten.

Efteling

De medewerkers doen ontzettend hun best en zijn net zo aardig als dat zij al waren. Je voelt je, tenminste ik, nog steeds betoverd. Betoverd, maar nét iets anders. Je wordt goed geholpen, als je vragen hebt kun je ze stellen en overal staan medewerkers op te letten. De één vind dat vervelend en de ander weer niet. Persoonlijk vind ik het wel goed. Toch merkte ik dat Chelsey zich wel iets anders gedroeg dan normaal. In mijn video vertel ik ook waarom ik dat merkte. Heb hem al gezien?

Sprookjesbos

Het sprookjesbos doorlopen is ook allemaal op 1,5 meter afstand en nog altijd even gezellig. Je kan alleen niet meer terug lopen wanneer jij dat wil. Er zijn hekken neergezet zodat er eenrichtingsweg is. Wij hebben hier kort gelopen en een korte route genomen om alleen even wat foto’s te maken.

Samantha, Angelo en Chelsey

Foto’s maken kan overal nog gelukkig. Wij hebben deze gezellige foto gemaakt voor de symbolica.

Dagje Efteling met Corona maatregelen

De Efteling geeft ook een compensatie terug aan de abonnementhouders. Deze is per 1 juni op het pasje gezet. Chelsey en ik hebben beide een bedrag terug gekregen en hebben dit al deels besteed. Ik heb een zonnebril gekocht (zie foto) en zij heeft een mooie knuffel gekocht van de nieuwe attractie Fabula. Ook heeft ze een zuurstok gekocht. Je kunt je tegoed drie jaar lang gebruiken in de Efteling.

Bij langnek

Wij vonden het een leuke dag en komen gewoon nog iedere keer terug wanneer wij kunnen komen. 17 juli zijn Chelsey en ik weer van de partij in de Efteling en gaan we weer genieten samen. Meer zien en beleven? Je kunt mij ook volgen op Instagram. Dank je wel voor het lezen van dit artikel!!

Hoe heb jij de Efteling beleefd in Corona tijd?

 

 

Related Post

7 gedachten aan “Dagje Efteling met Corona maatregelen”
  1. Top blog! Zeker voor de mensen die op zoek naar informatie over hoe het met corona geregeld is bij de Efteling!

  2. Ik was wel benieuwd hoe het nu is in de Efteling en ik krijg door jouw blogpost een goed beeld. Dankjewel dus!

  3. Wat leuk geschreven. Het ziet er naar uit dat jullie naar zin hebben gehad. Ik durf ondanks de maatregelingen niet naar de efteling te gaan.

  4. Gelukkig hebben jullie een gezellige dag gehad! Ik sla voorlopig nog even over, maar ik ga toch niet vaak naar pretparken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *