Dagje eropuit naar het Archeon Museumpark

Door Kimberley mei19,2023
Dagje eropuit naar het Archeon Museumpark

Dagje eropuit naar het Archeon Museumpark. Wie kent het niet? Vroeger ben je er vast wel eens naar toe geweest met je ouders of met schoolreisje. Het is een park waar je terug gaat in de tijd. Terug in de tijd van vroeger. Hoe begon alles, hoe bouwde ze huizen en was er luxe? Op alle vragen kun je een antwoord krijgen als je het park een bezoekje brengt. Vandaag vertel ik wat over ons bezoekje aan het Archeon. Lees en kijk je mee? Aan het einde van dit blog staat er een leuke video van ons dag klaar!


Voor je doorgaat met lezen, kun je mij ook op de volgende sociale media accounts volgen! Zo blijf je altijd op de hoogte van alles wat er in ons leven speelt! InstagramFacebook, Youtube & Tiktok


Dagje eropuit naar het Archeon Museumpark
Wij hebben natuurlijk een museumkaart en kunnen bij 490+ musea terecht. Dat is echt heel erg veel hé? Heb je het artikel nog niet gelezen over onze museumkaart? Lees hem hier. Wanneer ik bij het Archeon ben geweest kan ik mij echt niet meer herinneren. Het enige dat ik weet is dat ik er met mijn ouders ben geweest en mij nog heel erg goed de gebouwen weet te herinneren. Maar in welk jaar dat was, dat weet ik echt niet meer. Chelsey ging er voor het eerst naar toe. Ik vind persoonlijk de leeftijd vanaf 7 jaar wel goed om hierheen te gaan. Dan kun je de kinderen ook wat vertellen over vroeger. Als ze jonger zijn vatten ze het naar mijn mening niet zo op. De dingen van vroeger vind ik zelf heel erg leuk om te zien. Ook de kledendracht van vroeger vind ik inspirerend. Ze deden er alles aan om warm te blijven, koel te blijven en om er toch netjes uit te zien. In die tijd was dat natuurlijk netjes. Nu niet meer.

Dagje eropuit naar het Archeon Museumpark

Welke tijden kun je allemaal zien in het museum?

  • Romijnse tijd
  • Vinkingen tijd
  • De middeleeuwen
  • Prehistorie

Je kunt in het park rondlopen, een route volgen of je eigen route bepalen. In het park zijn ook horeca punten te vinden. En natuurlijk ontbreken de speeltuinjes ook niet. Wil je bootje varen of met een vlot naar de overkant? Ook dat kan! De kinderen kunnen zich laten schminken en als je een activiteiten kaart koopt, kun je bepaalde activiteiten doen die je zonder kaart niet kan doen zoals: boogschieten, kaarsen maken, stenen verven en nog veel meer! Leuk? Dan wordt het tijd om er een keer heen te gaan!

Dagje eropuit naar het Archeon Museumpark

Je gaat van tijd naar tijd in het park. En als je de goede route loopt ga je van 11000 jaar geleden naar 650 jaar geleden in goede volgorde. Het is heel erg leuk om te zien dat er ook daadwerkelijk mensen zitten bij de huisjes en je wat vertellen over vroeger.  Hoe was het leven, hoe kookte jullie, hadden jullie een groot huis, of dragen jullie schoenen? Het is ontzettend leerzaam voor ons allemaal. Jong & oud.

Hieronder kun je ons dagje bekijken in het Archeon. De dag begon niet zo best, maar uiteindelijk konden we ons dagje voortzetten en genieten van het park! Kom je mee kijken?! Vergeet de video niet te liken. Reageren op de video kan natuurlijk ook. Dat kan onderaan de video op YouTube. Veel plezier!

Vergeet de kwaliteit niet op 1080P te zetten. Dan heb je mooi scherp beeld en in HD!

Liefs, Kimberley

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *