Wandelen met de ezels van Ezelsociëteit

Door Kimberley apr29,2023
Wandelen met de ezels van Ezelsociëteit

Dit blog moet je écht lezen! Wij gingen wandelen met de ezels van Ezelsociëteit. Hoe leuk is dat? Wil jij ook een wandeling maken met één of meerdere ezels? Blijf dan vooral lezen en bekijk onze foto’s en vlog over dit leuke avontuur, want dit wil je écht niet missen! De opvang Ezelsociëteit is te vinden in Zeist, dus niet ver van ons vandaan. Wij proberen hier maandelijks te komen of als ik naar mijn moeder of oma ga, rijden we eerst langs de lieve ezeltjes. Dan gaan we ze even lekker knuffelen en borstelen.


Voor je doorgaat met lezen, kun je mij ook op de volgende sociale media accounts volgen! Zo blijf je altijd op de hoogte van alles wat er in mijn leven speelt! InstagramFacebook, Youtube & Tiktok


De opvang Ezelsociëteit is een plek wat wij ontdekt hebben toen wij mee hebben gedaan met NL-doet in maart 2022. Dan ben je voor één dag vrijwilliger en mag je mee helpen. Ik kende dit concept niet en ging eens rondkijken. Ik kwam terecht bij de Ezelsociëteit en ik heb mij meteen ingeschreven samen met Chelsey. IN principe is dit alleen bedoelt voor oudere kinderen en volwassenen, maar ze hebben voor Chelsey een uitzondering gemaakt. Zij mocht helpen met hoevenkrabben en de ezels borstelen voor ze aan de wandel gingen. Ook heeft ze mij mee geholpen met stallen mesten. We vonden dit zó ontzettend leuk om te doen. Aan het einde van de middag mochten we helpen met eten maken voor alle ezeltjes. Door deze ervaring zijn we tot de dag van vandaag fan gebleven en er al heel veel geweest.

Zoals ik zeg zijn we er vaak geweest, al ruim een jaar lang. Nog nooit hebben wij een wandeling gemaakt met onze vriendjes, dus dat moesten we maar snel gaan plannen. Hoe leuk is het dan om dit als een verjaardagscadeau te geven? Dit hebben wij als cadeau aan mijn moeder gegeven. Zij is jarig geweest in april. We wisten geen cadeau, want dat wordt ieder jaar moeilijker om te bedenken. En toen had ik het: een ezelwandeling. Zij houdt erg van de natuur, wandelen en dieren. De combinatie kon echt niet beter!

Wandelen met de ezels van Ezelsociëteit

We hadden een datum gepland. Weliswaar ook daadwerkelijk op de verjaardag van mijn moeder. Per twee personen krijg je één ezel mee. Dus ben je met vier personen, krijg je twee ezels mee. Wij waren met z’n drieën, maar kregen twee ezels mee. Persoonlijk vond ik dat wel spannend, maar leuk! Je kan bij de boeking trouwens niet kiezen met welke ezel je wilt wandelen. Dat doen de medewerkers. Iedere ezel mag één keer lopen op zo’n dag. En ook niet iedere ezel mag mee. Dit vanwege bepaalde klachten zoals: rugklachten, medicatie die ze krijgen of andere redenen. Wij kregen Brenda en Cobie gezellig. Ook krijg je regels mee voor onderweg en een telefoonnummer, mocht het niet lukken bijvoorbeeld.

Laten we lekker gaan wandelen!

Hieronder heb ik een super leuke foto met Brenda gemaakt. Hier wat info over Brenda: Brenda (1997) lijkt soms op een wat nukkige oude dame. Dat is ze echt helemáál niet, maar haar blik is meestal op de grond gericht en dan lijkt dat al snel zo. We denken eigenlijk dat ze gewoon altijd op zoek is naar lekkers, en daarom zo naar beneden kijkt. Want ja, ze houdt echt enorm van lekker en veel eten. Maar je vindt haar toch ook vaak in de buurt van het hek, dan is ze op zoek naar een aai of een knuffel van onze bezoekers! Brenda is te herkennen aan een mooie lichte (gespikkelde) huid en natuurlijk enorme oren.

Wandelen met de ezels van Ezelsociëteit

Wandelen met de ezels van Ezelsociëteit

Brenda tjokte in het begin super langzaam mee, maar eenmaal aan de wandel had ze de pas erin hoor. Die dame liep net zo snel als ik. Cobie liep wat rustiger en wilde overal wel gras eten, maar dat mag niet overal. Alleen op open stukken. Ezels zijn dieren die alles willen eten en daarom moeten wij, als mensen, ervoor zorgen dat zij niet alles van de straat eten. Ik zal jullie Cobie trouwens nog even voorstellen…

Cobie (2001) komt uit Artis. Nadat haar maatje Bas overleed, was het voor Cobie tijd om van haar pensioen te gaan genieten in het ezelrusthuis. Deze pensionado mag dan een mini ezel zijn, ze is zeker voor geen kleintje vervaard! Het is een pittige dame die, volgens een van de vrijwilligers, “haar pattatekes al flink laat zien”; oftewel de benen vlot achteruit gooit en zich niets voor de neus laat wegkapen. Al snel ontdekte ze de goeiige NO-No en begon meteen een flirt met onze charmeur Piccolo. Deze mooie dame zal veel harten doen smelten! In Artis heeft ze al veel ervaring opgedaan als fotomodel, dus voor een leuk kiekje draait Cobie haar hand hoefje niet om. Hieronder een leuke foto.

Wandelen met de ezels van Ezelsociëteit

Je mag twee uurtje lopen met de ezels, maar mijn moeder was na een uurtje al moe haha. Zij vond een uurtje voldoende. Twee uur is echt maximaal wat je mag lopen. Dus vindt je het een beetje spannend om twee uur te lopen, loop gerust wat korter. Er is een bepaald gebied waar de ezels mogen lopen en alles wijst zich vanzelf. Wij hebben na onze wandeling op de ezelopvang nog op het terras gezeten en genoten van een hapje en drankje. Daarna zijn we nog even de ezels wezen knuffelen. Wil je onze gezellige video bekijken? Doe dit zeker, want hier zie je een bewegende Cobie en Brenda. Het was een leuke ervaring en we gaan dit zeker nog eens doen. Meer info vind je op de website van Ezelsociëteit.

Hieronder is onze gezellige vlog te bekijken.

Op deze foto`s berust copyright. Deze mogen niet gebruikt worden door derde. Mits u toestemming heeft van Lifestyle Kimberley.

Liefs, Kimberley

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *