Stichting opvang de ezelsociëteit

Stichting Opvang De Ezelsociëteit

Hebben jullie wel eens gehoord van stichting opvang de ezelsociëteit? Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. In dit blog leg ik uit hoe ik bij deze organisatie ben gekomen, wat zij doen voor de ezels en hoe ik mijn steentje heb kunnen bijgedragen aan deze prachtige organisatie. Als je dit een interessant artikel vindt, lees dan lekker mee en dan kun jij binnenkort ook lekker knuffelen met de ezeltjes.


Voor je doorgaat met lezen, kun je mij ook op de volgende sociale media accounts volgen! Zo blijf je altijd op de hoogte van alles wat er in mijn leven speelt! Instagram, Facebook, Youtube Tiktok


Hoe is De Ezelsociëtei ontstaan:

Stichting Opvang De Ezelsociëteit is op 1 november 2021 ontstaan uit een samengaan van Stichting Opvang Ezels en Stichting De Ezelsociëteit. De opvang is sinds 2001 als stichting gevestigd aan de Zwitsersekade in Zeist. Daar zijn sinds de oprichting meer dan driehonderdtwintig ezels, ook vijf muildieren, een muilezel en enkele paarden en pony’s opgevangen. Hans Signer is vanaf 2019 directeur.

Wat doen zij voor de ezels?

  • Het in stand houden van een ezelopvang in Zeist en daar een oudedagsvoorziening en thuis bieden voor bejaarde en gehandicapte ezels.
  • Opvangen van ezels die door de Landelijke Inspectiedienst, Dierenbescherming of de Dierenpolitie in beslag zijn genomen.
  • Opvangen van ezels in nood, oftewel ezels die op straat dreigen komen te staan door ziekte, een verhuizing of geldgebrek van hun eigenaar.
  • Het bieden van een logeeradres ter behandeling en verzorging van zieke ezels.
  • Herplaatsing van ezels die in de conditie verkeren om te worden herplaatst binnen een netwerk van ruim 100 particuliere opvangadressen. De pleegezels blijven eigendom van de stichting en de vrijwilligers op de adressen worden met kennis ondersteund door de stichting.
  • Het signaleren van misstanden bij de geëigende autoriteiten.
  • Het bevorderen van generieke en medische kennis over ezels en ezelwelzijn bij autoriteiten en veterinaire beroepsgroepen
  • Het geven van voorlichting over het houden van ezels en ezelwelzijn aan (toekomstige) ezelbezitters en aan het brede publiek.

Hoe ben ik hier terecht gekomen?

Ik zat op een avond te scrollen op Facebook en kwam in een nieuwsbericht iets tegen over eenzame ezeltjes. Deze stichting, de ezelsociëteit, heeft door de coronamaatregelen amper tot geen bezoekers gehad. En de ezels hebben dit juist zo enorm nodig! Zij bieden wandelingen aan voor jou en de ezels. Super! Ik bleef de Instagram pagina in de gaten houden. Later zag ik een oproep voorbij komen voor NLdoet. Dat is een dag vrijwilliger zijn bij een organisatie naar keuze (welke er mee doen). Ik koos voor stichting opvang de ezelsociëteit. Ik ben samen met Chelsey naar deze dag geweest. Hier komt nog een aparte blog over, zodat ik jullie kan vertellen wat wij die dag allemaal gedaan hebben. Super leuk!

Wat je wel alvast kunt lezen is een ander blogje over de ezeltjes. Ik heb laatst een artikel geschreven dat wij gingen wandelen met de ezeltjes. Dit deden wij voor de eerste keer. Wil je lezen en kijken hoe dit ons af ging? Bekijk het artikel hier. Aan het einde van dit blog staat er een video online. Deze zou ik vooral kijken voor meer beleving! Wil je meer weten over de ezels? Hieronder heb ik website gelinkt.

Voor VEEL meer info kun je de website bezoeken.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *