Dagje naar Volendam met oma en Chelsey

Door Kimberley okt9,2019
huizen

Van de zomer ging ik een dagje naar Volendam met oma en Chelsey. We pakte de auto en reden die kant op. Onderweg besefte ik mij dat het helemaal niet ver rijden is. Toen ik een jaar of acht á negen was, was ik daar voor de laatste keer. In mijn beleving duurde het echt lang voor we daar waren. In totaal hebben we er veertig minuutjes over gedaan. Net zolang rijden als naar de Efteling voor ons.

Toen wij aankwamen in Volendam zijn wij eerst wat gaan eten. Het is zo’n beetje standaard dat dat als eerste gebeurt. Zoals je op de foto ziet heb ik een lekkere tosti gegeten. Echt om te smullen zeg!

Dagje naar Volendam

We zijn na de lunch lekker de straatjes doorgelopen en hebben wat winkeltjes bekeken. Natuurlijk moest Chelsey op de foto met de klompen. Dit is echt oer Hollands uiteraard. Wat vond ze het leuk.

Dagje naar Volendam

Er zijn best veel souvenirs winkeltjes in Volendam te bekijken. Van kleding tot aan nep bloemetjes.

Dagje naar Volendam

Chelsey heeft voor mijn oma van haar eigen centjes mini klompjes gekocht. Dat was zo onwijs lief!

Dagje naar Volendam

De winkelstraatjes zijn niet echt lang. In principe ben je er zo uitgekeken, maar het is wel leuk als je af en toe even een bakkie ergens gaat drinken. Ook kun je foto’s laten maken in klederdracht. Dit hebben wij ook gedaan. Chelsey wilde alleen niet op de foto. Dit vonden wij echt heel erg jammer!

Klederdracht foto

Volendam

Rechts op de foto bij de rode muur hebben wij onze foto laten maken. Zwarthoed heet dit bedrijf.

Dagje naar Volendam

Verder zijn we nog even langs de haven wezen lopen en op het allerlaatst hebben we nog even wat gedronken ergens in een cafeetje langs de haven. Je kunt er trouwens ook boottochten maken. Zo vaar je naar de overkant. Aan de overkant heb je een markt waar je ook nog even rond kan lopen.

Haven

Wij hebben een gezellige middag gehad met z’n drieën. Onderaan staat mijn vlog om te bekijken.

Ben jij wel eens in Volendam geweest?

 

Dit artikel is niet gesponsord.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *