Kijk en luister museum in Bennekom

Door Kimberley mrt15,2020
Kijk en luister museum Bennekom

In mijn vorige artikel kun je lezen hoe het was om te logeren in Amerongen, de Boterbloem. Chelsey en ik gingen samen een dagje weg toen we daar verbleven. We gingen eerst picknicken en daarna door naar het Kijk en luister museum in Bennekom. Vandaag vertel ik wat over dit muziek museum. Wat kun je er doen, is het groot en leer je er wat van? Als je blijft lezen weet je straks het antwoord!

In de vlog hieronder kun je mijn twee daagse logeerpartij beleven! Ook in deze vlog neem ik jullie mee naar het kijk en luister museum. In de video staat ook een deel van het muziek museum. De foto’s zijn van het ‘kijken’ in het museum. De foto’s en tekst gaan onder de video verder! Veel plezier.

Als je het museum binnenkomt koop je eerst je kaartje. Als je dat aan het doen bent sta je al in een soort van klein winkeltje. Er staat een kassa, spulletjes die je kunt kopen, maar ook snoep kun je hier kopen. Hieronder is een foto te zien van het “winkeltje”. Wij hebben er een zuurstok gekocht. Hmm!

Kijk en luister museum Bennekom

Je loopt, als je je kaartje hebt gekocht naar een grote zaal toe, vol met muziek apparatuur. Hier staan verschillende instrumenten. Ze wachten tot er veel mensen zijn en dan gaan de deuren dicht. Hier in deze zaal krijg je les over het allereerste muziek instrument die is gemaakt. Ze laten je zien HOE het is gemaakt en door wie. Ze gaan eigenlijk van vroeger naar NU qua instrumenten. heel interessant om te horen en te zien. Er staan ook orgels in deze zaal. Prachtig om te horen en om te zien. Ik heb wel één minpunt:het duurde anderhalf uur om te luisteren naar deze mevrouw. Dit kan korter! Met sommige dingen ging ze te lang door en iedereen begon te gapen en moe te worden!!!

Kijk en luister museum Bennekom

Als je klaar bent mag je rondkijken in het andere deel van het museum. Hier staan allemaal poppen met kledij van vroeger. Ook een schooltje in stijl van vroeger, een apotheek en je kunt verkleden met kleding wat ze vroeger droegen. Het is erg klein binnen en je bent er met zo’n 15 minuten wel klaar!

Kijk en luister museum Bennekom Kijk en luister museum BennekomKijk en luister museum BennekomKijk en luister museum BennekomKijk en luister museum Bennekom

Hier was een stukje “boerderij”. Hier had je melkflessen staan, puzzels, waterpomp en dergelijke. En de koe stond er ook! Hier had je ook gelegenheid je om te kleden in verkleedkleren en om te spelen.

Kijk en luister museum BennekomKijk en luister museum Bennekomter museum Bennekom

Conclusie? Ik zou persoonlijk niet weer naar dit kleine museum gaan. Je bent er echt heel erg snel uit. Het is dat het luisteren van de muziek erg lang duurt, maar alsnog ben je er snel uit. Het is dat ik het nu heb gezien, maar daar blijft het bij. Ben jij ooit naar het kijk en luister museum geweest? Zo ja, want vond jij er van? Ben je er niet geweest, zou je erheen willen? Bedankt voor je tijd! Liefs, mij.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *