Mijn Dochter Haar Nieuwe Hobby: Paardrijden | Het Leven Van Een Paardenmoeder #1

Door Kimberley apr7,2021
Mijn Dochter Haar Nieuwe Hobby:

Mijn dochter haar nieuwe hobby: paardrijden! Vanaf dat ze drie jaar was, is ze al een paardenmeisje. Ik hechtte er nooit zoveel waarde aan want ja, het vervaagd wel weer. Het is vast een fase! Zo dacht ik elke keer weer. Het gaat wel weer over. We hebben in het verleden een pony gehuurd en zijn ermee op pad gegaan. Wat was ze blij zeg! Ze wilde telkens maar weer op een paard. Ik merkte dat het echt werd. Tot nu. Vier jaar later. Wat was ze blij dat ze hoorde dat ze op paardrijden mocht. Lees je met me mee?

Mijn Dochter Haar Nieuwe Hobby:

Wat ging er een vreugde door Chelsey heen toen ze hoorde dat ze op paardrijden mocht. Dit is haar grootste droom. Haar droom werd werkelijkheid. Ik moet zeggen dat ik er wel lang over getwijfeld heb om haar op paardrijden te doen. Waarom? Omdat het toch een gevaarlijke sport kan zijn. Je kan eraf vallen, het paard kan stijgen, je kan je rug, nek, arm of been breken. Het zijn wel de grote dingen die ik nu op noem, maar toch waar je rekening mee moet houden. Ooit zal ze er toch een keer vanaf gaan vallen. Ik heb er goed over gepraat met Chelsey wat de mindere kanten zijn. Ze wist het, maar wilde enorm graag paardrijden. Daar gingen we dan! Op twee april had Chelsey haar eerste paardrijles. Ze had mega veel zin in deze dag. Zo spannend! Ook voor mij hoor.

Chelsey met Ali

We moesten vijftien minuten van te voren aanwezig zijn. Wij waren er iets eerder en dat is maar goed ook. Op de manage zagen we niet echt direct iemand die ons even de weg kon wijzen naar de caps, dus vroeg ik het aan een aantal meisjes die daar rondliepen. Een van de meiden heeft ons goed geholpen. Ze heeft samen met Chelsey gepast welke cap er goed zat. Toen we eindelijk de goede cap gevonden hadden moesten we in de bak wachten achter een deurtje totdat ze werd opgehaald. om 15:00 uur werd ze gehaald. Ik mocht in de bak blijven staan om foto’s te maken en te kijken hoe ze het deed.

Op de foto hierboven maakt ze kennis met pony Ali. Dit is een super mak en lief paard om mee te beginnen. Alle beginners rijden op Ali. Chelsey rijdt in privé lessen. Dit omdat ze eerst alle basisregels moet leren over het paardrijden. Hoe ga je in galop, draf en rengalop en hoe stuur en stop je het paard? Deze dingen moet ze eerst kunnen vóór ze in de groepslessen mag rijden. Stel dat ze nu al begint in de groepslessen, dan kan ze het niet volgen omdat er meerdere kinderen de aandacht moeten krijgen.

Paardrijden eerste les

Kijk mijn meisje toch eens gaan. Haar grootse hobby en droom komt gewoon uit! Zie je hoe blij haar gezichtje is? Ze zat zo ontspannen op het paard (ja pony, maar zeg altijd paard). Ik vond deze pony ook nog best groot om mee te beginnen. Maar ik ben zelf ook niet zo’n paarden fan, dus ik vind alles qua paarden groot haha. Op deze foto liep het paard in draf. Ze kon het staan en zitten al zo goed. Ik stond echt versteld! Alsof ze dit altijd al gedaan heeft. Alles ging voor de eerste keer goed. De instructrice vond dat ook. Natuurtalentje dus. Ik heb zoooo genoten van haar. Chelsey heeft genoten van het rijden.

Mijn Dochter Haar Nieuwe Hobby: Paardrijden!

Afstappen

Natuurlijk leerde ze ook om van het paard af te stappen. Ik vind het wel erg goed dat er al zoveel aandacht aan wordt besteed in een eerste les. Ze deed al best veel en het ging écht super goed. Ik hou jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen en zal er ook een keertje gaan vloggen. Het is natuurlijk nóg leuker om bewegende beelden te zien! Ik ben zo trots op mijn dochter!!!!❤Op naar de volgende les.

LET OP!!!! Wanneer ik een product promoot op mijn YouTube kanaal, Instagram of mijn blog, zet ik dat er altijd bij in de vorm van “Deze video/blog is gemaakt in samenwerking met”. Mocht dit er niet bij staan dan heb de video of blog zelf gecreëerd. Als een product WEL gesponsord is, weet dan dat ik dit sponsor omdat het product ook daadwerkelijk bij mij past en ik er ook echt tevreden over ben. Mochten er toevallig nog vragen of opmerkingen zijn? Stuur mij een berichtje via Lifestylekimberley@gmail.com

Social media kanalen waar je mij kunt volgen: Instagram, Facebook, Youtube

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *