Mijn zwangerschap | Rennies waren mijn vriendjes!

Door Kimberley jun16,2015

Beste moeders, vaders en lezers. Zoals misschien vele moeders weten hebben wij tijdens de zwangerschap last gehad van brandend maagzuur, of alleen gewone maagzuur. Bij mij was het in het begin gewoon en later werd het brandend. Het is echt een vervelend kwaaltje wat je kan hebben als je zwanger bent. Nu voelde ik wat oudere mensen zowat elke dag hebben. Niet leuk! Vandaag vertel ik je over mijn ervaring van ‘rennies‘. Je kent ze vast wel! Lees je lekker met me mee vandaag?

Tijdens de eerste weken had ik hier geen last van, van brandend maagzuur. Ik weet ook niet meer helemaal precies wanneer het begon, ik denk na 6 maanden ongeveer, maar het kan ook ietsjes eerder. Ik wilde helemaal geen troep nemen zodat alles op rolletjes zou lopen, ik wilde geen pillen innemen, helemaal niks! Maar toch moest ik hier wat aan doen. Ik ben opzoek gegaan en kwam uit bij Rennies. Ik las op verschillende forums dat het slecht zou zijn voor het kind. Dus ik wilde al snel niets meer. Toch heb ik besloten om rennies te nemen omdat ik erachter kwam via andere moeder dat het helemaal niet erg was en het er juist voor was. Dus ja, daar ging ik dan. Mijn eerste rennie nam ik voor ik ging slapen in, want ik kreeg me toch pijn in mijn slokdarm en maag. Bah! Ik had rennies met pepermunt smaak. Je zou ze zou als snoepjes kunnen eten, maar dat kan niet hé. De rennies (1 tablet) moest even inwerken maar daarna had ik ook wel resultaat. Het hielp ontzettend goed en ik was er zo blij mee. Ik was van de pijn af.

RenniesDe volgende dag had ik er geen last van. Sowieso had ik er overdag weinig tot geen last van en dat was echt heerlijk! Het begon meestal na het avond eten of juist in de avond of zelfs de nacht. Dat het in de nacht begon was vreselijk, want toen ik nog geen rennies had kon ik er dus ook niet van slapen omdat het zo’n pijn deed. Ik nam er soms twee per dag in, was de pijn erger. Anders gewoon 1 per dag.

Hebben jullie ervaring met rennies? Zo ja, laat het hier onder achter in de reacties! Liefs Kimberley

Related Post

Eén gedachte over “Mijn zwangerschap | Rennies waren mijn vriendjes!”
  1. Fijn dat de Rennies zo goed werkten. Ik snap dat je liever geen pillen slikt tijdens je zwangerschap maar dan beter dit dan iets zwaarders. Ik heb zelf al jaren last van maagzuurklachten en heb omeprazol voorgeschreven gekregen. Geen idee of je dit tijdens je zwangerschap mag nemen. Het is sowieso iets wat je alleen op recept kan krijgen en ja je wilt niet voor zoiets “kleins” naar de huisarts. (Ik verblijf in een instelling en mag überhaupt niet op eigen houtje medicijnen sliken, dus voor mij was het niet erg om naar de huisarts te moeten.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *