Multi Sleep Latency Test

Door Kimberley dec26,2018
Multi Sleep Latency Test

Vandaag, veertien december tweeduizend achttien, schrijf ik exact op wat er vandaag precies gaat gebeuren. Ik heb vandaag een Multi Sleep Latency Test. Een MSLT onderzoek is een onderzoek om vast te stellen laten of je een slaapstoornis hebt waarbij je té snel in slaap valt. Ook kijken de dokters welke slaapstadia er ontstaan als je aan het slapen bent. Ik leg ik uit hoe zo’n dag in zijn werk gaat.

Ik heb gister een PSG onderzoek gehad. Mocht je dit nog niet hebben gelezen, lees dan mijn vorige artikel even terug. Daarin staat exact beschreven hoe dat onderzoek ging. Dat onderzoek is nodig wil je het MSLT onderzoek doen in het ziekenhuis waar ik nu over ga vertellen. Lees met me mee.

Multi Sleep Latency Test

Wat houdt een MSLT onderzoek nou precies in? Dit heb ik beschreven in het voorstukje van dit artikel. Om het makkelijker te zeggen: je moet korte dutjes doen in het ziekenhuis met allemaal draadjes en plakkers op je hoofd en op je lichaam. Dit zijn 16 draadjes in totaal die verbonden zijn met een speciaal kastje wat om om je nek hangt. Deze vangt alle signalen op als je aan het slapen bent. Ook word er nog een extra stekker in het kastje gestoken vanuit de computer. Zo zie je alle grafieken netjes op de computer terug en kan de dokter die in de andere kamer zit, zien wanneer jij in slaap valt. Erg handig dus. Zo kunnen ze erachter komen hoe snel jij in slaap valt en wat je doet.


Wat is mijn schema geweest?

  • 8:30 uur 1e slaapje & 9:00 uur wakker gemaakt worden. vervolgens mocht ik doen wat ik wilde
  • 10:30 uur 2e slaapje & 10:50 uur wakker gemaakt worden, vervolgens mocht ik doen wat ik wilde
  • 12:30 derde slaapje & 12:50 uur wakker gemaakt worden, vervolgens mocht ik doen wat ik wilde
  • 14:30 vierde slaapje & 15:10 uur wakker gemaakt en toen werd ik van alle apparatuur afgesloten!

Multi Sleep Latency Test

Voor alle dutjes die je doet geld een regel: een half uur voor je gaat slapen geen telefoon, laptop of iets anders meer waar je actief van blijft. Ik heb wat te lezen meegenomen om dat half uurtje vóór ik weer moet slapen, nog wel wat te kunnen doen en je niet te vervelen. Het is moeilijk, maar je vervelen is erger toch?! Na het laatste slaapje mocht ik mijn haren wassen en lekker naar huis toe.

Hierboven kunnen jullie mijn video zien van mijn dag in het ziekenhuis.

 

 

 

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *