Werken bij de H&M

Werken bij de H&M. Ik zag het helemaal voor me. Het leek mij bijna een droombaan. Ik ben dan ook gaan solliciteren op de functie verkoopmedewerkster. Ik werd al snel uitgenodigd voor een gesprek. Het gesprek was goed, top zelfs. Ze vonden het een ander soort sollicitatie dan ze hadden verwacht. Ik praatte voldoende in plaats van dat ik niets zei, ik stelde veel vragen en beantwoorden alles goed. Ze zei dat vele sollicitanten niet eens praatten en alleen maar ja en amen zeggen. Ze waren erg blij! Ik zou snel horen of ik was aangenomen. Nu was het afwachten of ik zou kunnen werken in de H&M!

Werken bij de H&M

Ik werd gebeld!!! Ik ben aangenomen en zou op de kids en mannen afdeling komen te staan. Super leuk! Achtentwintig november begon ik met werken bij de H&M. Ik had er enorm veel zin in. Maar eigenlijk begon het al snel te vervelen. Ik wilde meer! Het enige wat ik die dag moest doen was runnen. Dat houd ik dat je de rekjes van de paskamers gaat inlopen (terughangen in de winkel wat mensen hebben gepast). Dit vond ik voor één dagje wel prima, maar de tweede werkdag ging het mij al irriteren. Kon ik niks anders doen of zo? Na drie weken ( in totaal iets van 6 keer werken) mocht ik kassa leren draaien. O wat was ik blij! Ik vond dat zo leuk om te doen. Ook omdat ik ervaring heb met kassa draaien. Geweldig!

Ik stond op een werkdag drie uurtjes achter de kassa en baalde gewoon als ik weer moest runnen of moest vakken. Vakken houdt in dat je alles recht en goed moet hangen in de winkel. Dat vond ik ook wel oké om te doen. Op den duur kreeg ik steeds meer taken, maar van deze taken werd ik lichtelijk depressief. Het paste niet bij mij en bij mijn persoonlijkheid. Zo zag ik het echt. Ik kon vanaf dag drie al niet meer vrolijk naar mijn werk toe. En om zo te blijven werken, dat hou je echt niet lang vol hoor.

Werken bij de H&M

Er werd zoveel verwacht van je. Het is doorwerken en daar hou ik van, maar soms was het net een slavernij gebeuren. Ik werkte er net vier dagen en er werd verwacht dat ik binnen vijftien minuten zou kunnen runnen. Toen werd ik op kantoor geroepen voor een gesprek. Ze zouden mij meer helpen en begeleiden, maar ik merkte daar niet veel van. Ik kreeg telkens meer stress en zat niet lekker in mijn vel. Goed betaald kreeg je ook zeker niet. Op deze manier zou ik niet kunnen leven en rondkomen als alleenstaande ouder. Toch moet ik mezelf en Chelsey verzorgen. En met zo’n salaris kon dit niet. Ook op de kinderafdeling en mannenafdeling heb ik NOOIT gestaan. Heel erg jammer allemaal zeg!

Ontslag genomen en een nieuwe baan!

Uiteraard heb ik mijn proefmaand niet afgemaakt en ben ik binnen die maand weg gegaan bij H&M. Ik was totaal niet op mijn plek en de werkzaamheden waren niets voor mij. Er was teveel stress. Voor het eerst in mijn leven heb ik nog nooit zo kort gewerkt bij een nieuwe baan en het niet naar mijn zin gehad. Mijn hart ligt echt niet in winkels, maar in de zorg. En uiteraard ben ik verder gaan solliciteren en ben ik aangenomen in de zorg. Per acht januari tweeduizend negentien ga ik weer lekker werken in de zorg met scholingsmogelijkheden. Geweldig toch? Dat is waar mijn hart ligt!

Liefs,
Kimberley

Related Post

9 gedachten aan “Werken bij de H&M”
  1. Wat jammer dat het zo tegenviel. Het klinkt ook niet zo heel erg boeiend moet ik zeggen. Superfijn dat je ook al een nieuwe baan hebt gevonden op een plek die je meer aantrekt.

  2. Heel herkenbaar. Ik kom zelf ook uit de detailhandel wereld en de druk staat er vol op! In de bouw hoor je dit ook vaak. Je moet zo hard werken en dat is zo intensief. Kan me voorstellen dat mensen na zoveel jaren helemaal opgebrand zijn. Als je dan ook geen plezier hebt in wat je doet is het helemaal moeilijk! Goed dat je voor jezelf hebt gekozen. Ik zeg altijd hard werken is niet erg, maar als je het niet leuk vindt wordt het zwaar en dan moet je wat anders gaan doen! Heel veel succes met je nieuwe job!

  3. Jammer dat het je zo is tegengevallen! Wel fijn dat je alweer iets nieuws hebt en dat dat je een stuk beter bevalt

  4. Wat fijn dat je ergens aan de slag gaat waar je zo te horen heel blij van wordt!! Dat is de bedoeling. En van de ervaring bij H&M heb je iig geleerd.

  5. Wat jammer om te horen dat het zo tegenviel. Eerlijk gezegd als ik het zo lees zou ik het ook geen maand kunnen volhouden

  6. Balen dat je droombaan zo is tegengevallen in de praktijk, maar zo ben je er tenminste wel achter gekomen dat je interesse ergens anders ligt. Mooi dat je dan ook zo snel een nieuwe baan hebt gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *