Nemo Science Museum in Amsterdam

Door Kimberley mrt31,2023
Nemo Science Museum in Amsterdam

Wij zijn naar het Nemo Science Museum in Amsterdam geweest. Dit hebben wij gedaan met onze museumkaart die wij hebben aangeschaft. Mocht je dit artikel nog niet gelezen hebben, hier kun je het lezen. Ons eerste uitje met de museumkaart was een feit! En man, wat hebben wij genoten. In dit blog wil ik je vertellen over het Nemo Science Museum. Want wat kun je er allemaal beleven? Lees het hier.

Over het Nemo science museum:

In NEMO Science Museum ontdekt iedereen, van jong tot oud, hoe fascinerend wetenschap en technologie zijn. Op vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops ervaar je hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. Je leert over de basisbeginselen van wetenschap en technologie. Over fenomenen zoals elektriciteit, licht, geluid en zwaartekracht. Je leert door te doen, mee te maken, mee te voelen en te luisteren. Dat is dus leren op de NEMO-manier.


Voor je doorgaat met lezen, kun je mij ook op de volgende sociale media accounts volgen! Zo blijf je altijd op de hoogte van alles wat er in mijn leven speelt! InstagramFacebook, Youtube & Tiktok


Wat kun je zoal doen in het Nemo science museum?

  • Een bewegende kantoorstoel, knallende ballonnen en vallende dominostenen. Welkom in de wereld van potentiële- en kinetische energie. De Kettingreactie is een demonstratie over actie/reactie en oorzaak/gevolg. Geschikt voor alle leeftijden.
  • In het Laboratorium wordt de bezoeker even zelf wetenschapper. Met een witte lab jas aan en een veiligheidsbril op ga je aan de slag met bakpoeder, azijn en andere alledaagse spulletjes en doet daarmee heel bijzondere experimenten en proefjes.
  • Op de tweede verdieping in NEMO Science Museum vind je de Werkplaats. In de compleet vernieuwde ruimte staat de makende mens centraal. Je kunt er zelf aan de slag als uitvinder in een workshop of bekijk de bijzondere objecten rondom het thema: meer willen zien.

Nemo Science Museum in Amsterdam

Wij gingen gezellig op een studiedag van Chelsey op pad. Heerlijk om op zulke dagen lekker weg te kunnen en óók nog eens wat te leren op een studiedag. Ik denk dat veel kinderen in Amsterdam of omstreken een vrije dag hadden, want het was best druk. Gezellig druk! We hadden op filmpjes al gezien, want wij kijken altijd filmpjes voor we ergens heen gaan ter voorbereiding, dat je grote bellen kan blazen, laboratorium testen kan doen en nog veel meer kunt ondernemen. Wij begonnen bij de bellenblaas. Wat een mega bellen kon je hier blazen! Leuk om te zien hoe zo’n grote bubbel ontstaat.

Nemo Science Museum in Amsterdam

Je moet trouwens weten dat er echt overal iets staat, dus je loopt echt van het één naar het ander. Je ogen zien zoveel dat je echt naar alles toe wilt om het te bekijken en te testen. Wat we hierna in het Nemo science museum gingen doen zie je in onze vlog die we hebben gemaakt voor jullie. Veel plezier!

Nemo Science Museum in Amsterdam

Het Nemo Science Museum in Amsterdam raad ik je zeker aan. Er is super veel te doen. Het Nemo museum is super leerzaam voor kinderen en zelfs voor volwassenen.

Wij hebben onze dag ook gefilmd en deze video kun je hieronder bekijken.

Op deze foto`s berust copyright. Deze mogen niet gebruikt worden door derde. Mits u toestemming heeft van Lifestyle Kimberley.

Liefs, Kimberley

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *