Ons Laatste Dagje Efteling Van 2020

Door Kimberley dec22,2020
Bij de kerstbomen

Ons laatste dagje Efteling van 2020 is , een feit! Helaas zijn sinds dinsdag vijftien december alle pretparken, dierentuinen, zwembaden en bepaalde winkels gesloten. We moeten er allemaal mee dealen. Ik ben eenentwintig november, zonder het te weten, voor het laatst naar de Efteling geweest samen met Chelsey. Waarom ging ik eigenlijk nog naar de Efteling in deze corona tijd? En hoe vond ik het in de Efteling met alle maatregelen tot nu toe? Je gaat er vandaag achter komen. Lees je mee?

Ons Laatste Dagje Efteling Van 2020

Waarom ging ik toch naar de Efteling ondanks corona?

De harde lockdown zat er al een beetje aan te komen, maar die weken ervoor was er nog niet héél veel aan de hand. Eenentwintig november stond er nog een dagje Efteling op de planning. Deze dag hebben wij ontzettend genoten en heb ik ook gevlogd voor jullie. Waarom gingen wij naar de Efteling als er toch een “halve” lockdown was? De Efteling was open, wij hebben een abonnement, we zijn maar met z’n 2e én wij houden ons aan de maatregelen. Ik zag niets wat ons tegen zou moeten houden. Deze dag kun je hieronder terug zien! Vergeet je geen duimpje omhoog te geven? Dat zou ik heel leuk & lief vinden.

Ons Laatste Dagje Efteling Van 2020

Vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal!

Wat zijn precies de maatregelen?

Zoals jullie misschien wel op Facebook hebben gelezen of op andere websites heeft de Efteling de maatregelen echt goed onder controle gehad. Het ligt vaak aan bepaalde mensen die het niet willen nastreven. Ik weet niet wat ze bezield, maar als je naar de Efteling komt in corona tijd, moet je je er ook wel aan houden. Wil of doe je dit niet, blijf dan gewoon lekker thuis! De medewerkers maken het zo fijn mogelijk voor je. Ik heb vaker meegemaakt dat mensen geen afstand hielden van Chelsey en mij. Dan zei ik er ook op een nette manier wat van. In de binnen wachtrijen wordt streng geadviseerd om een mondkapje te dragen. Toen dit nét zo was had ik dit helemaal niet gelezen. Je let er niet echt op. Er staat namelijk een klein bordje met het advies. Iedereen keek mij aan en ik had geen idee waarom. Ineens zag ik het ook op de grond geschreven staan. Ik heb toen direct mijn mondkapje opgezet. Sinds die tijd doe ik overal waar ik binnen moet wachten mijn mondkapje op. Wat is er verder iets anders geworden?

 • Mondkapje
 • Lange rijen
 • Lange wachttijden
 • Desinfecteer punten door het park
 • Extra toiletten
 • Per huishouden mag je een toilet in
 • Strepen op de grond (rood mag je niet op staan, wit wel)
 • Restaurant afhalen en buiten opeten
 • Extra tenten buiten om onder te eten
 • Extra stoelen en tafels buiten
 • Attracties worden om de zoveel uur schoongemaakt
 • Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos
 • In de winkeltjes is een mandje verplicht
Zoals je ziet zijn er wel goede aanpassingen en houdt de Efteling zich streng aan deze regels. 

Efteling 2020

De winter periode in de Efteling is ook net iets anders dan normaal. Zo zijn er niet overal meer optredens, hebben ze het ijspaleis weggehaald én staan minder kraampjes. In plaats van het ijspaleis hebben ze een “warme winter weide” gemaakt. Hier is een soort kerstmarkt nagebootst met allemaal kraampjes om te eten en te drinken. Maar ook souvenirs kun je hier kopen. Persoonlijk vond ik dit niet  leuk en zie ik toch liever het ijspaleis terug. Ik hoop dat deze ooit in de toekomst weer terug komt.

Ons Laatste Dagje Efteling Van 2020

Als het goed is openen ze ergens in januari weer hun deuren als alles goed gaat en de mensen gezond blijven en kunnen we “hopelijk” weer genieten van de wereld vol wonderen. Laat jij je reactie achter?

LET OP!!!! Wanneer ik een product promoot op mijn YouTube kanaal, Instagram of mijn blog, zet ik dat er altijd bij in de vorm van “Deze video/blog is gemaakt in samenwerking met”. Mocht dit er niet bij staan dan heb de video of blog zelf gecreëerd. Als een product WEL gesponsord is, weet dan dat ik dit sponsor omdat het product ook daadwerkelijk bij mij past en ik er ook echt tevreden over ben. Liefs, xxx

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *