Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Oude ambachten & speelgoed museum

Ben jij gek op oud speelgoed en wil je weten en zien hoe het vroeger allemaal was en daar ook nog van leren? Dan is het Oude Ambachten & Speelgoed Museum het ideale uitje voor jou! Een dagje uit voor zowel oud als jong. Het museum heeft veel te bieden, zo zijn er 160 verschillende ambachten te zien en een speelgoedmuseum met antiek speelgoed. Voor de kinderen zijn er een leuke speurtochten, een speelruimte en een Oud Hollands Spellen Plein. Ik kan je beloven dat je hier veel plezier gaat hebben!


Voor je doorgaat met lezen, kun je mij ook op de volgende sociale media accounts volgen! Zo blijf je altijd op de hoogte van alles wat er in mijn leven speelt! Instagram, Facebook, Youtube & Tiktok


Het oude ambachten en speelgoed museum ligt in Terschuur. Vanaf Utrecht, waar ik woon, is het 30 minuutjes rijden. Terschuur is een dorp in de gemeente Barneveld, in de Nederlandse provincie Gelderland. Het dorp ligt in de Gelderse Vallei, vlak tegen de snelweg A1. Het dorp telt, inclusief de omgeving, 1.515 inwoners. Leuk om in een dorp dit Oude ambachten & speelgoed museum te hebben.

Als je binnenkomt in de hal zie je deze muur vol met ouderwetse thermostaten. 

Klokken in het museum

Nadat je de hal bent ingelopen kom je de kassa tegen. Hier wordt je vriendelijk geholpen door één van de medewerkers. Zij brengen je naar route A om te beginnen. Je krijgt verdere uitleg en dan is het tijd om de route te lopen. Alles werd ons duidelijk en vriendelijk uitgelegd. Mocht je een jas bij je hebben, kun je deze in de hal ophangen. Het is namelijk niet toegestaan om met een jas naar binnen te gaan.

Oude ambachten & speelgoed museum

Chelsey mocht tijdens onze museumbezoek een speurtocht doen. Het thema was Pasen. Ze moest letters zoeken die waren verstopt door heel het museum. Als ze alle letters gevonden had, vormde dat een woord. Dit kun je dan inleveren bij de kassa en dan mag je een cadeautje uitzoeken. Super leuk!

Paas speurtocht

Oude ambachten & speelgoed museum

Hoe leuk is dit? Ik kon Chelsey kennis laten maken met de schoolbanken van vroeger. Zelf heb ik dit natuurlijk ook niet meegemaakt en ik blijf dit zó ontzettend leuk vinden! Chelsey vond het best gek. Want hoe kun je nou met een veertje schrijven? Hoe kun je de hele dag op zo’n houten bankje zitten?

Oude ambachten & speelgoed museum

Er waren delen in het museum wat mij echt heel erg aantrok, zoals dit. De ‘kraamafdeling’, baby’s en de vroedvrouw. Dit vind ik zo leuk om te zien! Hoe dat vroeger ging als je de baby wilde horen en hoe dat nu gaat. Nu maak je een echo om je kindje te zien en vroeger bestond dit niet en kon je ook helemaal niet weten of het een jongen of een meisje zou worden. Heel leuk om dat verschil te kunnen zien.

Oude ambachten & speelgoed museum

Schoenen in het museum

Oude ambachten & speelgoed museum

Oude ambachten & speelgoed museum

Zoals veel mensen weten hou ik van computers, fotograferen en filmen. Natuurlijk kun je in dit museum alle oude camera’s, fotocamera’s en computers vinden. Dit was echt een walhalla voor mij hahaha ❤ In mijn VLOG is te zien hoe Chelsey en ik in deze hoek de oude Pacman spelen op een oude spelcomputer. Chelsey snapte hier natuurlijk helemaal niets van, omdat dit iets is wat zij niet kent. Ikzelf heb dit nog wel gekend. Ik nam het voortouw en ben het haar gaan leren spelen. Ze vond ze het zelf ook erg leuk.

Computers in het museaum

Ambachtsmuseum

Als ik dit zo zie kan ik mij niet voorstellen dat ze het hebben moeten doen met deze camera’s! Ik vlog zelf met de Canon 700D en de Canon G7X mark 2. Deze camera’s hebben een schermpje, full HD/4K en dit kun je ook nog eens op je laptop zetten om het vervolgens te editen. Daarom vind ik dit soort museums ook heel erg leuk om te bezoeken. Het verschil van toen kun je bekijken en je leeft in het nu.

Schoonheidssalon

Hier was ik aan het werk in een schoonheidssalon. Ik moest deze mevrouw zo snel mogelijk helpen want ze was al een poosje aan het wachten. Ik had mijn jackje nog niet uit, maar ik zette alvast de lamp goed zodat ik snel kon gaan beginnen! Heel erg leuk om te zien hoe ze er vroeger bij zaten in een salon.

Oude ambachten & speelgoed museum

In het oude ambachten & speelgoed museum heb je aan het einde van de ’tour’ een speelkamer. Hier kun je ouderwetse spelletjes spelen. Wij hebben hier airhockey gespeeld, nitento64 en we zijn nog wezen sjoelen. Helaas heb ik hier geen foto van, maar deze sjoelbak is enorm groot! Ook staat er een flipperkast en nog veel meer! Ik heb echt genoten en geleerd van ons dagje in dit prachtige museum.

Ben jij hier wel eens geweest?

Zou jij hierheen willen met een vriend, vriendin, tante of opa/oma? Dan zou je gezellig mee kunnen doen aan de WIN ACTIE. Mee doen kan via mijn YouTube kanaal of mijn Instagram pagina. Het maakt geen verschil op welke van de twee kanalen je mee doet! Ik wens jullie veel plezier met het mee doen!!

Dit blog is geschreven in samenwerking met het Oude ambachten & speelgoed museum

Op deze foto`s berust copyright. Deze mogen niet gebruikt worden door derde. Mits u toestemming heeft van Lifestyle Kimberley.

Related Post

Eén gedachte over “Oude Ambachten & Speelgoed Museum”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *