Wat doe ik met de Kinderbijslag?

Door Kimberley sep13,2017

Wat doe ik met de Kinderbijslag? Dat is een vraag wat vele moeders hebben tegenover andere moeders. We zouden allemaal wel willen weten wat een moeder hiermee doet, waar ze het voor nodig hebben en of ze het überhaupt wel gebruiken? Vandaag vertel ik je in een persoonlijk artikel wat IK met de kinderbijslag van mijn dochter doe. Vind je het interessant, mag je uiteraard reageren! Dat zou ik heel erg leuk vinden. Lees je mee?

Kinderbijslag word om de drie maanden uitbetaald. Dus om het kwartaal. De eerst volgende kinderbijslag wordt op twee oktober tweeduizend zeventien uitbetaald. Waarom krijg je dit eigenlijk? De overheid betaalt mee aan de kosten voor opvoeding en verzorging van uw kinderen van 0 tot 18 jaar. Handig en aardig toch? Ieder kwartaal kan jij weer nieuwe kleren en schoenen halen voor je kind(eren). Ze groeien immers ook gewoon door en hebben nieuwe dingen nodig. Niet iedere ouder besteed het aan kleding en of schoenen. Sommige ouders gaan er zelf wat leuks voor doen. Ze gaan bijvoorbeeld zelf winkelen, naar de nagelstudio, nep wimpers laten zetten etc. Niet iedereen doet dit, maar het gebeurt wel. Ieder moet natuurlijk voor zichzelf weten wat ie doet.

Ik doe er wat anders mee!

Als ik de kinderbijslag altijd kreeg ging ik er kleding voor halen. Ik kocht echt altijd kleding, schoenen, zonnenbrillen, handschoenen, winerjassen, zomerjassen etc voor Chelsey. Ik merkte ook, al had ik geen kinderbijslag, ik toch kleding ging shoppen voor Chelsey. Dus op den duur ben ik gaan verzinnen wat ik er dan mee moest gaan doen. Heel makkelijk! Als ik bijvoorbeeld rekening moest betalen, betaalde ik die. Soms zat ik dan eventjes krab. Tegenwoordig stort ik het netjes op haar spaarrekening. Mocht er echt iets voor nood zijn wat nodig is, zou ik het ervan af halen. Maar de meeste dingen koop ik gewoon echt van mijn “salaris”. Wat doe jij met je kinderbijslag? En heb je nog tips waar je het eventueel voor zou kunnen gebruiken? (natuurlijk niet voor een nagelstudio etc). Laat het me weten in een reactie. Delen van deze post zou super lief zijn! Liefs Kimberley.

Related Post

15 gedachten aan “Wat doe ik met de Kinderbijslag?”
  1. Normaal gesproken deed ik er ook kleding enzo voor kopen maar wat je zegt… dat doe je tussendoor ook dus die vlieger gaat jiet altijd meer op. De kinderbijslag van oktober gebruiken wij altijd voor haar verjaardagsfeestje (16 oktober) nieuwe kleding, taart, versiering, hapjes, drankjes dat soort dingen.

  2. Hier komt het eigenlijk gewoon op de rekening en gaat het bij de grote hoop waar rekeningen etc van betaald worden. We storten elke maand een klein bedrag op hun spaarrekening. Kleding koop ik eigenlijk altijd tussendoor.

  3. Hier komt het gewoon op de rekening. Nu de kinderen wat ouder zijn, hebben ze altijd wel iets nodig – we wachten niet per se op de kinderbijslag om kleding of andere inkopen te doen.

  4. Hier is er één ondertussen uit de KBS leeftijd en eentje nog een half jaartje. Ik heb het altijd gebruikt voor hun. Van kleding t/m vakantie t/m verjaardagscadeaus. Het gaat altijd naar hun toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *